Otetaanko kasvojen skannaus pois lentokentältä? Helpommin sanottu kuin tehty.

[ware_item id=33][/ware_item]

Passin biometrinen kuva kasvoista.


Lentomatkustaminen on stressaavaa - parhaiden lentohintojen löytämisestä tuntien tuntumiseen lentokenttäturvallisuuden läpi ennen kuin lopulta puristuu jatkuvasti kutistuvaan istuimeesi lentokoneessa.

Viimeinen asia mitä haluat olla on että henkilö, joka pitää kaikkia turvassa, tyhjentäessäsi taskuitasi tai etsiessäsi metalli esineitä, kaikki lentokentän turvallisuuden ja takaapäin turmelevan katseen alla.

Halu viettää mahdollisimman vähän aikaa turvallisuuden läpi käymällä juuri sitä, mitä lentokentät ja lentoyhtiöt vetoavat, kun he pyytävät skannata kasvosi. Estääksesi sinua luopumasta, he tekevät päätöksen olla osallistumatta suhteettoman aikaa vieviltä, ​​elleivät ne ole täysin käytettävissä vaihtoehtona..

Kuinka kasvojentunnistus toimii lentokentillä?

Yhdysvaltojen lentokentät ja yhä useammat maat ovat ottaneet käyttöön kasvojentunnistustekniikan tarkoituksenaan virtaviivaistaa turvatarkastuksia samalla kun kerätään ja tallennetaan biometrisiä tietoja kasvosi.

Matkustajat käyvät läpi kasvojentunnistusskannerin.Kasvojentunnistusskanneri Orlandon kansainvälisellä lentokentällä. Lähde: Brian Naylor / NPR

Prosessi vaatii yleensä seisomaan kameran edessä asettamalla passi skannerille, jotta kone voi nähdä, vastaavatko kasvot passi kuvaa. Tämän on tarkoitus korvata manuaaliset passitarkistukset lentokentän henkilökunnalla, jota ei ilmeisesti voida luottaa siihen, että hän vastaa passi kasvot todellisessa elämässäsi oleviin ...

Miksi lentokentät toteuttavat kasvojentunnistusta??

Kasvojentunnistus ja yleisesti biometrinen seulonta saivat vihreän valon Yhdysvalloissa vuonna 2017 sen jälkeen, kun Donald Trump antoi toimeksiannon, jonka avulla lentokentät voivat ottaa tekniikan käyttöön sopiviksi katsomallaan tavalla..

Yhdysvaltain liikenneturvallisuusviranomainen (TSA) väittää, että biometristä tekniikkaa tarvitaan vastaamaan muuttuvien turvallisuusuhkien, kasvavien lentomatkojen määrien, resurssirajojen ja operatiivisen jalanjäljen haasteisiin. Yhdysvaltojen ulkopuolella sijaitsevat lentokentät kokeilevat myös tätä tekniikkaa. , joka voisi nopeuttaa sisäänkirjautumisprosessia ja parantaa matkustajien yleistä kokemusta.

Jotkut lentokentät ovat jopa laajentaneet tätä tekniikkaa sisällyttämään kasvojentunnistuksen joka lähtövaiheesi - Karibian saarella Aruballa on onnistuttu tekemään lähtöselvitys, matkatavaroiden tarkastus, maahanmuutto ja lennolle pääsy biometrisen tekniikan perusteella. Ilman mitään ilmeistä ironiaa he ovat nimenneet prosessin Happy Flowksi sanoen sinulle: “Face it! Sinä tulet rakastamaan sitä!

Kuva siitä, kuinka Happy Flow toimii.Happy Flow käyttää kasvosi passiasi melkein jokaisessa lähtövaiheessa. Lähde: Happy Flow

Miksi minun pitäisi huolehtia kasvojentunnistuksesta lentokentillä?

Nopeamman lennolle pääsyn houkuttelevuus lentokentällä on vahvaa, ja jos kasvojentunnistustekniikka ajaa minuutteja odotusajasta, eivät kaikki voita?

