AT&T hjälper gärna NSA att spionera på miljoner

[ware_item id=33][/ware_item]

at & t hjälper nsa


När Edward Snowden berättade för världen att NSA hade vänner i den amerikanska telekomindustrin, gav han inte namn. De handlingar som han släppte nämnde inte heller några specifika företag. Men tack vare en ny utredning av ProPublica och New York Times har identiteten på NSA: s mest värdefulla partner i branschen avslöjats: det är AT&T.

“Extrem villighet att hjälpa”

Undersökningen avslöjar AT&T uppfyllde inte bara NSA-dataförfrågningar, de var "mycket samarbetsvilliga" och visade "extrem villighet att hjälpa" med spionorganets massövervakning av amerikansk kommunikation. Dokumenten avslöjar att detta partnerskap är ett av de äldsta i NSA: s historia, som började 1985 strax efter AT&T blev sitt eget företag.

Nyheterna är utan tvekan chockerande för många av AT&T: s miljoner kunder. Men för dem som kommer ihåg en viss rapport från 2006 är dessa senaste avslöjanden helt enkelt en bekräftelse på en misstänkt misstank.

Rapporten, publicerad 2006 av Salon and Wired, kommer från tidigare AT&T-teknikern Mark Klein, som försökte blåsa visselpipan på en serie ”hemliga rum” installerade av NSA i AT&T-anläggningar. Rapporten hävdade att dessa rum innehöll utrustning som knackade på höghastighetsfiberoptiska kretsar genom vilka "varje enskilt meddelande på Internet" passerade och matade innehållet direkt till NSA.

Ingen data är säker

"Varje enskilt meddelande på Internet" kan låta som en grov överdrift, men det är förmodligen närmare sanningen än du tror. Klein hävdade också AT&T: s företagsrelationer med andra leverantörer filtrerar rutinmässigt sin trafik genom samma kretsar som NSA tappar i deras hemliga rum, vilket betyder bara för att du inte är en AT&T-abonnenten betyder inte att dina e-postmeddelanden inte har gått igenom deras händer.

Klein har i stort sett glömts bort i de nästan tio åren sedan hans första offentliga uttalande. Men denna nya analys av NSA-dokumenten har mer eller mindre fullständigt berättigat honom.

Gamla bevis, ny analys

Så varför tog det flera år för Snowdens dokument att avslöja AT&T som NSA: s främsta allierade? De läckta dokumenten nämner aldrig AT&T med namn, istället använda kodnamnet “Fairview” för att beskriva deras partnerorganisation.

Författarnas undersökning publicerade också ett genomgång av deras väg genom "brödsmulor" på bevisens spår som ledde dem att etablera AT&T som den verkliga partneren. Dessa brödsmulor inkluderar:

  • ? Datumet 5 augusti 2011. Ett NSA-nyhetsbrev hävdade att insamling av data återupptogs på detta datum efter ett avbrott orsakat av en jordbävning. Enligt den japanska stationen som betjänar det området, sattes endast en kabel i drift på det datumet, och enligt FCC drivs den kabeln av AT&T.
  • ? Egenskaper förkortningar. Beskrivningar av Fairview-program i NSA-dokument använder termerna "SNRC" och CBB ", som ex-AT&T-anställda bekräftade är jargongspecifika för AT&T.
  • ? U.N.-kontrakt. Interna dokument avslöjade NSA-tapade fiberoptiska data från U.N.s huvudkontor med hjälp av Fairview. Separata poster indikerar AT&T drivde U.N.s fiberoptiska nätverk vid den tiden.

PÅ&T: s svar

Som svar på resultaten konstaterade Reuters en representant från AT&T:

Vi tillhandahåller inte frivilligt information till några utredningsmyndigheter än om en persons liv är i fara och tid är väsentligen. I en kidnappningssituation skulle vi till exempel kunna hjälpa till att spåra uppringda nummer för att hjälpa brottsbekämpning.

"Inte frivilligt" är svårt att förena med "extrem villighet att hjälpa". Det är uppenbart att någon inte säger sanningen, eller kanske är företrädaren egentligen helt enkelt. Man måste undra hur många AT&T-anställda är till och med medvetna om det hemliga partnerskapet. I alla fall är det säkert inom AT&Det är bäst att minska berättelsens relevans.

Är vi till och med förvånade?

Det är svårt att chockera allmänheten längre när det gäller omfattningen av NSA: s räckvidd. Den verkliga nyheterna här är inte att dina e-postmeddelanden trycks, eller AT&T är den skyldige. Det är så åtminstone några AT&T-anställda gjorde det med leenden i ansikten.

Ur praktisk synvinkel bör du anta att alla meddelanden som du skickar över Internet kan fångas av företags- eller myndighetsspioner, oavsett om du är en AT&T kund. Det är därför kryptering är viktig. Du kan inte hindra dina data från att samlas in, men du kan göra det mycket svårt att läsa.

Bild: iko / Dollar Photo Club

AT&T hjälper gärna NSA att spionera på miljoner
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.