Wozniak sier at vi bør gå av Facebook, men hvorfor skal Zuckerberg bry seg?

[ware_item id=33][/ware_item]

Facebook-logoen med en bit hentet fra den, lik Apples logo.


Apple-grunnlegger Steve Wozniak er den nyeste teknisk kjendisen for å oppfordre brukere til å rense Facebook-kontoen sin, noe som antyder at personvernrisikoen angår, og at det ikke er noen måte å effektivt avgjøre om apper avlytter på private samtaler.

"For noen er fordelene ved Facebook verdt å miste personvern, men for noen, som meg selv, er min anbefaling, for de fleste, at du burde finne ut en måte å komme deg av Facebook," sa Wozniak.

“De kan måle hjerteslaget ditt nå; de kan høre på deg med mange enheter. Hvem vet om mobiltelefonen min lytter akkurat nå […] folk tror de har et privatlivsnivå som de ikke har, ”la han til.

Wozniaks bemerkninger, gitt under et kort intervju på en amerikansk flyplass, gjengjelder hans personlige beslutning om å forlate plattformen i april 2018 etter fremveksten av Cambridge Analytica-skandalen.

Den gang pekte han på Facebooks inngripende policyer for datalogging som den viktigste grunnen til å slette kontoen hans.

"Brukere gir hver eneste detalj i livet sitt til Facebook og ... Facebook tjener mye på å reklamere for dette," sa han til USA Today. "Fortjenesten er alle basert på brukerens info, men brukerne får ikke noe av fortjenesten tilbake."

I sitt siste intervju oppfordret Wozniak selskaper i sosiale medier til å kreve et gebyr hvis det betydde at det kunne ivareta brukernes personvern.

"Hvorfor gir de meg ikke et valg? La meg betale et visst beløp, så holder du dataene mine mer sikre og private enn alle andre som overleverer dem til annonsørene. "

Wozniaks kommentarer gjengir kommentarene til Apples administrerende direktør Tim Cook. Han liknet de reklamedrevne forretningsmodellene til Facebook og Google til "overvåking", og la til at et første sinnssett med personvern driver Apples etos og at folks kontroll over deres personlige informasjon er en "grunnleggende menneskerettighet."

Facebooks bildekrise

Å si at Facebook har hatt et tøft siste par år er sannsynligvis en underdrivelse.

Fornedrende datalekkasjer som fremveksten av Cambridge Analytica-nyhetene, offentlig eksponering av hundrevis av millioner av kontoer og en unnlatelse av å slutte å dele brukerdata med andre selskaper, har tvunget den sosiale medieplattformen til å innta en defensiv holdning.

Facebook publiserte et ikke-karakteristisk blogginnlegg i slutten av 2017, med tittelen “Harde spørsmål: Er det å bruke tid på sosiale medier dårlig for oss?”, I et forsøk på å vinne tilbake tillit ved å snakke om skadelige faktorer av hyperkobling og måter den løste problemet.

Men PR-krisen er langt fra over. For eksempel er personer som er nært involvert i veksten av selskapet langt fra overbevist.

WhatsApps medgründer Brian Acton, som ble milliardær etter oppkjøpet av Facebook, kritiserte heftig de sosiale mediene leviathan under en offentlig opptreden ved Stanford University.

Han fulgte opp med en tweet der han sa at det er på tide å "Slette Facebook" som driver den virale hashtaggen i fjor.

I et intervju i 2017 innrømmet Sean Parker, Facebooks første president og medstifter av Napster, at den første drivkraften bak det sosiale nettverket var å "konsumere så mye tid og bevisst oppmerksomhet som mulig."

“Jeg vet ikke om jeg virkelig forsto konsekvensene av det jeg sa, fordi de utilsiktede konsekvensene av et nettverk når det vokser til en milliard eller 2 milliarder mennesker, og ... det forandrer bokstavelig talt forholdet ditt til samfunnet, med hverandre ... Det forstyrrer sannsynligvis produktiviteten på rare måter, ”la han til.

Til tross for kritikken fortsetter Facebook å lage mynt

Facebooks aksje tok absolutt juling i 2018, men aksjen har gått tilbake de siste månedene og er nesten tilbake på høyden før personvernet kriser.

En graf som viser Facebooks stadig økende aksjekurs.Mindre personvern tilsvarer mer fortjeneste for Facebook.

Til tross for alt negativt pressefall, er faktum at inntektene og brukerne fortsetter å vokse. Selv om de primære markedene i USA, Canada og Europa er mettede, med lite rom for å legge til flere brukere, gjør Facebook en bemerkelsesverdig jobb med å overbevise annonsører om å tildele flere av budsjettene sine til plattformen.

Det er enda mer optimisme, eller fortvilelse, avhengig av hvilken måte du ser på det, ved å analysere Facebook i Asia og Afrika.

Når det gjelder fremvoksende markeder, er Facebook synonymt med internett. Det brukes som et kommunikasjonsmiddel, forenkle netthandel og en kritisk kilde til nyheter og informasjon. Bønder i Myanmar er for eksempel ikke opptatt av personvern på samme måte som forbrukere i USA.

Og det er kanskje denne fremvoksende markedsmuligheten som drev Facebook til å starte sitt cryptocurrency-prosjekt, Vågen. Med den mener Facebook at de kan bruke rekkevidden til plattformen sin for å tilby et levedyktig betalingsalternativ for de ubankede, hvorav de fleste selvfølgelig lever utenfor utviklede økonomier.

"Suksess vil bety at en person som jobber i utlandet har en rask og enkel måte å sende penger til familien hjemme, og en studenter kan betale leien så lett som de kan kjøpe en kaffe," sier Facebook i Vekten-dokumentasjonen..

Til tross for global produktinnovasjon med et blikk for fremtiden, er realiteten imidlertid at Facebook har mye mer å gjøre hvis den skal overbevise skeptikere i sitt største inntektsbringende publikum.

Tømme løfter fra Zuckerberg

I et blogginnlegg i mars så for seg Mark Zuckerberg en fremtid for Facebook og erklærte at en "personvernfokusert plattform" er timens behov.

"Jeg tror fremtiden for kommunikasjon i økende grad vil skifte til private, krypterte tjenester der folk kan være trygge på hva de sier til hverandre forblir trygge, og meldingene og innholdet deres ikke holder seg for alltid. Dette er fremtiden jeg håper vi vil bidra til å få til, ”skrev han.

Facebook forsvinner ikke snart, men vi kan med sikkerhet si at selskapet vil gjøre mer for å demonstrere at det tar personvern på alvor. En kombinasjon av opinionen og den truende trusselen om myndighetsregulering vil tvinge Facebooks hånd.

Og for det nøyaktige resultatet av alt dette? Fortsatt for tidlig å spå.

Wozniak sier at vi bør gå av Facebook, men hvorfor skal Zuckerberg bry seg?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.