No ei. Biometristen tietojen luovuttaminen järjestelmälle, jolla on kyseenalainen biometrinen vahvistusaste ja riittämätön juridinen vastuu, antaa tilaa väärinkäytöksille, puolueellisuudelle ja henkilökohtaisen yksityisyytesi täydelliseen hyökkäykseen. Puhumattakaan siitä tosiasiallisesta mahdollisuudesta, että hakkerit vaarantavat nämä tiedot, kuten se oli Intian Aadhar ID-tietokannan rikkomus ja pahempaa surkeampana Yhdysvaltain äänestäjien tietokantojen vuodot.

Yhdysvalloilla ei tällä hetkellä ole liittovaltion valvontaa kasvojentunnistuksen käytöstä, vaikka useat kaupungit ovat kieltäneet sen käytön julkisissa paikoissa ja lainsäätäjät yrittävät antaa säännöksiä tekniikasta. Samaan aikaan liittohallitus laajentaa tekniikkaa nopeasti kaikille tärkeimmille lentokentille.

Pidämättä T.S.A. ja Border Protection Centre (C.B.P.) -yritykselle, joka on vastuussa kasvojentunnistustekniikan käytöstään, sen käytölle lentoasemilla ei ole rajoituksia, eikä heidän ole pakko kertoa matkustajille, miten he haluavat kieltäytyä. T.S.A.: n etenemissuunnitelmassa, jossa hahmotellaan, miten virasto kerää biometrisiä tietoja, ei mainita tai harkita, kuinka matkustajat voivat jättää prosessin ulkopuolelle..

Voinko luopua kasvojentunnistuksesta lentokentällä?

Jos olet Yhdysvaltain kansalainen, joka saapuu Yhdysvaltoihin tai poistuu Yhdysvalloista, voit estää kasvojen skannaamisen - mutta sitä ei yleensä tehdä selväksi.

Siitä lähtien, kun tekniikka alkoi näkyä Yhdysvaltain suurimmilla lentokentillä, anekdootit ovat huijalleet matkaajille, jotka ovat yrittäneet kieltäytyä käytöstä. Heidän tarinansa ovat yhtenäisesti olleet negatiivisia kokemuksia.

Yksi anekdootti tuli Allie Funkilta, joka kirjoitti kokemuksestaan Wired. Kuultuaan Delta Airlinesilta, että kasvojentunnistusta käytetään matkustajien nousemiseen, hän yritti kieltäytyä käytöstä. Tästä ei ollut tietoa. ”Selvittääkseni, miten [opt-out],” hän kirjoitti, ”minun piti poistua linjalta, puhua Delta-edustajan kanssa heidän tietopisteessä, palata takaisin linjalle ja pyytää passintarkistusta, kun oli minun vuoroni aluksella.”

Ilman selkeitä ohjeita siitä, miten kieltäytyä käytöstä, matkustajat eivät ehkä edes tiedä, että kyse on valinnasta - mikä saattaa selittää, miksi vain 2% kaikista Delta-asiakkaista kieltäytyy käytöstä..

Ei vain Yhdysvaltojen anekdootit matkustajilta, jotka ovat yrittäneet jättää kasvojentunnistuksen ja muut biometriset järjestelmät pois lentokentältä Lontoosta Hongkongiin, osoittavat, kuinka prosessi on aikaa vievä ja kuinka hankala se saa sinut näyttämään.

Näyttää varmasti siltä, ​​että he haluavat tehdä matkustajista mahdollisimman vaikeaa hylätä kasvojen skannauksen. Ja se on jos sinulla on se vaihtoehto. Esimerkiksi Yhdysvaltain kansalaisille Yhdysvaltain lentokentillä kasvojen skannaaminen on pakollista, ja valokuvia säilytetään jopa 75 vuotta C.B.P: n tietokannassa. Yhdysvaltain kansalaisille valokuvat säilytetään 12 tuntia.

Lentokentät vetoavat siitä, että valitset mukavuuden yksityisyyden sijasta

Koska ei ole oikeudellista velvollisuutta sanoa, että voit kieltäytyä, eikä mitään kuvailtua menettelyä kaikille, jotka haluavat niin tehdä, ilmailu- ja rajaviranomaisille annetaan käytännössä ilmainen hallinto siitä, miten he haluavat toimia tällaisten matkustajien kanssa..

