En kort historie om Anonym

[ware_item id=33][/ware_item]

Anonym å ta ut i gatene for å protestere


Anonym har storfekjøtt med Donald Trump.

Tidligere denne uken ga hackingsnettverket ut en video som erklærte "total krig" mot den amerikanske presidenten håpefull, og hevdet hans rasistiske holdning og uvennlige bemerkninger berettiget et fullstendig angrep. I følge Anonymous vil "Operasjon Trump" tre i kraft 1. april.

Vi har hørt mye om Anonymous gjennom årene, men hvem er de? Og hvor bekymret burde egentlig Trump og hans kavalkade av supportere være?

Fra Pasty Keyboard Warriors til Global Freedom Fighters

Anonym er et løst nettverk av hacktivister (hackeraktivister) som ønsker å endre status quo. De er sterkt imot alle former for sensur, samt overvåkning fra myndighetene. Gruppen sies å ha sin opprinnelse i 2003 da noen få tilfeldige brukere kom sammen for å snakke om anarki, undertrykkelse og tingenes tilstand på 4Chan bildebrett. 

"Vi er anonyme. Vi er legion. Vi tilgir ikke. Vi glemmer det ikke. Forvente oss."

I 2006 fikk de sitt første glimt av oppmerksomhet etter å ha infiltrert det finske sosiale nettverkets hub Habbo og sperret tilgangen til bestemte deler av nettstedet. Rapporter hadde dukket opp hvordan nettstedet hadde rasert profilering av visse brukere, så Anonymous bestemte seg for å slå tilbake. 

De ga seg navn, men det skulle gå ytterligere to år før noen utenfor 4Chan-kretsene ville kjenne seg igjen i det.

Anonym nådde nær guddommelighet da de hacket Scientologikirken

Flash frem til 2008 da Anonymous kom med overskrifter ved å gi ut en makabre video som erklærte krig mot Scientologikirken. I videoen under hevder gruppen at kirken hadde utnyttet medlemmene i årevis og derfor fortjente å bli brakt ned.

"Til fordel for dine følgere, til fordel for menneskeheten - og for vår egen glede - skal vi fortsette med å utvise deg fra Internett." 

En serie med DDoS-angrep og forskjellige bølger av protester på personen fulgte. Tusenvis av demonstranter som hadde på seg Guy Fawkes-masker strømmet til Scientologisentre over hele verden, for alltid å fordømme kirkens omdømme og koste millioner i skader.

Kirken fikk store angrep på nettstedet sitt, men verre led de uopprettelig skade på deres troverdighet.

Dette var første gang hacktivister forente seg under samme banner av samme sak, og det satte scenen for hva som skulle skje videre.

Hevner Assange og velter regjeringsundertrykkelse

I 2010 prøvde USA å lukke whistleblowing-nettstedet WikiLeaks ved å tvinge nettsteder som Amazon, PayPal og MasterCard til å fjerne tjenestene sine fra nettstedet. Ved å gjøre dette, kan myndighetene blokkere all og all tilgang til nettstedets offentlige midler. 

Som svar lanserte Anonymous et angrep kalt "Operation Avenge Assange", der de midlertidig hentet PayPal-, Visa- og MasterCards nettsteder.

PayPal estimerte skadene hadde kostet selskapet 5,5 millioner dollar, noe som senere førte til 14 anonyme arrestasjoner.

13 av de 14 hackerne erklærte seg skyldige i angrepet, men WikiLeaks lever videre.

Bekjempelse av undertrykkelse og gi tilbake til folket

Like etter tok Anonymous til Tunisia til støtte for den arabiske våren ved å sette i gang mange DDoS-angrep på tunisiske regjerings nettsteder. De hjalp også med å styrke det tunisiske folket ved å gi dem de riktige verktøyene og informasjonen som er nødvendig for å hacke regjeringen (hvorav den ene er Tor-nettleseren). 

Dette førte til et massivt regjeringsopprør som til slutt bidro til å velte diktaturet.

Lignende angrep skjedde i Egypt, hvor Anonymous var med på å gjenopprette visse deler av Internett som ble sensurert av regjeringen. Gruppen hacket og tok ned en rekke myndigheter på nettet. Disse nettstedene forble frakoblet til den gang president Hosni Mubarak offisielt trakk seg.

Utallige andre angrep er dokumentert - inkludert den berømte Westboro Baptist Church-hacking, der Anonymous ga ut navn, nummer, e-post og hjemmeadresser til mange av kirkens medlemmer i en tweet. 

Westboro Baptist Church Dox | http://t.co/RDTaMpWc Ha det gøy, og husk, dette er forferdelig mennesker som plukker begravelser | #YAN #OpWestBor

- Anonym (@YourAnonNews) 17. desember 2012

Dette er bare et glimt av gruppens utnyttelser. Du kan se en mer sammenhengende timeplan her.

Hvor stor er anonym?

Her er saken, Anonymous er ikke så mye en organisasjon som en ideologi. Det som startet som et enkelt 4Chan-tavle har blitt en global sak for advokatvirksomhet som vokser med dagen.

Anonym har fått oppmerksomhet fra begge sider av fortalespekteret, fra å bli hyllet som helter til å bli kalt cyberterrorister. I 2012 ble gruppen kåret til en av de mest innflytelsesrike menneskene i verden av Time Magazine.

Fordi Anonymous er allestedsnærværende, er de i stand til å samle seg når og når de vil. Det er ingen selskapets hovedkvarter, ingen (kjente) agendaer, og ingen reell måte å knytte noe tilbake til dem. Men selv om dette hjelper dem å holde seg private, åpner det også for andre mennesker å påstå angrep i deres navn. Det er praktisk talt umulig å si hvem som er den virkelige Anonyme og hvem ikke. Er disse truslene mot Trump legitime?

Selv om vi ikke kan svare på dette, kan vi trygt si at antallet vokser.

Skal Trump og co. være bekymret? Du forteller oss det.

Utvalgt bilde: “Anonym på Scientology i Los Angeles” av Vincent Diamante er lisensiert under CC BY-SA 2.0.

En kort historie om Anonym
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.