De 3 beste nettleserutvidelsene for å beskytte personvernet ditt (oppdatert for 2019)

[ware_item id=33][/ware_item]

En illustrasjon av en nettleser med et grønt skjold midt på skjermen. Men vent! Inne i det grønne skjoldet er det en hake. Superbeskyttelse: Whammo!


Når det gjelder personvernet ditt, er det ikke noe som heter "for forberedt." Derfor har ExpressVPN samlet en liste over favorittutvidelsene våre for å øke nettleserens personvern og sikkerhet. Den beste delen? De er alle GRATIS!

Annonseblokkere

Ta kontroll over nettopplevelsen din med en god annonseblokker. Annonseblokkering forhindrer irriterende popups og widgets fra å sende dataene dine til annonsører. Mens ad-blocker-debatten raser, mener ExpressVPN at du har rett til å bestemme hvilke annonser du vil blokkere og hvilke annonser du vil tillate. Annonseblokkering lar deg gjøre akkurat det!

Vårt nummer 1 valg: uBlock Origin

Installer fra Chrome nettbutikk
Installer som tillegg til Firefox
Installer som tillegg til Opera

Med dusinvis av gratis annonseblokkere der ute, hva gjør uBlock Origin så spesielt? For det første bruker den mindre minne enn de andre, så det bremser ikke nettopplevelsen din.

Når uBlock Origin er i aksjon, gir det deg en oversikt over alle forespørsler den har blokkertuBlock Origin er vårt viktigste valg når det kommer til annonseblokkere

Det har også vist seg at det effektivt blokkerer flere annonser enn noen annen annonseblokker. uBlock Origin lar deg til og med lage personlige lister, noe som gir deg mer kontroll over hvilke annonser du skal blokkere og hvilke annonser du skal tillate.

Her er et eksempel på gjennomsnittlige belastningstider på Chrome ved bruk av forskjellige annonseblokkere.
annonseblokkere hastighetstest

Som du ser er uBlock Origin den klare vinneren.

Runner-up: Adblock Plus

Installer fra Chrome nettbutikk
Installer som tillegg til Firefox
Installer som tillegg til Opera

Åh, Adblock Plus, hvordan vi pleide å elske deg.

Adblock Plus-side i Chrome-butikken

Inntil nylig var Adblock Plus vår blokkering av annonse. Selv om det tar litt mer plass enn uBlock Origin, fungerte den like bra.

Adblock Plus i aksjon, og registrerer hver blokkerte annonseAdblock Plus er utmerket til å blokkere annonser og skript… for en pris

Dessverre har Adblock Plus nylig kommet under ild for å la visse annonser passere i bytte for penger. Stikk den triste trombonemusikken. For en svik.

Killen overholder ikke Adblock Pluss utsalg

Det sier seg selv at uBlock Origin vinner i denne kategorien.

Anti-tracking utvidelser

Antisporingsutvidelser beskytter din online anonymitet ved å forhindre at nettlesingen blir sporet.

Mange annonsører bruker informasjonskapsler for å spore hvor du går og hva du gjør på nettet - vanligvis uten ditt samtykke. I motsetning til annonseblokkere blokkerer antisporingsutvidelser informasjonskapsler og beskytter deg mot sporing og malvertisering. De hjelper deg å være usynlig i tredjeparts annonsører.

Med riktig antisporingsutvidelse kan du holde surfevanene dine borte fra tredjeparter ved å stoppe sporingskakene deres i deres spor.

Vårt nummer 1 valg: Personvern-grevling

Installer fra Chrome nettbutikk
Installer som tillegg til Firefox
Installer som tillegg til Opera

Kanskje er vi litt partiske, men vårt valg for den beste antisporingsprogramvaren er Electronic Frontier Foundations eget personverngodger.

Privacy Badger-siden i Chrome-butikken

Privacy Badger holder øye med at mistenkelige tredjeparter sporer deg mens du surfer på forskjellige nettsteder, for deretter å hoppe til ditt forsvar ved å blokkere sporkakene deres. Den lille grevlingen er en god kompis å ha ved din side mens du surfer på internett.

Privacy Badger i aksjon, og teller trackere den har oppdagetPrivacy Badger har ryggen din ved å forhindre at tredjeparter sporer deg

Runner-up: Ghostery

Installer fra Chrome nettbutikk
Installer som tillegg til Firefox
Installer som tillegg til Opera
Installer fra Microsoft-butikken

Ghostery anti-tracking-side i Chrome-butikken

Ghostery fungerer på samme måte som Privacy Badger, men kommer med et litt bedre grensesnitt. Det er også et alternativ å dele dataene dine med Ghostery for å forbedre opplevelsen din. Imidlertid blokkerer Ghostery ingen trackere som standard, og lar deg bare inspisere dem fra grensesnittet, hvor du kan bestemme hva du skal gjøre med dem.

