Whistleblowing guide: Hvorfor du bør fjerne metadataene

[ware_item id=33][/ware_item]

Hvordan være en varslere del 4: fjern metadataene dine


** Dette er del fire av ExpressVPNs varslingsveiledning. **

Del 1: Fløyteveiledning: Å blåse fløyta er tøft
Del 2: Veiledningsveiledning: Hvordan være anonym når du blåser fløyta
Del 3: Whistleblowing guide: Hvordan beskytte kildene dine

Hvis du er involvert i en varslersak, enten som varsleren eller som en journalist, må du sørge for å håndtere metadata på en tilstrekkelig måte.

Oppbevar bare data som er absolutt nødvendig

Det kan være fristende å beholde alt, men det er bedre å slette ikke-relevant informasjon. Det er vanskelig å vite hva jeg skal slette, ettersom noen data vil være avgjørende for å verifisere og underbygge påstandene fra varsleren.

Sikre samtalene dine

Bestem deg for om du vil logge eller ta opp chats og telefonsamtaler før du begynner samtalen, og kommuniser dette tydelig til kilden. Kilder kan oppføre seg annerledes hvis du spiller inn dem, men vil også velge ordene deres mer nøye.

Hvis du logger på chats, kan du vurdere å lagre dem i klartekstformat for å unngå metadata og fjerne tidsstempler. Du kan også redigere stavefeil eller standardisere språket i kilden, i håp om at endringene gjør det vanskeligere å identifisere dem.

Kast konvolutter

Er det viktig å beholde konvoluttene med fysisk post som er levert til deg? Konvolutter kan avsløre informasjon om hvor og når innholdet ble lagt ut, og kan til og med inneholde DNA fra kilden.

Rens e-posthoder

Fordi de inkluderer digitale signaturer, kan overskrifter være avgjørende for å bekrefte ektheten av en e-post. Men når det ikke er viktig å bevise autentisitet, kan det være bedre å forkaste dem. Hvis autentisitet er noe viktig, kan det være et godt alternativ for en pålitelig ekstern ekspert å bekrefte dem og deretter slette de opprinnelige dataene.

Fjern metadata før du publiserer dokumenter

Uansett om du arbeider med dokumenter, bilder, chat-logger eller lydfiler - alt har metadata knyttet til det. Noen metadata kan være umulige å fjerne (for eksempel lengden på en lydfil), men det er utrolig viktig å forstå hvilke metadata noen kan trekke ut fra et dokument.

PDF-er, orddokumenter og .jpg-filer har alle metadata direkte i strukturen. Dataene kan inkludere brukernavnet til personen som opprettet dokumentet, eller til og med GPS-plasseringen til et fotografering. Du kan fjerne denne typen metadata med et verktøy som MAT.

Se opp for skjulte metadata

Andre metadata er mer komplisert å fjerne eller å oppdage. Bakgrunnsstøyen til et lydopptak kan avsløre hvor innspillingen fant sted, mens hvert trykt dokument inneholder knapt synlige gule prikker som viser hvilken skriver som produserte papiret og datoen for utskrift.

Det er utrolig viktig å fjerne alle metadata som kan identifisere kilden din, og du kan ikke stole på at kilden din skal ta seg av den alene. Avhengig av hvilke dokumenter du håndterer, kan du prøve å informere deg selv så mye du kan om hvilke koblinger en utenforstående kan trekke mellom dokumentene, kilden din og deg.

Whistleblowing guide: Hvorfor du bør fjerne metadataene
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.