Slett disse nå: De verste appene for personvern i 2019

[ware_item id=33][/ware_item]

App-ikonene Angry Birds, Holy Bible, Facebook og lommelykt.


Det handler om tiden på året da velmenende resolusjoner faller ved veien.

Ikke slå deg selv. Du kan føle deg som en stor fettfeil, men du har sannsynligvis ikke valgt de rette oppløsningene. Selv om det løftet om å treffe treningsstudioet fem dager i uken virket både betryggende og særdeles plausibelt når du satt ved julebordet og skyvet sjokolade og kjøtt i munnen, er det virkelig ikke et bærekraftig mål.

For ikke å føle deg bedre, hvorfor ikke bytte ut resolusjonene og gå etter noe lettere å oppnå, men med like fantastiske positive?

Det er riktig! VPN-selskapet er i ferd med å foreslå måter å forbedre livet ditt med personvern og sikkerhetsløsninger. Sett deg inn, da, her går vi.

1. Angry Birds

Hvis du var en internasjonal spionorganisasjon, hvilken app vil du målrette for å høste brukerinformasjon av smarttelefoner?

Hvis du valgte Angry Birds, gratulerer! Du tenker akkurat som NSA og GCHQ gjorde.

Utgitt i 2009 og satt på mer enn 2 milliarder nedlastinger, var Angry Birds kanskje det første mobilspillet som traff den store tiden. Og hva det mangler i spill, utgjør det absolutt i utette data.

Ed Snowden hevdet selv at appen sopet om data, men det var ikke før nyhetene kom til at internasjonale etterretningsbyråer brukte den til å samle informasjon om at folk virkelig la merke.

En mobil annonseplattform plasserte et kodebit i Angry Birds som tillot selskapet å målrette annonser mot brukere basert på tidligere samlet informasjon. Dessverre var annonsens bibliotek med data synlige, noe som betyr at den lekket brukerinformasjon som telefonnummer, anropslogger, beliggenhet, politisk tilknytning, seksuell legning og sivilstand. Ikke rart at NSA var over alt.

Hvis du tror på utviklerne, ser det ut til at nyere versjoner av Angry Birds ikke er like sårbare som forfedrene, så hvis du må skyte griser med kyllinger, må du sørge for å oppdatere appen.

2. YouVersion Bible App

YouVersion Bible App er på mer enn 300 millioner enheter over hele verden. Den hevder å være Bibel-appen nr. 1 og kommer med over 1400 bibler på over 1000 språk. Den høster også data som om bortrykkelsen kommer i morgen.

Viktige tillatelser appen krever er full tilgang til internett, muligheten til å koble til og koble fra til Wi-Fi, endre lagret innhold på telefonen, spore enhetens plassering og lese alle brukerens kontakter.

Det er ikke umiddelbart klart hvorfor appen trenger alle disse dataene. Man kan bare anta at det rapporterer alt til det du velger. Vel, det eller annonsebyråer.

OPPDATERING: En representant for YouVersion skrev for å si at appens tillatelser er ment å sikre den "best mulige opplevelsen for våre brukere" og at utvikleren, en ideell, "ikke vil selge brukernes data eller personlig identifiserbar informasjon."

3. Enhver lommelykt-app

La oss begynne med å påpeke at det er 2019, og nesten alle telefoner har en innebygd lommelyktfunksjon. Hvis du har en tredjeparts-app, i beste fall, er den meningsløs.

Lommelykt-apper er valget for hackere som vil ha tilgang til telefonen din. Ikke-antagende brukere holdes i mørket ettersom en tilsynelatende nyttig og uskyldig lommelykt-app infiserer telefonene sine med skadelig programvare.

Mye har blitt rapportert om farene ved å installere lommelykt-apper i det siste, og det er virkelig ikke nødvendig å sette deg selv i fare ved å ha en. Men hvis du allerede har en tredjeparts lommelykt-app installert, må du sjekke tillatelsene den har. Og det kan være lurt å sette seg ned først.

4. Facebook

Ingen stor overraskelse at vi anbefaler mot denne.

Cambridge Analytica-skandalen viste omfanget av Mark Zuckerbergs datahøsting. Med en mengde andre personvernovergrep gjennom årene, er det på tide å fjerne Facebook-appen fra den smarte enheten din.

Det virkelige omfanget av Facebooks overvåking av telefonen din er svimlende. Appen kan ta bilder og video, spille inn lyd, legge til og slette kontakter, lese tekstene dine, lese kalenderen din, overstyre andre apper ... den fortsetter. Kort sagt har Facebook-appen alarmerende kontroll over telefonen din og alt som ligger på den.

Men personvern er ikke den eneste grunnen til å løslate deg fra Facebook-spionasjelen. Uansett hvor flott telefonen din er, vil avinstallering av Facebook-appen gjøre den bedre. Appen kjører stadig i bakgrunnen, og bruker både batteri og datafradrag. Det er en enorm ressurshog.

Hvis du må bruke Facebook, legger du til en snarvei til nettstedet på startskjermen. Og husk å lukke fanen når du er ferdig. I det minste kan det ikke fortsette å spionere på telefonen din (og spise ressursene) når du ikke ser på den.

Konklusjon: Få appen i form

Selv om du og din slappe kropp kan ha mislyktes i det nye års resolusjoner om å komme i form, er det ingen grunn til at du ikke kan forbedre livet på en mindre fysisk måte.

Hvis du har noen av appene ovenfor, kan du øke personvernet og sikkerheten din på nettet enormt ved å kaste dem ut som kiloene du ikke kunne.

Slett disse nå: De verste appene for personvern i 2019
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.