Bryter grenser: Kanadisk spionagentur sporer brukere over hele verden

[ware_item id=33][/ware_item]

Bryter grenser: Kanadisk spionagentur sporer brukere over hele verden


De er vennlige; høflig. Elsker hockey, lønnesirup og poutine. Er ufrivillig høflige, eh, og mens de er villige til å stå opp for sine rettigheter, foretrekker strenge ordbrev fremfor direkte konfrontasjon. Men i følge filer hentet av varsleren Edward Snowden i 2012, er kanadiere ikke så uskyldige: Spionbyrået deres, Communications Security Etablissement (CSE), har tauset om internetttrafikk over hele verden - i mange år. Ta av, husmenn!

Prying Eyes

I følge Canadian Broadcasting Corporation (CBC) beskriver en PowerPoint-presentasjon skrevet i 2012 av en ikke navngitt CSE-ansatt et prosjekt som heter “Levitation”, som overvåker 10 til 15 millioner filopplastinger og nedlastinger fra gratis filnettsteder daglig, og deretter kammer gjennom disse filene for alle spor av terroraktivitet. Presentasjonen inkluderer vitser om hvordan spionbyrået ble oversvømmet med ubrukelige data som nedlastinger av TV-serien Glee da de prøvde å snuse ut ekstremistisk aktivitet. Mer alarmerende hevder dokumentet at Canada har full tilgang til 102 gratis fildelingssider gjennom "spesielle kilder", selv om nettsteder som Sendspace benekter denne påstanden. Ron Deibert, direktør for tenkingstank for Internett-sikkerhet Citizen Lab basert fra University of Toronto, sier at selv om det er noe betryggende at kanadiske spioner "gjør jobben sin", er det faktum at denne overvåkningen blir utført i så stor skala. bekymringsfull.

Så hva har CSE oppdaget? At av alle filene som ble analysert hver måned, bare rundt 350 - eller 0,0001 prosent - er "interessante nedlastingshendelser". Når disse filene er identifisert, er det mulig for byrået å hente metadata og oppdage IP-adressen til alle som laster opp eller laster ned informasjonen. Og ved å utnytte Mutant Broth - en britisk snooping-teknologi - kan CSE bruke IP-adresser for å avdekke fem timers aktivitet på en brukers datamaskin både før og etter en mistenkelig filoverføring. Byrået peker på suksesser med å finne gisselmål og terrorstrategier, men Deibert kaller Levitation for en "gigantisk røntgenmaskin over alle våre digitale liv."

Dette er ikke første gang Canada blir fanget med hånden i spionkakebakken; landet er medlem av Five Eyes-alliansen, og selv om det ofte ble sett på som en juniorpartner, var han i 2013 involvert med National Security Agency (NSA) i å sette opp for mer enn 20 spioneringsposter i "høyprioriterte land". Teorien går ut på at siden NSA-operasjoner var under økt offentlig granskning etter Snowden, utdro byrået arbeid til sine kanadiske kolleger, til og med å gå så langt som å levere maskinvare og dekrypteringsprogramvare.

Driving It Home

Visst, Canucks er enkle mål, men det er også verdt å merke seg at DEA har vært opptatt med å spionere på hver bil som bruker amerikansk kjørebaneinfrastruktur. I følge The Atlantic bygger DEA en database "for å spore i sanntid bevegelsen av kjøretøy rundt i USA". Arbeid fra ACLU gjennom forespørsler om frihet til informasjon har avdekket noen av programmets indre virkemåter - for eksempel det faktum at alle kjøretøyer blir sporet, uavhengig av om sjåførene er mistenkt for noen forbrytelser eller ikke. I tillegg hevdet en e-post fra 2010 om prosjektet at et av de primære formålene var å øke volumet av forspilling av eiendeler som oppstår når biler, penger og kontanter blir beslaglagt fra mistenkte kriminelle og deretter brukt til å finansiere byråmål.

Og Sir Tim Berners-Lee, oppfinner av World Wide Web, bemerker at mens Five Eyes-partner Storbritannia er en av de beste i verden for å åpne data, er det en av de verste når det kommer til å spionere og spore borgere. Faktisk rangerte den blant de verste i Europa for land med en "gratis og åpen nett."

All-Seeing?

Så hva er takeaway her? Det første er at selv "godartede" land som Canada ikke er immun mot den globale besettelsen av spionering på Internett; Kanadisk snooping-teknologi er noe av det mest sofistikerte i verden. For det andre er det ikke en strekning å si at uansett hva du laster ned, hvor du surfer eller hvordan du bruker nettet, ser noen over skulderen. Jada, du kan skrive et strengt ord til den kanadiske statsministeren Stephen Harper - eller kutte rett til jakten og sørge for at ditt online personvern er fullstendig beskyttet.

Utvalgt bilde: Wikimedia Commons (bildet er endret)

Bryter grenser: Kanadisk spionagentur sporer brukere over hele verden
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.