Vakoileeko autosi sinua?

[ware_item id=33][/ware_item]

Auton ajovalot näyttävät sumuisesta pimeästä. Mutta mikä tämä on? Heillä on silmät!


Toisin kuin monissa muissa laitteissa, autoja ei ole etuliitteellä sanalla smart. Vaikka heillä on yhteys Internetiin - ja heillä on mahdollisuus kerätä ja myydä tietojasi kolmansille osapuolille. Ja silti juuri se, mitä nykyaikaiset autot voivat tehdä.

Autonvalmistajat ovat viime vuosina kääntäneet ajoneuvosi omistamastasi ja hallitsemastasi tuotteesta sellaiseen, jota vain käytät ja lisenssit, aivan kuten ohjelmisto. Tämän mekanismit ovat piilossa kymmenien sivujen käyttöehtojen välillä.

Sen lisäksi, mitä 'omistajuudella' todella tarkoitetaan, pelkää, että autosi keräämä sijainti ja henkilötiedot loukkaavat yksityisyyttäsi, koska ne vältetään väistämättä autonvalmistajalle ja myydään kolmansille osapuolille. Tämä on samanlainen kuin televiestintäpalvelujen tarjoajien käytännöt, jotka joissain pahimmista esimerkeistä ovat asettaneet ihmiset vaarallisiin tilanteisiin myymällä sijaintitietonsa tarkkailijoille..

Onko vuokraamossasi autovakoiluohjelmia?

Vuokra-autoyritykset olivat ensimmäisten joukossa tarttuneet mahdollisuuksiin helposti saatavilla olevasta valvontatekniikasta aloittaakseen auton seurannan asiakkailleen. Tämä johtui osittain heidän kiinnostuksestaan ​​ottaa käyttöön uusia maksuja, vähentää vakuutuskustannuksia, valvoa sopimusrajoja, torjua varkauksia ja kerätä tietoja asiakkaiden käyttäytymisestä.

Hertz meni niin pitkälle, että asensi mikrofonit ja kamerat autoihinsa, vaikka yritys myöhemmin vaati, että niitä ei koskaan kytketty päälle. Vuokrayritykset, jotka sakottivat asiakkaitaan ylinopeudesta (maksut, jotka menivät yritykselle, ei paikallishallinnolle), todettiin rikkovan lakia.

Kun vuokraat auton, sinulla voi olla mahdollisuus valita eri vuokrausyritysten ja niiden valvontaa koskevien politiikkojen välillä. Mutta viime kädessä yritys omistaa ajoneuvot ja voi asentaa valvontalaitteita halutessaan.

Jotkut näistä työkaluista saattavat jopa mennä yksinkertaisen vakoilun ulkopuolelle, kuten auton lukitseminen, jos otat sen pois määrätyltä alueelta tai tieltä. Tämän jälkeen vuokralaisen on ehkä maksettava sakko pääsyn takaisin saamiseksi.

Vuokratuiksi tai rahoitetuiksi autoiksi voidaan tehdä myös sopimuksia, joiden avulla autonvalmistajat tai leasingyhtiöt voivat etsiä yksityisiä tietojasi. Mercedes-Benz sai kiinni luovuttamalla nämä tiedot haastemiehille tapauksissa, joissa kuljettajat olivat myöhässä maksuistaan.

Uusi normaali

Lähes kaikki nykyaikaiset luksusautot ovat yhteydessä Internetiin ja niihin on asennettu jokin paikannuslaite, joko GPS: n tai Venäjän vastaavan Glonassin perusteella. Auto seuraa sijaintiaan passiivisesti, vaikka jotkut lähettävät sen aktiivisesti etäpalvelimille, kun mobiili Internet-yhteys on käytettävissä.

Näitä järjestelmiä voidaan käyttää ihmishenkien pelastamiseen, esimerkiksi onnettomuuden sattuessa, mutta niiden avulla viranomaiset ja rikolliset voivat löytää sinut reaaliajassa aina, kun he haluavat. Tietoja voidaan saada ainakin autostasi ajoneuvon sisäisellä diagnostiikkajärjestelmällä (OBD), joka on tullut pakolliseksi autoille, joita myydään useimmissa maissa 2000-luvun alusta lähtien..

Fordin johtajat ovat julkisesti uskoneet kykynsä tietää milloin tahansa heidän autoistaan ​​milloin tahansa havaitakseen liikennerikkomuksia, kuten ylinopeutta. Joissakin autoissa on jopa kameroita, jotka ovat aina osoitettu kuljettajalle, jotta voidaan havaita, nukkuuko kuljettaja.

Monet näistä ominaisuuksista auttavat ajoa turvallisempana. Mutta kun auton ohjelmistosta tulee arvokkainta immateriaalioikeutta auton sisällä, järjestelmät pysyvät voimakkaasti lukittuina, jolloin kuluttajat eivät pysty tarkistamaan mekanismeja, joilla hallitaan kameroiden ja antureiden käyttöä.

Kuluttajien on sen sijaan luotava valmistajaan ja hallitukseen kunnioittaa heidän yksityisyyttään ja noudatettava lakia, kun he saavat arkaluontoisia tietoja. Tätä ei voida hyväksyä.

Älyauton vinkit: Kuinka pysäyttää autosi vakoilemassa sinua

Vaikka ihmiset tykkäävät ostaa älykkäästi mitattua elektroniikkaa, tutkimukset osoittavat myös, että he välittävät yksityisyydestä. Kuluttajien on oltava valppaina älyautojen vaaroista ja vaadittava, että heille tiedotetaan auton ominaisuuksista ja tietosuojakäytännöistä.

Vanhemman, käytetyn auton ostaminen ilman Internet-yhteyttä ja kameroita on aina myös vaihtoehto.

Loppujen lopuksi näemme, että autonvalmistajat tulevat avoimemmin tekemiinsä töihin tai ansaitsevat luottamuksen muilla tavoilla.

Saatamme nähdä autojen kehittyvän samalla tavalla kuin puhelimien, joiden osalta avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä Android kilpailee suljetun lähdekoodin Apple iOS: n kanssa. Android-käyttäjät voivat asentaa käyttöjärjestelmänsä itse, kun taas Applen käyttäjät luottavat valmistajaan kunnioittamaan heidän yksityisyyttään.

Molemmissa tapauksissa käyttäjät tekevät usein päätöksen drakonisten valvontajärjestelmien valitsemisen ja henkilökohtaisten tietojensa suojaamisen välillä.

Vakoileeko autosi sinua?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.