Muutosta houkuttelevat: NSA: n oikeusjuttu saa uuden mahdollisuuden

[ware_item id=33][/ware_item]

nsa vetoomukset


Monien kansalaisten mielestä Edward Snowden on linja, joka lopulta johti haasteisiin ja oikeusjuttuihin kansallista turvallisuusvirastoa (NSA) vastaan ​​Internetin selaustietojen etsimättömäksi tekemiseksi ja takavarikoimiseksi, mutta taisteluilla on paljon pidempi historia. Vuonna 2006 valvontaryhmä Electronic Frontier Foundation (EFF) jätti Hepting v. AT: n&T osoittaa kuituoptisia napautuksia. Se voitettiin ja korvattiin Jewel v. NSA: lla vuonna 2008. Snowdenin paljastukset lisäsivät polttoainetta tulipaloon, mutta helmikuussa 2015 liittovaltion tuomioistuimen tuomari antoi päätöksen Jewelistä. Nyt EKTR vie taistelunsa Internet-yksityisyyden suojaamiseksi muutoksenhakutuomioistuimelle toivoen parempaa lopputulosta.

Loistaa kirkkaasti

Jewel sai aloituksensa vastauksena Hepting-päätökseen. Suurin osa samasta AT: stä&T-asiakkaat yksinkertaisesti muuttivat valituksensa uuteen oikeusjuttuun, mukaan lukien tapauksen nimekäri Caroline Jewel. EKTR: n mukaan online-kirjeenvaihdon, keskustelujen, verkkohakujen, lukemisen ja muun toiminnan kerääminen on neljännen muutoksen vastainen, sillä se suojaa amerikkalaisia ​​perusteettomalta etsinnältä ja takavarikolta. EKTR: n näkökulmasta katsottuna, vaikka Internet-runkovirran osien sieppaaminen ja kopiointi voi olla NSA: n hyväksyttävää käytäntöä, asiat muuttuvat sotkuisiksi, kun vakoojatoimisto alkaa etsiä tätä sisältöä valitsimien perusteella tai tallentaa nämä tiedot tulevaa käyttöä varten. Itse asiassa hallitusten edustajat puhuvat yksityishenkilöiden liiketoimintaa tietystä käytöksestä ja tarttuvat sitten tietoihin ilman käyttäjän suostumusta.

Kuten The Register on todennut, Jewel voitti aiemmin tänä vuonna Yhdysvaltain käräjätuomari Jerry Whitein kymmenen sivun päätöksellä. Ongelma? Vaikka tuomioistuin kutsui NSA: n ja muun hallituksen väitteitä "vakuuttaviksi", White kieltäytyi antamasta täydellistä selvitystä päätöksestään vetoamalla ongelmaan, jonka mukaan "mahdolliset puolustamiset edellyttävät valtiosalaisuuteen liittyvien tietojen luvattoman paljastamisen". Vaikka White totesi, että kantajat eivät pystyneet selvittämään NSA: n tiedonkeruun aiheuttamia välittömiä haittoja, huolestuttavampaa oli väite, jonka mukaan heidän tapauksensa tosiasiallinen osoittaminen olisi pakottanut hallituksen ilmoittamaan tarkalleen, mitä he olivat tehneet verkossa.

Bottom line? Se on saalis-22: tuomioistuin väittää, että kantajilla ei ole tarpeeksi tietoa tukeakseen vahinkoa koskevia väitteitä julkisesti saatavilla olevien tietojen ja Snowdenin toimittamien tiedostojen avulla. Tuomioistuin myöntää myös, että sellaisia ​​väitteitä tukevia todisteita voi olla, mutta hallituksen pyytäminen puolustamaan menetelmiään vaarantaisi yleisen turvallisuuden. Ei siis yllätys, että tuomari White hylkäsi asian. Mutta onko ihme, että EKTR on houkutteleva??

Todisteet muutoksenhausta?

Oikeuden päätösten varhaiset haasteet eivät ole menneet hyvin EKTR: lle ja muille vahtikoirille, mutta vuorovesi näyttää kääntyvän hallituksen vakoiluohjelmien vastaiseksi, kun netizens kieltäytyvät pitämästä itsenäisyyttä verkossa. Esimerkiksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa Privacy International on käynnistänyt virallisen oikeudellisen haasteen GCHQ: n joukkotuusiokäytännöille väittäen, että hallituksen vakoojavirasto on alkanut nähdä itsensä olevan "lain yläpuolella". Parlamentaarinen valiokunta kehotti vahvistamaan sääntelyä ja avoimuutta, kun se liittyy tietojen keräämiseen, mutta havaitsi myös, että Yhdistyneen kuningaskunnan tiedustelupalvelun organisaatiot eivät yrittäneet kiertää voimassa olevia tietosuojalakeja. Yksinkertaistettuna? Tämä oli sormivaunu, tapa piilottaa vakoojavirastoja, koska ne olivat liian ilmeisiä menetelmillään.

EKTR voi kohdata samanlaisia ​​haasteita jalokiviä koskevalla vetoomuksellaan, kun tuomioistuimet yrittävät tanssia neljännen muutoksen ympärillä tarjoamalla samalla NSA-menetelmien kritiikkiä poskelle. On kuitenkin mahdollista, että pelkkä julkisten todisteiden määrä saa tuomarit ja lainsäätäjät tutkimaan tilannetta uudelleen ja vaatimaan viraston menetelmien tarkempia tarkastuksia julkisen selaustiedon seurannan, etsimisen ja tallentamisen yhteydessä..

Onneksi kansalaiset eivät ole avuttomia, vaikka muutoksenhakutuomioistuin päättäisi Jewelistä. Lisää oikeudenkäyntejä noudatetaan melkein varmasti, kun yhä teknisempi ja yksityisyyden huomioiva yleisö vaatii vastauksia. Käyttäjät voivat myös turhauttaa pyrkimykset napauttaa tietoja laittomasti hyödyntämällä Tor-pohjaisia ​​verkkoja tai virtuaalisia yksityisiä verkkoja (VPN). Jos vakoojat eivät pidä siitä, anna heidän viedä sinut oikeuteen.

Esitelty kuva: Konstantin Yuganov / Dollar Photo Club

Muutosta houkuttelevat: NSA: n oikeusjuttu saa uuden mahdollisuuden
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.