EU hyväksyy kiistanalaisen uuden tekijänoikeusdirektiivin

[ware_item id=33][/ware_item]

Tekijänoikeussymboli, jota ympäröivät keltaiset tähdet sinisellä pohjalla


Huonot uutiset: Euroopan parlamentti on äänestänyt tekijänoikeusdirektiivin erittäin kiistanalaisessa päivityksessä, joka sisältää uudet tekijänoikeussäännöt, jotka poistavat käytännössä sisällön jakamisen tavan verkossa.

EU: n jäsenvaltioiden on nyt hyväksyttävä äänestys. Ja mikäli niin tapahtuu, EU: n mailla on kaksi vuotta saattaa uudet tekijänoikeusdirektiivit osaksi kansallista lainsäädäntöä, joka sisältää lähes varmasti linkkivero- ja lataussuodattimien käyttöönoton..

Virheen ansiosta toimenpiteet ohitettiin

Euroopan parlamentin 348 jäsentä äänesti 26. maaliskuuta uuden tekijänoikeusdirektiivin lopullisesta versiosta, joka oli päivitetty nykyaikaisemman tekniikan sääntelemiseksi, ja 274 äänesti vastaan.

Osoittautuu kuitenkin, että lain kaksi kiistanalaisinta osaa, 11 ja 13 §, olisi voitu poistaa laista, ellei sitä ole tehty äänestysvirheen vuoksi. Kyllä todella. (Useat lainsäätäjät myöhemmin sanoivat äänestäneensä vahingossa direktiivin muutosten estämistä, kun he todella aikoivat tehdä päinvastaista, koska äänestysjärjestyksessä tapahtui vähän huomiota.)

Uusi sensuurimuoto päätöksenteossa

Virheen seurauksena sekä 11 että 13 artikla hyväksyttiin, ja vaikka EU: n pyrkimys päivittää tekijänoikeussääntöjä saattaa olla hyvää tarkoittava, sen toteuttamisessa voitaisiin luoda yhä sensuroitumpi Internet.

11 artiklan nojalla uutistoimistot voivat veloittaa Google-uutisten ja Google-haun kaltaisilta aggregaattoreilta linkityksen sisältöön ja saattaa rangaista aggregaattoreita, jotka eivät noudata.

Jos aiemmista yrityksistä on viitteitä, tämä linkkivero voi palautua näyttävästi EU: ssa. Saksa ja Espanja yrittivät lisensoida uutissivujaan jo vuonna 2014, mutta Google vastasi poistamalla saksalaisten ja espanjalaisten uutissivustojen hakemistostaan, mikä lopulta vahingoitti niitä, joiden lakien oli tarkoitus suojata.

Vastauksena direktiiviin Google julkaisi prototyypin siitä, miltä sen uutiskatkelma voi näyttää 11 artiklalta, ja tulos on aika hirvittävä.

Google-uutisten kuvakaappaus, jossa tyhjät katkelmat.

13 artiklan vaatimus yrityksiltä poistaa tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia sisällönjako-verkkosivustoilla voi myös osoittautua vaikeaksi niin suurissa asteikoissa kuin YouTuben.

Direktiivissä ei nimenomaisesti mainita mitään sisältösuodattimia, mutta ne otetaan lähes varmasti käyttöön sivustoissa, kuten YouTube ja Reddit, jotta yritykset voivat välttää taloudelliset seuraamukset.

Parodiat ovat edelleen vapautettuja tekijänoikeussäännöstä, joka näyttää suojaavan rakastettuja meemiamme. Mutta tämä tekee suodattimista uskomattoman vaikeaa erottaa parodioiden ja todellisen tekijänoikeuksien alaisen materiaalin välisen eron. Katso yksi katsaus YouTuben vialliseen sisältötunnusjärjestelmään ja saat kuvan siitä, kuinka ongelmallisista tunnistus parodioista tulee.

Koska tämä vastaus EU: n komissiolle on yhteenvetona hienosti:

Ja jälleen kerran, tästä EI ole huolta. Ongelmana ei ole se, että niitä suojellaan laillisesti, vaan se, että direktiivin täytäntöönpano - lataa suodattimet - estää meemit automaattisesti niiden laillisuudesta riippumatta. https://t.co/5Lgb00Y4DA

- Paul Bernal (@PaulbernalUK) 27. maaliskuuta 2019

Todellinen testi odottaa

Tekijänoikeusdirektiivin saattaminen osaksi kansallista lainsäädäntöä on vaikeaa. "Tämä tulos on epäsuosittu digitaalisten palvelujen suhteen, ja mikä tärkeintä, monien eurooppalaisten äänestäjien kanssa", Raffaella De Santis, Harbottlen teknologia- ja mediajuristi & Lewis, kertoi The Vergelle. "Nyt keskitytään siihen, miten direktiivi pannaan täytäntöön kaikkialla EU: ssa seuraavien kahden vuoden aikana."

Vaikka Euroopan kansalaisten on odotettava ja katsottava, millaisia ​​lakeja tulee, ExpressVPN jatkaa työtä tarjotakseen sellaisen, jonka pitäisi jo olla sinun oikeutesi: rajoitukseton Internet..

EU hyväksyy kiistanalaisen uuden tekijänoikeusdirektiivin
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.