Otetaanko kasvojen skannaus pois lentokentältä? Helpommin sanottu kuin tehty.Otettu CBP: n viralliselta biometristen tietojen sivulta. He todella haluavat sinun ajattelevan, että se on erittäin kätevää (ja että näin ihmiset tekstittävät toisiaan todella). Lähde: C.B.P.

Ne tekevät uskomattoman hankalaa ohittaa kaikenlaista biometristä tietoturvaa asettamalla ensin taakka valinnalle ulos matkustajalle (sen sijaan että antaisimme suostumuksensa valitsemalla) ja suorittaisivat heille sitten entistä raskaamman ja aikaavievämmän rajatylittäjien turvatarkastuksen. Tekninen johtaja Amber Baldet tweettoi kokemuksensa biometrisen skannauksen käytöstä poistamisesta, joka hänen mukaansa kesti 30 minuuttia. Tyypillisellä matkustajalla ei ole aina niin paljon aikaa käsillä, ja niin pitkän tarkistuksen läpikäynti voi tarkoittaa lentosi kadottamista, sen lisäksi, että hänet todennäköisesti asetetaan luetteloon.

Biometriset tarkistukset saattavat hyvinkin nopeuttaa turvatarkastuksia, mutta biometristen tietojen antaminen hallitukselle on vain sitä kustannusta, jota ei tarvitse pitää vastuussa siitä, kuinka he käsittelevät sitä. Tämän turvatarkastusvaiheen nopeuttaminen antaa agenteille myös enemmän aikaa etsiä puhelinta ja sosiaalisen median tilejä tai jopa takavarikoida laitteesi.

Kasvontunnistuksen tulevaisuus lentokentillä

Lontoosta, Shanghaista ja Delhistä Tokioon ja Hong Kongiin ympäri maailmaa sijaitsevat lentokentät ovat nyt kasvojentunnistusjärjestelmien käyttöönoton eri vaiheissa. Kun suuremmasta biometristen tietojen keruusta tulee häiritsevää uutta normaalia, voi olla vaikeata olla jatkuvasti valppaana kasvonskannerin välttämisestä.

Näemme jo nyt vilkaisuja kasvojentunnistuksen tulevaisuuteen muissa maissa. Aiemmin tänä vuonna virusvisiitti osoitti Kiinan lentokenttäkioskille onnistuneen henkilöllisyyden tunnistamisen matkustajalle ja hänen lentotietojensa näyttämisen sekä pääsyn portilleen. Kioski tarvitsi vain hänen kasvonsa antaakseen hänelle lentotiedot.

Vau! Kiinan lentokentän kasvojentunnistusjärjestelmät auttavat sinua tarkistamaan lentosi tilan ja löytämään tien portillesi. Huomaa, ettin syöttänyt mitään, se tunnisti täsmällisesti lentotietoni kasvoiltani! pic.twitter.com/5ASdrwA7wj

- Matthew Brennan (@mbrennanchina) 24. maaliskuuta 2019

Tärkeintä: Ei pitäisi olla niin vaikeaa kieltäytyä käytöstä

Kaupankäynti yksityisyyden mukavuudesta on huono asia matkustajille, ja se on asia, josta meillä ei näytä olevan sananvaltaa tai josta emme hyöty merkittävästi. Mutta koska luopumista ei ole helppo tehdä tai sitä ei pidetä ensi sijassa saatavana, on helpompaa lähettää asia, seistä skannerin edessä passi kanssa ja saada kasvosi kaappaamaan ja tallentamaan valtion tietokantaan. Tuo on tarkasti miten viranomaiset haluavat sinun tuntevan.

Täällä on vain muuta kuin tehdä turhia hälytyksiä ja etsiä aktiivisesti tapoja poistua käytöstä. Fight for the Future's Airline -sivustossa luetellaan lentoyhtiöt, jotka eivät ole toteuttaneet kasvojentunnistusta. EKTR: llä on myös erinomainen erittely siitä, kuinka (jos ollenkaan) voit estää kasvot skannaamasta lentokentällä.

Otetaanko kasvojen skannaus pois lentokentältä? Helpommin sanottu kuin tehty.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.