Tekniske gaver som respekterer personvernet ditt (og noen som ikke gjør det)

[ware_item id=33][/ware_item]

En gaveeske med et hvitt bånd og rødt innpakningspapir med krysset øyesymbol.


I virvelvindssesongen med Black Friday-salg og julehandel, kan det være vanskelig å motstå de latterlige besparelsene på Amazon Ring-kameraer eller forskjellige hjemmehjelpere.

Men med flere som vurderer personvernet deres når de kjøper produkter og tjenester, blir kravet til et sikkert produkt som ikke slipper ut dataene dine en viktigere faktor i å kjøpe enheter.

Ikke vær skummel

Vi kommer regelmessig over artikler som ser på produkter som spionerer eller avlytter på brukere, men sjeldnere ser vi at spørsmålet blir snudd til: Hvilke tech-dingser som beskytter ditt privatliv og sikkerhet mens du bruker dem?

Å trekke oppmerksomhet til populære produkter på begge sider av personvernspekteret er Mozillas Privacy Not Included-liste, som i sitt tredje år har analysert dusinvis av enheter som strekker seg fra hodetelefoner til dyrefôr. Listen sjekker produkter i forhold til sine egne minimumsstandarder og inndyper også hvordan personvernet ditt blir håndtert av produktet. Brukere blir også invitert til å stemme på hvor skumle de tror produktet er.

Vi tar en titt på produktene som ble merket “ikke skumle” for å utforske deres personvernbevis.

1. Spillkonsoller

Per nå er toppingen av "ikke skumle" listen Nintendo Switch. Ikke bare krypterer den alle dataene dine i transitt og i ro, men de har også en veldig brukervennlig personvernregler og sier at de ikke vil dele Switch-dataene dine med tredjeparter for kommersielle eller markedsføringsformål. Det kan være spill som gjør det, så bare vær på vakt mot det.

Det er et infrarødt kamera som brukes til noen få spill, og som kan spore Joy-Con-kontrollerenes plasseringer innenfor et veldig begrenset utvalg av konsollen, men det har ikke GPS-sporing (mye til uhyggelighet for de som har hatt ulykke med å miste deres).

2. Høyttalere

Sonos voksende utvalg av høyttalere har lenge hatt AI-taleassistentfunksjoner, men i år ga selskapet ut en høyttaler som fjernet denne funksjonen, kalt Sonos One SL. Kontrollert over Wi-Fi i stedet for Bluetooth, krypterer denne høyttaleren enheten og all dens kommunikasjon med andre enheter. Det er ingen innebygd mikrofon, så du kan være trygg på at ingen vil kunne avlyse deg.

3. Pet trackers

Det kan virke litt selvmotsigende å ha en tracker på denne listen. Men hvis det er å finne et kjæledyr som har en tendens til å vandre av sted, vil den tryggheten være verdt privatlivet risikoen for å ha en GPS-tracker. Mozillas minst skumle kjæledyrspor er Findster, som krypterer stedsdataene og kan holde øye med kjæledyr i opptil tre mil.

Den viktigste nøling vi har her er at Findster selger eller deler aggregerte, de-identifiserte data med noen. Som vi har skrevet før, kan anonymiserte data fortsatt brukes til å identifisere deg hvis det er nok data. Hvis Findster kommer til å gjøre det eller er mer oversiktlig om hvordan det krypterer dataene dine, så vil jeg være mindre nølende med å gi denne varen tommel opp.

4. Kodingsett

Hvis du har et barn eller bare vil dyppe tærne i nybegynnerkoding, Kano topper Mozillas liste som et barnekodingssett som ikke bare får kodingen til å føle seg instinktuell, men også gjør det uten å dele din personlige informasjon med tredjepart.

Selskapet samler dataene dine og anonymiserer dem for kundeundersøkelse og profilering, i henhold til personvernreglene. I likhet med Findster, kan disse dataene brukes av noen bestemt nok til å finne ut hvem du er. Harry Potter-settet kommer for eksempel med en tryllestav som gjenkjenner bevegelsene dine og sammenligner dem med databasen deres via maskinlæring (!), Men som stopper så snart du legger tryllestaven ned.

5. Hodetelefoner

Vi kan dessverre ikke komme bak noen av hodetelefonene på Mozillas liste. De best rangerte “ikke skumle” hodetelefonene er Sony WH-1000XM3, men som fremdeles har innebygd tilgang til Alexa og Google, noe som setter oss utenfor. Det er bare noe rart å ha hodetelefoner på som lytter til du hele tiden.

AI-assistentfunksjonen virker imidlertid vanskelig å unngå i disse dager i trådløse hodetelefoner, så det beste alternativet vil være å få et par hodetelefoner eller hodetelefoner som krever at du manuelt aktiverer en stemmeassistent med trykk på en knapp (ja, det inkluderer de Apple EarPods som følger med iPhone).

Ikke nok valg for personvernbevisste forbrukere

Hvis Mozillas liste er noen indikasjon på tilstanden til personvern og sikkerhet på smarte enhetene våre, overlater de fleste av dem fortsatt mye å være ønsket. Selv de minst skumle produktene inneholder innebygde mikrofoner og sender de-personaliserte data til produsentene sine.

Det er heller ikke nok lister som positivt oppmuntrer til kjøp av produkter som respekterer brukernes personvern og sikkerhet. For eksempel fant vi det vanskelig å søke etter høykvalitets hodetelefoner ikke har en stemmeassistentfunksjon innebygd i hodetelefonene. Kanskje hvis fraværet av disse avlyttingsfunksjonene ble et mer åpenbart salgsargument, kan selskaper være mer tilbøyelige til å faktisk respektere brukernes personvern og sikkerhet.

Enhetene oppført ovenfor er bare noen vi valgte fra Mozillas komplette liste, som du kan se her. Og hvis du har kort tid, ikke bekymre deg - det er alltid disse gavene i siste øyeblikk du kan få til den spesielle personvernbevisste noen.

Tekniske gaver som respekterer personvernet ditt (og noen som ikke gjør det)
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.