Wikimedia Foundation ja oikeusryhmät haastavat NSA: ta joukkovalvonnasta

[ware_item id=33][/ware_item]

Wikimedia Foundation ja oikeusryhmät haastavat NSA: ta joukkovalvonnasta


Jimmy Walesin Wikimedia-säätiö, Wikipedian takana oleva voittoa tavoittelematon järjestö, on ilmoittanut aikovansa nostaa kanteen kansallisen turvallisuusviraston (NSA) ja oikeusministeriön (DOJ) vastaan.

Puku on asetettu haastamaan joukkovalvontaohjelmat, kuten PRISM.

Äskettäisessä blogiviestissä säätiö sanoi:

"Tavoitteenamme hakemuksen tekemisessä on lopettaa tämä joukkovalvontaohjelma käyttäjien oikeuksien suojelemiseksi ympäri maailmaa".

Voittoa tavoittelemattomaan organisaatioon liittyy kahdeksan muuta organisaatiota "kaikkialta ideologisesta alueesta", mukaan lukien:

  • Amnesty International USA
  • Naisten maailmanlaajuinen rahasto
  • Human Rights Watch
  • Pen American Center
  • Nation Magazine
  • Kansallinen rikospuolustusasianajajien yhdistys
  • Rutherford-instituutti
  • Washingtonin toimisto Latinalaisessa Amerikassa

Koko valitus selittää, kuinka Wikimedia keskittyy niin sanottuun ”upstream” -valvontaan - valtavien tietomäärien keräämiseen Internet-rakennetta hyödyntämällä.

Oikeudenkäynnissä väitetään, että tällainen laaja-alainen valvonta loukkaa sekä ensimmäistä muutosta että neljättä, koska se heikentää sananvapautta ja yhdistymisvapautta sekä oikeutta yksityisyyteen.

Oikeudenkäynnissä todetaan myös, että NSA: n käytännöt, joista ilmoittajan Edward Snowden on ensin pannut yleisön huomion, rikkovat perustuslain III artiklaa, jolla vahvistetaan Yhdysvaltojen tuomioistuinten toimivalta.

Lisäksi sanotaan, että vakoojavirasto ylitti tehtävänsä, sellaisena kuin se on määritelty ulkomaan tiedustelupalvelun laissa (FAA) ja jota kongressi muutti vuonna 2008.

FAA antaa turvallisuuspalveluille valtuudet valvoa vain muiden kuin Yhdysvaltojen kansalaisia, mutta käytetyillä menetelmillä todella kerättiin valtavia määriä tietoja Yhdysvaltain kansalaisilta ja täysin viattomilta ulkomaalaisilta.

Valitettavasti Wikimedian ongelma on vaikeus todistaa, että tarpeetonta tietoa on kerätty. Tällainen kompastuskivi voi tosiasiallisesti tehdä mahdottomaksi säätiön voittaa asiansa.

Wikimedia on osoittanut kohti luokiteltua NSA PowerPoint -esitystä, joka julkaistiin vuonna 2013 ja sisälsi yhden tietyn diojen, jotka selittivät, kuinka sen valvontajärjestelmät voivat antaa analyytikoilleen oppia “melkein kaiken, mitä tyypillinen käyttäjä tekee Internetissä”..

Säätiö esitteli myös toisen kalvonsa kalvossaan, joka sisältää nimenomaisen viittauksen Wikipediaan ja jopa käyttää tavaramerkkiään, samoin kuin muiden organisaatioiden, kuten Google, Facebook, Twitter ja Yahoo, edustajia. Se sanoo, että se tarjoaa perustan kanteelleen.

Varsinainen oikeudellinen tilanne ei ole kuitenkaan niin selkeä - todistaakseen tapauksensa Wikimedian on todistettava lopullisesti, että NSA: n toiminta on vaikuttanut siihen itse. Virasto todennäköisesti väittää, kuten se on aiemmin väittänyt, että säätiö ei voi tietää, onko sen viestintä koskaan katkaistu. Vaikka tällainen argumentti voi kuulostaa hiukan harhaiselta, se on aikaisemmin osoittautunut melko tehokkaaksi, koska salaiset valvontaohjelmat ovat tietysti salaisia ​​niiden laajuudessa ja toteuttamisessa..

Wales ja Wikimedia-säätiön pääjohtaja Lila Tretikov toteavat, että tapaus on välttämätön, koska nykyinen asema voi jättää osallistujat haluttomiksi luomaan uusia artikkeleita tai muokkaamaan olemassa olevia artikkeleita pelkäämällä kostotoimenpiteitä, jos NSA lukee heidän kommenttinsa.

Pari sanoi, että kanne on jätetty suojaamaan Wikipedian 500 miljoonan kuukauden kävijää ja heidän demokraattista oikeuttaan vaihtaa vapaasti ideoita ja tietoja lisäämällä, että:

”Yksityisyys on olennainen oikeus. Se mahdollistaa ilmaisunvapauden ja ylläpitää tutkimus- ja yhdistymisvapautta. Se antaa meille mahdollisuuden lukea, kirjoittaa ja kommunikoida luottamuksellisesti ilman pelkoa vainosta. Tieto kukoistaa missä yksityisyyttä suojataan ”.

Reutersin mukaan Obaman hallinto torjuu tapauksen sanomalla:

”Olemme olleet hyvin selkeitä siitä, mikä on pätevä sähköisen valvonnan tavoite. Verkkoartikkelin päivittäminen tai sen lukeminen ei kuulu tähän luokkaan. ".

Seuraamme tapausta, jonka Wikimedia jätti mielenkiinnolla Yhdysvaltain kansalaisvapauksien liiton avulla.

Esitelty kuva: Jerry Sliwowski / Dollar Photo Club

Wikimedia Foundation ja oikeusryhmät haastavat NSA: ta joukkovalvonnasta
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.