Skolen din sporer aktiviteten din på nettet – her kan du gjøre noe med det

[ware_item id=33][/ware_item]

skolen sporer aktiviteten din på nettet


Starten på det nye skoleåret er bare noen uker unna, noe som for de fleste studenter betyr å bruke mye tid på nettet, enten for arbeid eller ... “andre” ting.

Men uansett om du er på videregående eller universitet, er sjansen stor for at tiden du bruker online på skolen overvåkes, på en eller annen måte. Fra Wi-Fi-brukssporere til biometriske skannere som logger oppmøte, kan administratorer finne ut hvem du er, hvor du er og hva du gjør på nettet.

Hva kan din skole spore?

1. Din online aktivitet

Hver gang du kobler deg til Wi-Fi på campus, fra hvilken som helst enhet, vet skolen din hvilke nettsteder du har besøkt. Og hvis nettstedene ikke er sikret med HTTPS, kan den også se hva du har sett på.

Høgskolen din eller videregående skole kan også implementere programvare for klasseromsadministrasjon, som overvåker datamaskinbruk og internetthistorie, slik det ble avslørt i en studie av personvernforkjemperne Big Brother Watch på over 1000 skoler over hele Storbritannia..

Hvis høgskolen din vert for e-postsystemet ditt, er det også sannsynlig at all korrespondanse gjennom det overvåkes også, som tilfellet er i flere britiske universiteter.

2. Bevegelsene dine på (og utenfor) campus

I tillegg til nettstedene du besøker, kan universitetet ditt finne ut hvor du er fra Wi-Fi-bruken din. I Australia sporer flere universiteter bevegelsen til studenter rundt campus gjennom sine Wi-Fi-tilkoblede mobiltelefoner, og kan til og med fortelle det nøyaktige rommet studentene er i.

Mens universitetene foreløpig bare sporer bevegelsene til studenter generelt, er det fullt mulig at teknologien som brukes kan utvides for å identifisere aktivitet på individuelt nivå - for å sjekke hvor mye tid du ikke er på campus og gjenspeile den tiden i karakterene dine, for eksempel.

Kombiner det med tilstedeværelsen av CCTV-kameraovervåking på campus og universitetet kan finne ut av din fysiske beliggenhet til enhver tid. Skummel!

Hvordan hindre universitetet ditt i å spore deg

  1. Få EFFs HTTPS Everywhere-nettlesertillegg. Bonus: Tillegget finnes også i Chrome-utvidelsen vår!
  2. Det er en selvbetjening av oss å si dette, men å få en god VPN vil skjule all Internett-trafikken for skolens Wi-Fi-administratorer.
  3. Skill din private og akademiske korrespondanse; bruk en e-postleverandør som setter ditt personlige personvern og sikkerhet først. Vi anbefaler en av disse fire e-postleverandørene.
  4. Gjør en motivering mot overvåkning, enten det er et trippy skjerf eller en enkel ansiktsmaske for å unngå identifisering av CCTV-kameraer på campus.
  5. Viktigst, les opp personvernspraksis som skolen din bruker (eller ikke bruker) og finn ut hvor mye universitetet ditt samler på nettaktiviteten din.

5.000 dollar for tankene dine?

Er du student opptatt av personvern og sikkerhet på nettet? Hvordan vil du se skolens personvernpolicy endres (eller verdens, for den saks skyld)? Fortell oss med 400 ord, så kan du vinne et stipend på $ 5000!

Skolen din sporer aktiviteten din på nettet - her kan du gjøre noe med det
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.