ExpressVPN är redo att rocka mot TPP – eller hur?

[ware_item id=33][/ware_item]

Det är en välkänd scen - garvade bros i tankar med dubbla knytande öl, surrade grupper av vänner som tränger runt selfie-pinnar och den avlägsna ströken av anständig musik.


Sommarkonsertsäsongen är över oss.

Många av festivalerna med stora namn är fantastiska eftersom de ger oss en chans att koppla av och blåsa av lite ånga. Men ibland är det trevligt att gå till ett evenemang som ser ut att göra en skillnad, en plats där vi kan fastna medan vi förenar oss om en vanlig orsak. Låter empowering, rätt?

För de socialt medvetna är sommarens hetaste biljett Rock Against TPP. Sortimentet är sjukt - det inkluderar Tom Morello från Rage Against the Machine, Förlorat alun Evangeline Lilly, Jolie Holland, Danbert Nobacon från Chumbawamba och andra. Turnén fokuserar på att skapa medvetenhet om det hotande hotet som TPP, eller Trans-Pacific Partnership, utgör. Och det är inte bara artister som bryr sig - organisationer som Fight for the Future, Sierra Club och ExpressVPN kastar också in sitt stöd.

Rock Against TPP har redan meddelat turnédatum i stora västkuststäder som Seattle och Portland. Den bästa delen? Biljetter är GRATIS. Allt du behöver göra är att RSVP.

Varför är TPP dåligt??

Som ExpressVPN har skrivit vid flera tillfällen är TPP ett katastrofalt handelsavtal som förhandlats i hemlighet av 12 länder, inklusive USA. Företagens lobbyister hade stort inflytande på avtalet. Det är inte förvånande att det finns några bestämmelser som vi alla borde vara mycket oroliga för.

Mest skrämmande är en uppsättning nya immateriella regler som kan begränsa hur hundratals miljoner människor delar information på Internet. Reglerna i fördraget är mycket strängare än något befintligt internationellt avtal. Wikipedia har gått ut mot affären eftersom den verkställer extremt långa upphovsrättsvillkor.

Andra aktiviströrelser är också berörda. Arbetsrättighetsgrupper är oroliga för potentiella förlorade jobb för tillverkare, miljöaktivister säger att affären kan leda till en ökning av fracking runt om i världen, och experter på livsmedelssäkerhet är oroliga för bristen på granskade importerade livsmedel kommer att utsättas för.

Vad kan du göra för att stoppa TPP: n?

Även om ledare för de 12 inblandade länderna redan har tecknat handelsavtalet, måste de fortfarande få det ratificerat. När det gäller USA betyder det att få kongressgodkännande. Ord på kullen är att Obama-administrationen kommer att försöka dra nytta av kongressens haltiga anka efter valet i november.

Berätta för din kongressledamot vad du tycker. Skylt Rock mot TPP: s framställning. Post på sociala medier med hashtaggen #RockAgainstTheTPP för att hjälpa till att sprida meddelandet och få andra väljare mobiliserade. Och om du kan, gå på en Rock Against TPP-turnéstopp för att rocka ut och lära dig mer.

Kommer du åka till en rock mot TPP-spelningen? Kanske hittar du några likasinnade internetkyndiga rockare genom att lämna en kommentar nedan!

ExpressVPN är redo att rocka mot TPP - eller hur?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.