Ghostery har et flott brukergrensesnitt

Nettstedsikringsutvidelser

Etter å ha bevæpnet deg med annonseblokkere og antisporingsutvidelser, bør coup-de-grâce i ditt personvernoppsett være et godt nettstedssikringsutvidelse.

Sikre nettsteder bruker HTTPS-protokollen (Hyper Text Transfer Protocol Secure). Nettsteder sikret med HTTPS krypterer din personlige informasjon som kredittkortdetaljer, personlig informasjon og annen sensitiv informasjon.

Men ikke alle nettsteder er HTTPS-aktivert, så ta surfesikkerheten i egne hender med en utvidelse som sikrer nettsteder. Her er toppvalgene våre!

Vårt nummer 1 valg: HTTPS overalt

Installer fra Chrome nettbutikk
Installer som tillegg til Firefox
Installer som tillegg til Opera

Slutt å lure på om nettstedet du ser på er trygt. Bruk HTTPS overalt!

HTTPS Everywhere-siden i Chrome-butikken

HTTPS Everywhere er resultatet av en samarbeidsinnsats mellom Tor-prosjektet og EFF. Plugin skriver om forespørsler om å henvise deg til HTTPS-sikrede nettsteder automatisk. Så hvis surfingen tar deg til usikrede områder på et nettsted, vil HTTPS Everywhere omdirigere deg til det krypterte HTTPS-nettstedet og forhindre at sensitive data fra lekker..

ExpressVPN-brukere har en enda bedre måte å glede seg over sikkerheten til HTTPS Everywhere: ExpressVPN-utvidelsene for Chrome og Firefox kommer med HTTPS Everywhere-funksjonalitet innebygd! (Les om de andre fordelene med ExpressVPN-nettleserutvidelsen nedenfor.)

HTTPS Overalt i aksjon, leder deg til den sikrere versjonen av nettstederMed HTTPS Everywhere trenger du aldri å bekymre deg for å lande på et usikkert sted igjen

Runner-up: KB SSL Enforcer

Installer fra Chrome nettbutikk

KB SSL Enforcer-side i Chrome-butikken

KB SSL Enforcer viderekobler til HTTPS-versjonen av et nettsted når det er tilgjengelig. Fordi det ikke er behov for å legge til regler manuelt, fungerer dette noen ganger bedre enn HTTPS Everywhere. Imidlertid kan det også tvinge deg til å besøke HTTPS-versjonen av nettstedet, selv om det er ødelagt.

(Bonus!) Personvernutvidelser

Vårt nummer 1 valg: ExpressVPN nettleserutvidelse

Få ExpressVPN-nettleserutvidelsen for Chrome eller Firefox.

Det er riktig. Skamløs produktplugg her. Men når det gjelder personvernutvidelser, er det ganske enkelt ingen bedre enn ExpressVPN-nettleserutvidelsen, som lar deg fjernstyre ExpressVPN-appen fra Chrome- og Firefox-nettleserne. Og med din eksisterende ExpressVPN-konto kan du dra nytte av privat, anonym surfing.

ExpressVPN-nettleserutvidelsen tilbyr sømløs integrasjon med ExpressVPN-appene for Mac, Windows og Linux. I tillegg, med fan-favorittfunksjoner som en innebygd kill switch, DNS-lekkasjebeskyttelse, WebRTC-blokkering, spoofing av steder, HTTPS Everywhere og mer, kan du bla tryggere uten å måtte åpne VPN-appen hver for seg hver gang du logger inn.

ExpressVPN-nettleserutvidelsen viser alternativer for serverplassering.

Installasjonen tar sekunder, og grensesnittet fungerer akkurat som tradisjonelle ExpressVPN-apper. Hvis du vil bruke ExpressVPN-nettleserutvidelsen, må du ha ExpressVPN for Mac (Versjon 7.1 eller nyere), ExpressVPN for Windows (Versjon 6.9 eller nyere), eller ExpressVPN for Linux (Versjon 2.0 eller nyere).

Håper dette hjelper deg! Hvis du har spørsmål om noe av den nevnte programvaren, kan du bare la dem ligge i form av en kommentar nedenfor, så ExpressVPN vil komme tilbake til deg.

Utvalgt bilde: WavebreakmediaMicro / Dollar Photo Club

De 3 beste nettleserutvidelsene for å beskytte personvernet ditt (oppdatert for 2019)
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.