Miksi maailman on vaadittava hajautettua Internetiä

[ware_item id=33][/ware_item]

Miksi tarvitsemme hajautettua Internetiä.


Erilaisten pakettikytkentäverkkojen, kuten ARPANETin, kehittäminen loi perustan nykyaikaiselle internetille esimerkiksi ottamalla käyttöön Internet Protocol Suite, jonka tunnemme tänään nimellä TCP / IP.

Internet rakennettiin ja rahoitettiin ensisijaisesti Yhdysvaltojen ja länsimaiden jatkuvasti kasvavilla sotilasbudjetteilla. Mahdollisen ydinsodan apokalyptiset näkymät huomioon ottaen Internetin luojat keskittyivät sellaisen infrastruktuurin rakentamiseen, joka olisi kestävä tällaisiin hyökkäyksiin..

Ilman keskeistä vikakohtaa internetiä ei voida helposti ottaa pois ydinlakolla tai sabotaasilla. Selkärankaa ei ole, ja niin kauan kuin kahden palvelimen välillä on edelleen yhteys, järjestelmä löytää tavan reitittää se. Sellaisenaan Internet on erittäin kestävä katkoksille ja väärille määrityksille.

Jos katkos tapahtuu jopa voimakkaasti käytetyssä kytkimessä, data ohjataan yksinkertaisesti sen ympärille. Pahimmillaan huomaat vain, koska yhteytesi hidastuu ruuhkien vuoksi uudella reitillä tai koska uusi reitti on pidempi.

Onneksi Internetin hajautettua luonnetta ei ole koskaan tarvinnut testata globaalin tai edes ydinsota-aikana. Internet pystyi kehittymään siviilikäyttöön ja yhdistää nykyään noin 3,5 miljardia ihmistä toisiinsa, melkein puolet maailman väestöstä.

Fyysinen verkko aiheuttaa keskittämisen

Vaikka Internet sen ydinprotokollatasolla, Internet-kerros ja kuljetuskerros mahdollistavat täydellisen hajauttamisen, teoriassa fyysinen infrastruktuuri ei usein.

Monet lainkäyttöalueet säätelevät tiukasti Internet-palveluntarjoajia ja ottavat fyysisen valvonnan, joskus armeijan avulla, meidät yhdistävien kuitukaapeleiden yli. Seurauksena on, että paikallinen pääsy Internetiin voi olla kohtuuttoman kallista ja vain muutaman operaattorin hallinnassa.

Lisäksi matkapuhelinoperaattorit voivat kilpailla nopeudella kaapeleiden kanssa monissa paikoissa ja ovat ottaneet käyttöön tarvittavan kilpailun - mutta vain missä valtio sen sallii..

Sensuuri on mahdollista, jos fyysinen infrastruktuuri on yhden toimijan käsissä, kuten valtio, jossa kansalaisvapauksien oikeudellinen suoja on heikko. Koko liikennettä, joka kulkee yhden osapuolen putkien läpi, voidaan helposti muokata, ja väkivallan uhkaa voidaan käyttää Internet-palveluntarjoajien tilaamiseen estämään tiettyjä käyttäjiä tai verkkotunnuksia tai poistamaan sisältöä ja rajoittamaan pääsyä.

Tällaista voi tapahtua myös laissa noudatettavassa tilassa, esimerkiksi väärinkäyttämällä lakia tai tekijänoikeuksien suojaa.

Sovellus johtaa keskittämiseen

Keskittäminen tapahtuu myös sovelluksen avulla. Joitakin palveluita on vaikea suorittaa ja ne vaativat paljon ylläpitoa, ja vain harvat palveluntarjoajat tarjoavat niitä. Esimerkiksi sähköpostipalvelimen käyttäminen on vaikeaa, jos olet vain keskisuuri yritys.

Jopa suuret yritykset ulkoistavat usein sähköposteja Microsoftille tai Googlelle, ja sähköpostien luotettavien toimittaminen edellyttää, että sinulla on tili vain yhdessä kourallisessa palvelussa..

Muilla liiketoimintamalleilla, kuten Internet-maksuilla tai sosiaalisilla verkostoilla, on vahvat verkkovaikutukset, jotka keskittävät käyttäjät yhden pelaajan keskuuteen. Uuden yrityksen on vaikea haastaa Facebookin tai Paypalin määräävä markkina-asema, vaikka heidän palvelunsa olisi parempi.

Harvat ihmiset haluavat siirtyä verkkoon, jossa on vähemmän käyttäjiä vuorovaikutukseen.

Miksi meidän on hajautettava Internet

Emme saa antaa kenenkään hallita Internetiä riippumatta siitä, kuinka hyvin heidän aikomuksensa vaikuttavat. Kenelläkään puolueella ei pitäisi olla hallintaa siitä, kuinka me kommunikoimme, mitä opimme, miten havaitsemme maailmaa ja päätämme vaaleista ja markkinoista.

Samoin meidän pitäisi ottaa nykypäivän verkkoyritykset ja muuttaa niiden liiketoimintamallit keskitetyistä alustoista hajautettuihin verkkoihin.

Jos Internet olisi yksi yritys, se ei olisi nykyään tasoittava ja tehokas työkalu. Estämme toimijoiden haltuunoton riippumatta siitä, millä tasolla, meidän on hajautettava ja laajennettava Internetiä.

Esitelty kuva: naddi / Talletuskuvat

Miksi maailman on vaadittava hajautettua Internetiä
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.