ExpressVPN-verklaring over Andrey Karlov-onderzoek

[ware_item id=33][/ware_item]

Volgens recente Turkse berichten in de media beweren onderzoekers in Turkije dat een nog onbekend persoon ExpressVPN heeft gebruikt in een poging bewijsmateriaal te verwijderen in verband met de moord op de Russische ambassadeur Andrey Karlov vorig jaar. Volgens de rapporten heeft deze persoon zich aangemeld bij de Gmail- en Facebook-accounts van de moordenaar (politieagent buiten dienst Mevlüt Mert Altıntaş) en gesprekken verwijderd die relevant zouden zijn geweest voor het onderzoek.


Zoals we in januari 2017 aan de Turkse autoriteiten hebben gemeld, heeft ExpressVPN geen klantverbindingslogboeken die nooit zouden kunnen weten welke klant de specifieke IP's gebruikte die door de onderzoekers werden aangehaald. Bovendien konden we niet zien welke klanten Gmail of Facebook hebben gebruikt in de betreffende periode, omdat we geen activiteitenlogboeken bijhouden. Wij zijn van mening dat de inbeslagname en inspectie van de betreffende VPN-server deze punten heeft bevestigd.

ExpressVPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, een offshore rechtsgebied met sterke privacywetgeving en geen vereisten voor gegevensbewaring. Dat betekent echter niet dat ExpressVPN of zijn gebruikers boven de wet staan.

De moord op ambassadeur Andrey Karlov was een tragische misdaad. We keuren absoluut geen pogingen goed om het onderzoek naar het incident te verstoren. De Servicevoorwaarden van ExpressVPN vereisen dat klanten ermee instemmen ExpressVPN niet te gebruiken voor andere dan wettelijke doeleinden.

VPN's zijn in de eerste plaats beveiligingshulpmiddelen die gebruikers beschermen tegen gehackt, gevolgd, gecontroleerd of anderszins gecompromitteerd. Als zodanig is de ExpressVPN-service vanaf het begin opgebouwd om de best mogelijke bescherming te bieden, inclusief ervoor te zorgen dat onze servers geen persoonlijke gegevens over iemands online activiteit bevatten.

Hoewel het jammer is dat beveiligingshulpmiddelen zoals VPN's kunnen worden misbruikt voor illegale doeleinden, zijn ze van cruciaal belang voor onze veiligheid en het behoud van ons recht op online privacy. ExpressVPN is fundamenteel tegen elke poging om "achterdeurtjes" te installeren of pogingen van overheden om dergelijke technologieën anders te ondermijnen.

ExpressVPN-verklaring over Andrey Karlov-onderzoek
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.