# Slett Facebook og bruk disse appene i stedet

[ware_item id=33][/ware_item]

Slett Facebook-ikonet


Så du vil #DeleteFacebook? Bra for deg. Facebooks flittige datainnsamlingsinnsats har gått for langt fra lenge - og har belyst hvor mye sosiale medieplattformer vet om deg.

Men det kan være vanskelig å løsrive seg fra Facebook hvis du er avhengig av appene og funksjonene. Hvordan i all verden skal du holde kontakten med dine venner og familie uten Messenger? Eller husk alles fødselsdager?

Heldigvis finnes det alternative apper og funksjoner som er sikrere, mindre tette med sponset innhold, og, vel, bare bedre enn Facebook. Her er noen få apper for å komme i gang med Facebook-rensingen din.

Bruk signal for meldinger og gruppeprat

Signal er en enkel, privat meldingsapp som bruker en-til-ende-kryptering for å holde meldingene dine sikre. Enkelt designet og åpen kildekode, lar deg melding og ringe alle som er i kontaktene dine uten kostnad og er tilgjengelig på de fleste operativsystemer. Det viktigste er kanskje at Signal-appen er fri for annonser og sporer deg ikke. Periode.

Det får til og med en godkjenningsstempel fra Edward Snowden!

Jeg bruker signal hver dag. #notesforFBI (Spoiler: de vet allerede) https://t.co/KNy0xppsN0

- Edward Snowden (@Snowden) 2. november 2015

Få nyheter fra Feedly

I stedet for å bli bombardert av nyheter forhåndssortert av Facebook (og Twitter og Google for den saks skyld), ta kontrollen over det du leser med Feedly-appen. Abonner på hvilke feeds som fanger interessen din, og sorter dem etter behov.

Vil du ikke at algoritmer, enten det er på Facebook, Google eller Twitter, skal diktere lesningen din? Jeg anbefaler på det sterkeste å bruke en RSS-leser der du kan abonnere på nesten alt innhold du vil og ikke får noen overherre bestemme hva du ser. Jeg bruker Feedly for de aller fleste av lesningene mine.

- ((((Yair Rosenberg)))) (@Yair_Rosenberg) 22. mars 2018

Eventbrite for å erstatte Facebook-hendelser

Hvis du vil se på kommende arrangementer, eller organisere dine egne, ta en titt på Eventbrite, som fungerer på samme måte som Facebooks hendelsesside. Bla gjennom hendelser i ditt område (eller rundt om i verden), eller, hvis ingenting skjer, lag dine egne.

Letgo er flott for å kjøpe / selge ting på nettet

Hvis du vil finne en ny plattform for å kjøpe og selge tingene dine på nettet (uten å måtte ty til minefeltet som er Craigslist), er Letgo et utmerket alternativ til Facebooks Marketplace. Tilgjengelig på iOS og Android, kan du liste varen din, forhandle med lokale kjøpere og møte dem for å samle inn betalingen din.

Prøv en god, gammeldags kalender for bursdagspåminnelser

La oss være ærlige; du ikke kunne bry deg mindre om halve bursdagene til menneskene du er "venner" med på Facebook. Tøm rotet og lagre bare navnene og bursdagene til vennene og familien du bryr deg om i kalenderen eller en kalender-app.

Fremover: Ikke vær redd for å bruke desinformasjon på nettet

Facebook, Twitter, Google og mange andre sosiale medieplattformer ber om personlig informasjon som kan brukes til å identifisere og målrette deg - noen ganger for annonser og noen ganger for noe mer uhyggelig. Bruk en annen e-post når du registrerer deg for å bruke apper som de som er nevnt over, og legg et annet navn til kontoen.

Som Privacy International-gründer Simon Davies sa til ExpressVPN tidligere denne måneden:

På et grunnleggende nivå, bruk desinformasjon. Gi aldri noe bort. Selv på sosiale nettverk må du ikke gi bort din virkelige fødselsdato, din beliggenhet eller ditt virkelige navn.

Husk at hvis produktet du bruker er gratis, er du produktet! Gjør det vanskeligere med desinformasjon - og ha det moro med det!

# Slett Facebook og bruk disse appene i stedet
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.