Miksi sinun ei pitäisi koskaan purkaa laitteita vankilassa

[ware_item id=33][/ware_item]

Vankeutunut iphone


Vankileima on hakkeri, joka näyttää lupaavan ilmaisia ​​sovelluksia, lisäominaisuuksia ja paremman suorituskyvyn kannettavalle tietokoneellesi, puhelimellesi, pelikonsolille tai jopa traktorillesi. Sitä kutsutaan myös juurtumiseksi. Sen sijaan se poistaa tärkeät suojausominaisuudet laitteeltasi ja jättää sinut haavoittuviksi seuraajille, hakkereille ja varkauksille..

Vankilan murron historia on ironista kyllä, suurelta osin vapautta. Varhaiset hakkerit havaitsivat, että heidän tietokoneissaan oli sisäänrakennettu rajoituksia, joista he halusivat irtautua. Näiden rajoitusten poistaminen antoi vapauden ja hyvän ohjelmointihaasteen.

Mitä eroa on juurtumisella ja juurruttamisella??

Juurtuminen ja jailbreaking ovat samaa asiaa, vaikka jailbreaking liittyy suurelta osin iOS-laitteisiin, joita myytiin usein tuettuina ja lukittuna kalliiseen puhelinsuunnitelmaan.

Puhelimen lukituksen avaamisella tarkoitettiin puhelimen käyttöjärjestelmän haavoittuvuuksien hyödyntämistä tavalla, joka päivittäisi käyttöoikeudet 'pääkäyttäjään' tai 'superkäyttäjään', jolloin käyttäjä voi asentaa minkä tahansa ohjelman ja hallita laitetta yleensä kokonaan.

Jotkut vankilomuutokset edellyttävät laitteen purkamista uudestaan ​​vankilasta aina käynnistyksen yhteydessä, kun taas toiset, kestävämmät manipulaatiot ovat pysyviä. Kaikki voidaan poistaa palauttamalla puhelin tehdasasetuksiin - vaikka on olemassa vaara, että laite "bricked" ja tehdä siitä täysin hyödytön..

Androidin jo avoimen luonteen ja valmistajan salliman lähestymistavan takia juurtuminen antaa sinulle täydet käyttöoikeudet Android-puhelimella, mutta se voi vaikeuttaa manipulointien palauttamista..

Juurtuneet Android-laitteet ovat paljon yleisempiä, vaikka käyttäjällä on jo pääsy laajempaan valikoimaan ominaisuuksia ja hän voi asentaa sovelluksia epävirallisista myymälöistä tai jopa asennustiedostoja.

Laitteen juurtuminen tekee siitä aina vähemmän turvallisen

Vaikka jotkin rajoitukset ovat todella ärsyttäviä, tarpeettomia tai rakennettu tarkoituksellaan lypsää rahaa käyttäviä henkilöitä, vankilanmurtajat eivät pysty erottamaan välttämättömistä ja pahanlaatuisista rajoituksista.

Esimerkiksi, on tärkeää, että jokainen asennettu sovellus pystyy lukemaan vain omat tiedot eikä pääse käyttämään muiden sovellusten tietoja. Muuten he voivat hankkia salausavaimia, Bitcoin-varmuuskopioita, salasanoja tai henkilökohtaisia ​​tietojasi. Sinun on luotettava kaikki sovelluksesi kaikki puhelimesi tiedot - tarpeeton ja vaarallinen yritys.

Lisäksi juurtuminen helpottaa muiden käyttämistä laitteesi ohjelmistoja käsittelemällä esimerkiksi pääsyä sen käyttöjärjestelmään, kun liität sen jonkun toisen USB-porttiin..

Henkilökohtaiset tietosi paljastuvat kokonaan, jolloin sinulla ei ole yksityisyyttä tai mitään mahdollisuutta hallita tietojasi.

Applen yksityisyysskandaali

Tässä on mitä tehdä sen sijaan, että puhelinta murtataan

Koska vankilamurtaminen tai juurtuminen ei ole koskaan vaihtoehto terveille ja järkeville ja turvallisuusmielisille ihmisille, meidän on tehtävä muita päätöksiä etsiessämme vapautta käyttää laitettasi haluamallasi tavalla. Ja vapauttaa meidät huonosti hallinnoidusta DRM (Digital Rights Management) tai monopolistisista rajoituksista.

1. Valitse laite huolellisesti

Vaikka ohjelmistojen niputtaminen laitteistoon on suhteellisen yleistä, kaikkia laitteita ei luoda tasavertaisia. Jotkut kannettavat tietokoneet ja puhelimet tekevät ohjelmistojen asentamisesta suhteellisen helpon, kun taas toiset eivät.

Tee tietoinen päätös ennen ostamista: Onko oletusohjelmistolla odotettuja ominaisuuksia vai voitko asentaa haluamasi käyttöjärjestelmän?

Jos saat kannettavan tietokoneen, johon on asennettu Windows, suorita pikahaku nähdäksesi kuinka Linux toimii siinä. Jos saat puhelimen, saatat olla kiinnostunut Android-vaihtoehdosta, kuten LineageOS (entinen syanogeeninen mod).

2. Tiedä mitä teet

Jos laitetta ei voi helposti erottaa, varmista, että tiedät mitä teet. Esimerkiksi autoissa ja traktoreissa on myös oma käyttöjärjestelmä, mutta se voidaan korvata helpommin kuin iPhonella..

On kuitenkin tärkeää, että tiedät, mitä teet, ja mitä vaikutuksia muutoksillasi on turvallisuutesi ja mahdollisten osallistujien turvallisuuteen. Kaikkia vaihtoehtoisia laiteohjelmistoja ei ole testattu hyvin, ja jotkut saattavat olla myös suoraan haitallisia.

3. Kampanja oikeudesta korjata

Jääkaappi, auto, puhelin, televisio tai ilmastointilaite on sinun, ja se tulisi korjata sinun. Organisaatiot, kuten EKTR: n kampanja, jolla vapautetaan laitteisto lisenssisopimuksista ja mitätöidään lausekkeet, jotka tekevät mahdottomaksi hallita omistamiasi asioita.

Voit myös ottaa yhteyttä paikalliseen hakkerihuoneeseen tai kirjastoon vinkkejä ja yhteisöjä varten (tai jopa perustaa oman).

Älä pane vankilaan tai juurruta laitettasi

Joissakin tapauksissa on aiheellista juurruttaa laite ja jalouttaa se, esimerkiksi testaustarkoituksiin tai esimerkiksi IMSI-sieppaimen suorittamiseen..

Kummassakaan tapauksessa, älä koskaan pane vankilaa tai juurruta laitetta, jota käytät aktiivisesti viestintään tai tiedon tallentamiseen. Kaikkien henkilökohtaisten tietojen kanssa ei tulisi koskaan juurtua ja juurtuneiden laitteiden tulisi aina olla erillinen varaosa.

Jos olet huolissasi siitä, että laitteesi voi juurtua, tai haluat vain varmistaa, että se ei ole, voit aina palauttaa laitteen tehdasasetukset tai asentaa käyttöjärjestelmän uudelleen.

Miksi sinun ei pitäisi koskaan purkaa laitteita vankilassa
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.