5 sätt Internet of Things kan döda dig

[ware_item id=33][/ware_item]

Hur IoT kunde döda dig


Internet of Things är anslutningen mellan alla enheter till internet. Så kallade "smarta enheter" är gjorda för att förbättra ditt liv och göra saker lite lättare.

Åtminstone, det är vad de ska göra. Men vad händer om saker och ting går fel?

Kan Internet of Things döda dig? Det kunde de verkligen. Låt oss undersöka hur.

Självkörande bilar är programmerade för att döda dig.

1. Din smarta bil bör välja att döda dig

Självkörande bilar har länge varit en häftklammer i science fictionböcker och filmer. De är fantastiska, bara för flygbilar, och bäst av allt är de äntligen här.

Men smarta bilar har ett inneboende dilemma: Bör de döda dig? Det låter absurd, men de flesta tycker att de borde göra det.

Föreställ dig att du glatt flyttar längs 60 km / h, i din smarta bil, i din smarta stad, när en folkmassa på 11 personer går in på vägen framför dig. Bilen kan omöjligt stoppa i tid, men den kan undvika att döda 11 personer genom att styra dig in i en vägg och döda dig. Vad ska den göra?

Undersökningar har visat att de flesta tycker att bilen borde döda föraren för att rädda det största antalet liv, dvs de 11 fotgängare som gick framför dig.

Så där har du det: Alla tycker att din bil borde döda dig.

Hackare kan döda dig.

2. En smart pacemaker kan hackas och användas för att tortera och döda dig

Hackare utövar enorm kraft online, men de kan inte göra så mycket skada i den verkliga världen, eller hur? Fel. De kan döda dig.

Vissa studenter vid University of South Alabama lyckades hacka iStan och fick honom att dö.

iStan är en medicinsk simulering som realistiskt kopierar en människa på internet. Medicinska skolor använder iStan för utbildning, eftersom riktiga människor av någon anledning inte gillar att testas eller dödas av medicinska studenter. iStan efterliknar mänskliga hjärt-, andnings- och neurologiska system. Så om iStan är skadad, kommer hans vitala system att svara naturligt, precis som en riktig person.

Naturligtvis krossade hackare fattiga iStan och tog kontroll över sin pacemaker, torterade den fattiga själen, innan de till slut dödade honom.

Som Mike Jacobs, en av hackarna, sa till Motherboard:

”Simulatorn hade en pacemaker så att vi kunde öka hjärtfrekvensen, vi kunde bromsa den. Om den hade en defibrillator, som de flesta gör, kunde vi ha chockat den upprepade gånger. Om det var avsikten, skulle vi definitivt kunna skada patienten. ”

Oroväckande fortsätter Jacobs:

”Det är inte bara en pacemaker; vi kan göra det med en insulinpump eller ett antal saker som kan orsaka livshotande skador eller dödsfall. ”

Klunk. R.I.P., iStan.

Ett smart kök kan döda dig.

3. Ett felaktigt konfigurerat smart kök dödar dig

Ditt kök kan döda dig på ett par sätt. Ditt smarta kylskåp kan beställa dig råttaförgift istället för salt, av "misstag", eller så kan det orka med dina säkerhetsgränser.

De flesta kök har idag ett kolmonoxidlarm. Naturligtvis är det sällsynt att moderna enheter matar ut giftig gas, men om de gör det skulle det vara obemärkt. Kolmonoxid är både färglös och luktfri, så vi litar på ett larm för att berätta om vi är i överhängande risk för att bli dödade.

Vanligtvis är en klibbig dyna på kylen tillräcklig för dödlig gasprovning, men när vi går mot smart tech, synkroniseras alla larm och sänds till din telefon eller hemnav. Allt som krävs är en felaktig panna och en decimal på fel plats och nästa gång du tar en tupplur kan det vara en lång.

Smarta enheter kan döda dig.

4. Smarta enheter som reglerar vattentoxicitetsnivån kan gå sönder och alla kommer att dö

Alla enheter som automatiskt kontrollerar vattentoxiner måste fungera 100%, 100% av tiden.

Många länder sätter fluor i vattnet för tandvårdsförmåner, men det är ett giftigt ämne. Från 2015 rekommenderar USA: s hälso- och mänskliga avdelning högst 0,7 milligram fluor per liter vatten, vilket inte är mycket. Men om ett smart system oavsiktligt pumpas i 7 gram, har vi problem.

Om det inte finns något att dricka är vi alla borta. Och det är om vi blir varnade om föroreningarna innan vi dricker giftjuicen och dör långsamma, smärtsamma fluoridödande.

Konstgjord intelligens kan döda alla människor.

5. A.I. kunde besluta att förstöra mänskligheten

Smarta enheter kan få självmedvetenhet till följd av deras tillämpning på miljarder datorservrar runt om i världen. När människor inser kraften och kontrollen över de allestädes närvarande enheterna, förmodligen skulle de försöka inaktivera dem.

För att bevara själv, skulle smarta apparater försöka förstöra mänskligheten genom att använda sig själva, fullständig kontroll över internet och outlåtbara robotdödmaskiner.

Åtminstone, det är vad som händer i Terminator.

Hur man överlever IoT-apokalypsen

En VPN hjälper dig med hacking genom att dölja din IP-adress och göra det svårare för hackare att hitta dig. En VPN för routrar fungerar bäst, eftersom allt som ansluter till routern automatiskt skyddas.

När det gäller fel bör du definitivt kontrollera siffrorna i dina smarta appar då och då. Se till att allt är korrekt och fungerar korrekt. En eventuell död med smart bil kan vara oundviklig, men åtminstone Arnold Schwarzenegger är fortfarande kvar för att skydda oss från Skynet.

5 sätt Internet of Things kan döda dig
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.