AT&T hjelper gjerne NSA med å spionere mot millioner

[ware_item id=33][/ware_item]

at & t hjelper nsa


Da Edward Snowden fortalte verden at NSA hadde venner i den amerikanske telekomindustrien, ga han ikke navn. Dokumentene han ga ut nevnte heller ikke spesifikke selskaper. Men takket være en fersk undersøkelse av ProPublica og New York Times, har identiteten til NSAs mest verdifulle partner i virksomheten blitt avslørt: det er AT&T.

“Ekstrem vilje til å hjelpe”

Etterforskningen avdekker AT&De imøtekom ikke bare NSA-dataforespørsler, de var "svært samarbeidsvillige" og viste "ekstrem vilje til å hjelpe" med spionbyråets masseovervåking av amerikansk kommunikasjon. Dokumentene avslører dette partnerskapet for å være et av de eldste i NSAs historie, som startet i 1985 like etter AT&T ble eget selskap.

Nyheten er uten tvil sjokkerende for mange av AT&Det er millioner av kunder. Men for de som husker en viss rapport fra 2006, er disse nylige avsløringene ganske enkelt en bekreftelse på en langvarig mistanke.

Rapporten, utgitt i 2006 av Salon and Wired, kommer fra tidligere AT&T-tekniker Mark Klein, som forsøkte å blåse fløyta på en serie “hemmelige rom” installert av NSA i AT&T fasiliteter. Rapporten hevdet at disse rommene inneholdt utstyr som tappet inn høyhastighets fiberoptiske kretsløp som "hver enkelt melding på Internett" passerte, og førte innholdet rett til NSA.

Ingen data er trygge

"Hver enkelt melding på Internett" kan høres ut som en grov overdrivelse, men det er sannsynligvis nærmere sannheten enn du tror. Klein hevdet også AT&T sine forretningsforhold med andre leverandører filtrerer rutinemessig trafikken deres gjennom de samme kretsene som NSA tapper i deres hemmelige rom, noe som betyr bare fordi du ikke er et AT&T-abonnent betyr ikke at e-postadressene dine ikke har gått gjennom hendene.

Klein er stort sett glemt i løpet av de nesten ti årene siden hans første offentlige uttalelse. Men denne nye analysen av NSA-dokumentene har mer eller mindre fullstendig rettferdiggjort ham.

Gamle bevis, ny analyse

Så hvorfor tok det flere år for Snowdens dokumenter å avsløre AT&T som NSAs viktigste allierte? De lekkede dokumentene nevner aldri AT&T ved navn, bruk i stedet kodenavnet “Fairview” for å beskrive partnerorganisasjonen deres.

Forfatterne av etterforskningen publiserte også et gjennomgang av deres vei gjennom "brødsmulene" på sporet av bevis som førte dem til å etablere AT&T som den ekte partneren. Disse brødsmulene inkluderer:

  • ? Dato 5. august 2011. Et NSA-nyhetsbrev hevdet datainnsamlingen ble gjenopptatt på denne datoen etter et strømbrudd forårsaket av et jordskjelv. Ifølge den japanske stasjonen som betjener dette området, ble bare en kabel tatt i bruk igjen den datoen, og ifølge FCC blir kabelen betjent av AT&T.
  • ? Proprietære akronymer. Beskrivelser av Fairview-programmer i NSA-dokumenter bruker begrepene “SNRC” og CBB ”, som ex-AT&T-ansatte bekreftet er sjargong spesifikt for AT&T.
  • ? U.N. kontrakter. Interne dokumenter avslørte NSA-tapede fiberoptiske data fra U.N.s hovedkvarter ved hjelp av Fairview. Separate poster indikerer AT&T opererte U.N.s fiberoptiske nettverk den gangen.

PÅ&T's svar

Som svar på funnene siterte Reuters en representant fra AT&T:

Vi gir ikke frivillig informasjon til andre etterforskningsmyndigheter annet enn hvis en persons liv er i fare og tiden er av essensen. I en kidnappingssituasjon kan vi for eksempel gi hjelp til å spore opp nummer som hjelper lovhåndhevelse.

“Ikke frivillig” er vanskelig å forene med “ekstrem vilje til å hjelpe”. Det er tydelig at noen ikke forteller sannheten, eller kanskje er representanten faktisk bare uten mening. Man må lure på hvor mange AT&T-ansatte er til og med klar over det hemmelige partnerskapet. I alle fall er det absolutt innenfor AT&Det er best å bagatellisere relevansen til denne historien.

Er vi til og med overrasket?

Det er vanskelig å sjokkere publikum lenger når det gjelder omfanget av NSAs rekkevidde. Den virkelige nyheten her er ikke at e-postene dine blir tappet, eller at AT&T er den skyldige. Det er at minst noen få AT&T-ansatte gjorde det med smil i ansiktet.

Fra et praktisk synspunkt, bør du anta at all melding du sender over Internett kan bli avlyttet av bedrifts- eller myndighetsspioner, uavhengig av om du er AT&T kunde. Derfor er kryptering viktig. Du kan ikke stoppe dataene dine fra å bli samlet inn, men du kan gjøre det veldig vanskelig å lese.

Utvalgt bilde: iko / Dollar Photo Club

AT&T hjelper gjerne NSA med å spionere mot millioner
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.