Skyet himmel fremover: LA saksøker Weather Channel for å selge brukerdata

[ware_item id=33][/ware_item]

Skyet himmel fremover: LA saksøker Weather Channel for å selge brukerdata


Byen LA saksøker Weather Company, et datterselskap av IBM, for hemmelighet å gruve og selge brukerdata for sted med den ekstremt populære Weather Channel-appen.

I sak som bekreftes at appen urettferdig manipulerer brukere til å aktivere deres stedsinnstillinger for mer nøyaktige værrapporter, bekrefter søksmålet at appen samler inn og selger deretter disse dataene til tredjepartsbedrifter.

"I årevis har TWC [Weather Channel] villedende brukt Weather Channel-appen for å samle brukernes private, personlige geolokaliseringsdata - spore minuttdetaljer om brukerens beliggenhet gjennom dagen og natten, mens brukerne har trodd at dataene deres vil bare bli brukt til å gi dem 'personlige lokale værdata, varsler og prognoser', ”hevder søksmålet.

Skjermbilde av Weather Channel iOS-appen

Siterer en fersk undersøkelse av New York Times som avslørte mer enn 75 selskaper som lydløst samlet inn posisjonsdata (hvis du ikke har sett dem ennå, det er verdt å lese), baserer søksmålet saken på Californias urettferdige konkurranselov ved å oppgi at bruk og salg av brukerplasseringsdata begge er "Uredelig og villedende."

Hvorfor stedsdata er et opphetet problem

Evnen til å bestemme en persons nøyaktige beliggenhet til enhver tid er ikke bare skummelt, det er farlig. Når plasseringen din sendes, har du ingen kontroll over hvem som kan se den. Hver bevegelse, hver hverdagslige oppgave spores og logges. Selv enkle hendelser som å besøke lege, gå til kirken og mer blir alle utsatt for at de fleste av oss aldri skjønner det.

Denne typen brudd på personvern kan utilsiktet utsette en persons politiske tilknytning, seksuelle legning, religion og mer.

"Tenk hvordan Orwellian det føles å leve i en verden der et privat selskap sporer potensielt hvert sted du går, hvert minutt hver dag," sa advokat Michael Feuer i Los Angeles. "Hvis du vil ofre for det selskapet denne informasjonen, bør du gjøre det med en klar og avansert varsel om nøyaktig hva som står på spill."

Innstille scenen for fremtidige påbud

Vi anfører #WeatherChannel-app-monitorene der brukere bor, jobber og besøker, 24 timer i døgnet, samt hvor mye tid brukerne bruker på hvert sted.
https://t.co/WsJ3doByrt @ ABC7 #privacy #DataMining #TechNews

- LA City Attorney (@CityAttorneyLA) 6. januar 2019

Selv om forretningspraksisen bak Weather Channel-appens påståtte innsamling og salg av brukerdata kan være ulovlig, er det ikke uvanlig.

Selskaper som Facebook og Google rutinerer rutinemessig dine posisjonsdata, og selv om verdensledere etter hvert kan begynne å slå ned på hvordan selskaper samler inn og tjener på personvernet ditt (eller mangelen på dem), er det foreløpig ingen reell insentiv for dem å stoppe.

Dette søksmålet håper å bøtelegge Weather Company opp til 2500 dollar for hvert brudd på urimelig konkurranselov. Med mer enn 200 millioner nedlastinger og rapporterte 45+ millioner brukere, kan dette fort bli en betydelig sum.

Men mer enn det, kan det bidra til å sette en presedens for fremtidige saker. Som en Reddit-bruker med rette påpekte: "En seier her ville føre til en mye enklere tid å få andre apper til å slutte å gjøre det, fordi loven ville være tydeligere på praksisen."

Ikke stol på været (mann)

IBM har vært raskt ute med å forsvare sin holdning, og sier “Været har alltid vært gjennomsiktig med bruk av stedsdata; avsløringene er fullt passende, og vi vil forsvare dem kraftig. ”

Og selv om Betingelsene for værkanalen inkluderer forstyrrelser for å selge posisjonsdataene dine, er de ikke inkludert i Weather Channel-appen. Brukere må manuelt søke etter policyen på nettet og deretter analysere det omviklede ToS for å se hvordan deres geografiske data blir solgt for fortjeneste.

Til slutt kommer det ned til om dette er nok et tilfelle av villedende personvernskritt. Heldigvis kunne disse underhåndsdata-gruvedriftstaktikkene snart endre seg: California Consumer Privacy Act, som er planlagt å tre i kraft i 2020, ville gjøre det vanskeligere for selskapene å blindt tjene på kundedata. Og i Europa endrer GDPR allerede hvordan selskaper håndterer personvern.

Uansett hvordan søksmålet spiller ut, skal det tjene som en påminnelse om at ingen app eller tjeneste, uansett hvor uskyldige det kan virke, skal stole åpent. Ditt personvern er uvurderlig, og det er viktig at du beskytter det.

Skyet himmel fremover: LA saksøker Weather Channel for å selge brukerdata
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.