Bli “smartare varje dag” med ExpressVPN: Hur man vinner online-kriget för dina ögonbollar

[ware_item id=33][/ware_item]

En illustration av en hjärna i ett huvud.


Smarter Every Day är en av de populäraste vetenskapskanalerna på YouTube. Du kanske redan har sett sin skapare, Destin Sandlin, mjölka giftig fisk, skjuta vapen under vattnet eller lära dig att cykla bakåt i en av hans oändliga underhållande videor. Vi har varit fans i flera år.

Det är därför vi är glada över att tillkännage att ExpressVPN sponsrar Smarter Every Day: s senaste projekt: en tredelad videoserie som undersöker hur vår uppmärksamhet vapen av ondskefulla skådespelare på sociala medier - kämpar mot vad Destin kallar "sinnets slagfält." ”

Hur vi alla blev offer för algoritmmanipulation

Serien kommer att följa Destin när han dyker djupt in i algoritmerna som används för att marknadsföra innehåll på YouTube, Twitter och Facebook och plockar ihop teknikerna som scammers och felinformation som peddlers använder för att lura dessa algoritmer och snedvrida sociala medier. Han kommer också att intervjua några av Silicon Valley topptekniker om de åtgärder som används för att bekämpa sådant bedrägligt beteende. Det är ett förvånansvärt svårt spel av katt-och-mus med allvarliga konsekvenser för inte bara internet utan för samhället som helhet.

I det första avsnittet av serien utforskar Destin "koordinerat inauthentiskt beteende" på YouTube och hur det manipulerar webbplatsens algoritm för att få visningar och dollar.

I det andra avsnittet hör vi från Twitter-chefer och andra experter om vapen "plattformmanipulationen" på webbplatsen. Twitter: s chef för webbplatsintegritet, Yoel Roth, avslöjar för första gången den fantastiska statistiken att 6 till 7,5 miljoner Twitter-konton automatiskt tas bort varje vecka i sin oöverträffande kamp mot skadlig aktivitet - cirka 10 till 12 en sekund.

Håll ögonen öppna för det tredje och sista avsnittet av serien, på Facebook. Destin kommer att intervjua ingenjörerna med uppgift att motverka inauthentiskt beteende på webbplatsen, vilket säkert kommer att upplysa.

Utöver YouTube, Twitter och Facebook

När det gäller att tjäna pengar på ditt beteende på webben begränsar inte skadliga tredje parter sig till sociala medier. Här är några andra algoritmiska slagområden för din uppmärksamhet som är sårbara för manipulation:

Amazon

Genom att använda en mängd olika taktiker som clickfarming, falska recensioner och direkt mutor, kan oärliga säljare på Amazon konstgjort öka sina produkts sökrankning. Resultatet? Skuggiga säljare blir rika och ärliga köpare får produkter som är falska eller helt enkelt underlägsna.

En liten bransch har skapats kring dessa oärliga säljare, med ”marknadsföringsföretag” som erbjuder kontroll över tusentals falska Amazon-konton som är redo att tillhandahålla falska sökningar, köp och recensioner. Vissa betalade medarbetare erbjuder att ta emot tomma paket som skickas till riktiga fysiska adresser bara för att övertyga Amazon om deras "äkthet."

Amazon hävdar att bedrägliga rutiner som dessa endast utgör en "liten bråkdel" av den totala aktiviteten på webbplatsen, även om klagomål om missbruk har spikats under de senaste åren.

Google och andra sökmotorer

Kraften i Googles algoritm innebär att den ofta är ett mål för granskning, även från den amerikanska kongressen. Det råder ingen tvekan om att en högre rangordning i sökmotorresultat kan starkt påverka sökarnas åsikter om viktiga frågor. En studie från 2015 om sökmotorns manipuleringseffekt (SEME) fann att partiska sökmotorsresultat kan svänga "obeslutna" väljare med 20% eller mer. Det som är ännu skrämmare är att användare "inte visar någon medvetenhet om manipulationen."

Med tanke på Googles förmåga att forma sinnen är det inte förvånande att skadliga skådespelare regelbundet försöker spela till algoritm till deras fördel. Som Brittan Heller, chef för teknik och samhälle vid Anti-Defamation League, berättade för The Guardian, ”Extremister har försökt spela Googles algoritm i flera år, med olika grader av framgång. Nyckeln har traditionellt varit kopplad till att påverka algoritmen med en hög volym partisk söktermer. ”

Reddit och Quora

Som den sjätte mest besökta webbplatsen i världen är nyhetsaggregat Reddit en potentiell guldgruva för dem med en agenda att driva. Reddids moderatorer är väl medvetna om detta och gör mycket för att försvara sin algoritm mot samordnad manipulation. Allt innehåll måste skickas in av användaren, och bara det mest autentiskt "uppvoterade" innehållet kommer att nå den eftertraktade startsidan.

Denna stränga standard för autenticitet hjälper dock att göra Reddit till ett främsta mål för bedragare och tjänster som stöder dem. Vissa tjänster säljer upvotes från 10 för $ 5,99, upp till 200 för $ 39,99.

Samma tjänst säljer också inflytande på Quora, en fråga-och-svar-community vars användare måste registrera sig med riktiga namn. Precis som på Reddit kommer frågorna och svaren på Quora som blir "uppdaterade" till toppen att få en mycket hög trafikmängd, och alla produkter eller tjänster som är kopplade inom kommer förmodligen att få ett stort inkomstökande.

Smartare, starkare och säkrare varje dag

Problemet med koordinerat inauthentiskt beteende som används för manipulation, felinformation eller andra skadliga syften är en utmaning som vi alla måste ta itu med tillsammans. Medan plattformar från Facebook till Google helt klart har en enorm roll att spela, har vi alla som användare av dessa plattformar också en. Genom denna serie hoppas vi att genom att utveckla en djupare förståelse av denna fråga kan vi alla bli bättre på att känna igen och bekämpa dåliga aktörer online.

ExpressVPN har alltid varit dedikerat till att stärka internetanvändare: sätta tillbaka dem i kontrollen över sina digitala liv, både genom våra produkter och genom att hålla allmänheten informerad om viktiga integritets- och säkerhetsfrågor online. Vi är glada över att detta partnerskap med Smarter Every Day kommer att hjälpa till att stärka ännu fler människor än vi kan nå på egen hand.

Bli "smartare varje dag" med ExpressVPN: Hur man vinner online-kriget för dina ögonbollar
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.