Bli ‘smartere hver dag’ med ExpressVPN: Hvordan vinne online-krigen for øyeeplene

[ware_item id=33][/ware_item]

En illustrasjon av en hjerne i et hode.


Smarter Every Day er en av de mest populære vitenskapskanalene på YouTube. Du har kanskje allerede sett skaperen, Destin Sandlin, melke giftig fisk, skyte pistoler under vann eller lære hvordan du sykler bakover i en av hans uendelige underholdende videoer. Vi har vært fans i mange år.

Derfor er vi glade for å kunngjøre at ExpressVPN sponser Smarter Every Day sitt siste prosjekt: en tredelt videoserie som undersøker hvordan oppmerksomheten vår blir våpnet av ondsinnede aktører på sosiale medier - og kjemper mot det Destin kaller ”sinnets slagmark. ”

Hvordan vi alle ble offer for manipulering av algoritmer

Serien vil følge Destin når han dykker dypt ned i algoritmene som brukes til å markedsføre innhold på YouTube, Twitter og Facebook, og plukker fra hverandre teknikkene svindlere og feilinformasjon peddlers bruker for å lure disse algoritmene og forvrenge sosiale medier. Han vil også intervjue noen av Silicon Valley toppingeniører om mottiltakene som brukes for å bekjempe slik villedende oppførsel. Det er et overraskende vanskelig spill med katt og mus med alvorlige konsekvenser for ikke bare internett, men samfunnet som helhet.

I den første episoden av serien utforsker Destin "koordinert inauthentic atferd" på YouTube og hvordan den manipulerer nettstedets algoritme for å få visninger og dollar.

I den andre episoden hører vi fra Twitter-ledere og andre eksperter om våpenløpet om plattformmanipulering på nettstedet. Twitter's Head of Site Integrity, Yoel Roth, avslører for første gang den fantastiske statistikken at 6 til 7,5 millioner Twitter-kontoer automatisk blir fjernet hver uke i sin utrulige kamp mot ondsinnet aktivitet - rundt 10 til 12 i sekundet.

Følg med for den tredje og siste episoden av serien, på Facebook. Destin vil intervjue ingeniørene som har til oppgave å motvirke inauthentic atferd på nettstedet, noe som sikkert vil være opplysende.

Utover YouTube, Twitter og Facebook

Når det gjelder å tjene penger på atferden din på nettet, begrenser ikke ondsinnede tredjeparter seg til sosiale medier. Her er noen få andre algoritmiske slagområder for oppmerksomheten din som er sårbare for manipulasjon:

Amazon

Ved å bruke en rekke taktikker som clickfarming, falske anmeldelser og direkte bestikkelse, kan uærlige selgere på Amazon kunstig øke produktene sine søkerangeringer. Resultatet? Skyggefulle selgere blir rike, og ærlige kjøpere får produkter som er falske eller bare underordnede.

Det er opprettet en liten bransje rundt disse uærlige selgerne, med "markedsførings" selskaper som tilbyr kontroll over tusenvis av falske Amazon-kontoer klare til å gi falske søk, kjøp og anmeldelser. Noen betalte medskyldige tilbyr å ta imot tomme pakker sendt til reelle fysiske adresser bare for å overbevise Amazon om deres "ekthet."

Amazon hevder at uredelig praksis som disse utgjør bare en "bitteliten brøkdel" av den totale aktiviteten på nettstedet, selv om klager på overgrep har pigget de siste årene..

Google og andre søkemotorer

Kraften i Googles algoritme betyr at den ofte er et mål for granskning, selv fra den amerikanske kongressen. Det er ingen tvil om at en høyere rangering i resultatene av søkemotorer sterkt kan påvirke søkernes meninger om viktige spørsmål. En studie fra 2015 om manipuleringseffekten av søkemotoren (SEME) fant at partiske søkemotorresultater kunne svaie "ubeslutte" velgere med 20% eller mer. Det som er enda skumlere er at brukere "ikke viser bevissthet om manipulasjonen."

Gitt Googles evne til å forme sinn, er det ingen overraskelse at ondsinnede skuespillere jevnlig prøver å spille til algoritme til fordel for dem. Som Brittan Heller, direktør for teknologi og samfunn i Anti-Defamation League, sa til The Guardian, "ekstremister har prøvd å spille Googles algoritme i mange år, med ulik grad av suksess. Nøkkelen har tradisjonelt vært koblet til å påvirke algoritmen med et stort volum av partiske søketermer. ”

Reddit og Quora

Som det sjette mest besøkte nettstedet i verden er nyhetsaggregatoren Reddit en potensiell gullgruve for de med en agenda å presse på. Reddits moderatorer er godt klar over dette og legger stor vekt på å forsvare algoritmen sin mot koordinert manipulasjon. Alt innhold må sendes inn av brukeren, og bare det mest autentisk "oppdaterte" innholdet kommer til den ettertraktede forsiden.

Denne strenge standarden for autentisitet er imidlertid med på å gjøre Reddit til et førsteklasses mål for svindlere og tjenester som støtter dem. Noen tjenester selger upvoter fra 10 for $ 5,99, opptil 200 for $ 39,99.

Den samme tjenesten selger også innflytelse på Quora, et spørsmål-og-svar-samfunn der brukerne må registrere seg med ekte navn. Som på Reddit, vil spørsmålene og svarene på Quora som blir “oppdatert” til toppen få en veldig stor mengde trafikk, og eventuelle produkter eller tjenester knyttet til innen vil sannsynligvis få et stort løft i inntektene.

Smartere, sterkere og tryggere hver dag

Problemet med koordinert inauthentic atferd som brukes til manipulering, feilinformasjon eller andre ondsinnede formål, er en utfordring vi alle må takle sammen. Selv om plattformer fra Facebook til Google helt klart har en enorm rolle å spille, har alle oss som brukere av disse plattformene også en. Gjennom denne serien håper vi at ved å utvikle en dypere forståelse av dette problemet, kan vi alle bli flinkere til å gjenkjenne og bekjempe dårlige skuespillere online.

ExpressVPN har alltid vært dedikert til å styrke internettbrukere: å sette dem tilbake i kontrollen over deres digitale liv, både gjennom våre produkter og gjennom å holde publikum informert om viktige personvern- og sikkerhetsproblemer på nettet. Vi er glade for at dette partnerskapet med Smarter Every Day vil bidra til å styrke enda flere mennesker enn vi kan nå på egen hånd.

Bli ‘smartere hver dag’ med ExpressVPN: Hvordan vinne online-krigen for øyeeplene
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.