Denna kongressmedlem vill förvandla Taiwan till en blockchain-ö. Vi frågade honom hur.

[ware_item id=33][/ware_item]

Ett profilskott av den taiwanesiska lagstiftaren Jason Hsu.


Det har gått över tio år sedan Bitcoin föddes, och även om många kryptokurser har kommit och gått, har tekniken under det hela, blockchain, visat sig vara motståndskraftig mot moderna och misslyckade ICO: er.

En lagstiftare i Taiwan vill integrera blockchain-teknik i nationell skala och flytta hela landet mot att använda blockchain-teknik för mer än bara kryptokurser.

Jason Hsu, kallad ”kryptokongressledamoten” av Ethereums Vitalik Buterin, är en entreprenör-vände lagstiftare i Taiwan som vill göra ön till en fristad för människor som arbetar med olika applikationer av blockchain-teknik.

Vi frågade honom hur han planerar att göra just det.

Du var företagare innan du blev ledamot av parlamentet: Varför blev du lagstiftare??

Innan jag blev ledamot av parlamentet var jag en teknikföretagare. Jag ville överbrygga klyftan mellan teknik och offentlig politik och ta bort juridiska hinder för teknikinnovation i Taiwan, så jag sprang till att vara lagstiftare 2016. Sedan dess har jag utvecklat och infört lagstiftning från cybersäkerhet och autonom fordonshantering till AI-ledarskap och skapande av sandlådor.

Wow! Det är mycket att täcka. Kan du berätta mer om den sandlådelagstiftning som du införde?

I september 2017 när Kina förbjöd ICO, insåg jag att Taiwan kunde utnyttja denna möjlighet att införa vänlig lagstiftning för att vårda och odla blockchain och finansiell teknik och få fler startups till Taiwan.

Det finns så mycket teknikstörningar idag som påverkar hur våra dagliga liv fungerar, och lagen bör återspegla det och uppdateras i enlighet därmed. Vi behöver därför en miljö där nya idéer kan testas och integreras i det nuvarande befintliga systemet.

Vi lanserade sandlådan inom finanssektorn för att uppmuntra till två saker: de möjligheter som ligger framför för Taiwans finansiella teknikstarter och för att se till att dessa startups kan skapa lösningar i global skala och utveckla teknik som kan användas av fler och fler människor.

Jag tror att i dagens snabbt föränderliga miljö behöver vi sandlådor i fler områden, till exempel en sandlåda för medicinsk teknik, så vi kan testa nya medicinska apparater som integrerar digital hälsa.

Det låter vettigt. När du inför dessa förordningar, får de mycket stöd i parlamentet? Hur lätt är det att anta sådan lagstiftning?

Det sätt som det fungerar i Taiwan är den verkställande Yuan kan föreslå sin egen version av lagstiftningen, men lagstiftare kan också föreslå och utarbeta lagstiftning, så normalt sett har vi olika versioner att jämföra och kompromissa med. Vår verkställande filial är fortfarande ganska konservativ, så jag skulle säga att vi har en delad riktning men hur vi kommer dit och hur snabbt är annorlunda.

Jag vill skapa möjligheter för ungdomar, så för mig handlar det mycket mindre om att övertyga mina kollegor i kongressen men mer om att få startups som stöder mina förslag. När jag behöver det skapar startstödet mycket press för de åliggerna och tjänstemännen att svara.

Jag har också samlat fart med arbetet med finansministeriet och finansiellt tillsynskommitté för blockchain- och cryptocurrency-lagstiftning. Tillsammans har vi byggt en kommission för parlamentarisk nivå för blockchain, så vi har tvärparti-lagstiftare ombord som arbetar tillsammans på två parter för att skapa ramar tillsammans.

Det låter som att det finns många att lobbya. Finns det mycket skepsis över blockchain i Taiwan?

Jag tror att folk fortfarande kommer att vara skeptiska oavsett vad - när internet först kom ut sa folk att det var en bluff. Som lagstiftare är mitt jobb att skapa en rättvis regleringsmiljö där innovation kan uppmuntras och konsumentens rättigheter skyddas. Lagen måste skapas på ett sätt som hanterar både gränserna men också inom rimliga gränser för att skapa en mycket platt konkurrenshorisont.

Låter som en balansräkning. Vad tror du gör Taiwan unikt när det gäller att utveckla och anta blockchain?

Taiwans talang! De flesta länder försöker fortfarande ta reda på hur man implementerar och utvecklar denna typ av teknik medan Taiwan har varit en integrator av dator- och elektronik- och halvledare sedan 1970-talet, så vi har en stor pool av begåvade ingenjörer.

Det var med detta i åtanke att jag lade fram en vision att bygga Taiwan som en blockchainö för pilot- och pionjärprojekt som kan bygga faktiska applikationer för blockchainen, det är vad jag tror kommer att få mest effekt.

Det är fantastiskt att Taiwan är så framtidsinriktad. Var annars ser du implementeringen av blockchain-teknik?

Jag tror att om du ser utvecklingen av den här tekniken så har den funnits i flera år, och det är bara när tekniken kommer till en användbar eller populär applikation som människor börjar erkänna dess värde. I det här fallet såg vi uppkomsten av bitcoin för tio år sedan, och vi ser nu fler och fler applikationer.

Därefter vill jag fylla användningen av blockchain i regeringen. Jag arbetar med olika avdelningar, Institutionen för hälsa, utbildning, rättvisa för att implementera blockchain-teknik så att den genomsnittliga personen på gatan kan veta att våra liv förbättras på grund av teknikens effektivitet.

Totalt har jag introducerat 25 projekt över olika utvecklingsavdelningar för att ta itu med implementeringen av blockchain-teknik som Blockchain för drogprovning, hantering av leveranskedjor och domstolsregister.

Du är väldigt upptagen! Vad är framtiden för blockchain? Tror du att cryptocururrency så småningom kommer att stabiliseras?

Jag skulle säga att blockchainen är här för att stanna och världen över vaknar regeringarna långsamt upp för tekniken. Jag tror att det är en fråga om tid innan dessa hinder och skalningsproblem löses - men vad jag vill säga att detta inte är en binär beslutsprocess.

Jag tror att fiat och cryptocururrency kan existera ömsesidigt. Crypto är ett verktyg som från centralbankens perspektiv kan tillhandahålla ett alternativt medel för finansiell integration och skapa alternativa finansieringslösningar för ekonomiskt sämre länder som Venezuela och Zimbabwe. Med kryptokurser kommer mer positiva och världsförbättrande lösningar att skapas.

Det är min önskan att fler blockchain- eller cryptocurrency-projekt skapas för att ha en positiv inverkan på världen. Annars är vi vid en kritisk tidpunkt för branschens överlevnad och överlevnaden för att förbättra mänskligheten. Min fråga är att vi får tekniken i händerna på de människor som behöver den.

Det är ett bra meddelande. Tack för att du pratade med oss, kongressledamot Jason Hsu.

För att få fler uppdateringar från kryptokongressmannen själv kan du följa honom på Twitter.

Denna kongressmedlem vill förvandla Taiwan till en blockchain-ö. Vi frågade honom hur.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.