Personvernkostnadene ved DNA-profilering av forbrukere

[ware_item id=33][/ware_item]

Ingen inngangsskilt over DNA-dobbelt helixstrenger.


La oss snakke om data. Nei, ikke din Facebook liker at selskaper bruker for å spam deg med målrettet annonsering. Eller metadataene dine, som avslører mye om deg (og katten din). Vi snakker om de faktiske dataene fra deg. DNAet ditt.

DNAet ditt er ditt genetiske fingeravtrykk. DNAet ditt er helt unikt. DNAet ditt kan fortelle ting om helsen din, personlighet, historie og mer. Oh, og ditt DNA kan være eid av Ancestry.com, 23andMe eller et annet genetisk anerfirma.

Vent ... hva?

Hvilke data overleverer vi til DNA-profiler?

Hva er i DNA-et ditt? Vel, den inneholder markører for sykdom, hår og øyenfarge, mulige personlighetstrekk, din arv ... Fundamentalt er DNA det som gjør deg, deg. Hei, du kan sannsynligvis til og med klone noen fra en spyttprøve noen år nede i banen.

Og vi gir dette til et kommersielt selskap bare for en sjanse til å se om oldemor-oldemoren vår var kongelige, eller om vi er fjernt knyttet til George Clooney?
Enda viktigere, til hvem overlater vi essensen i oss selv? Og etter hvilke regler er de bundet?

Etter hvilke regler har genetisk testing selskaper å spille?

For øyeblikket er det lite, om ikke noe overordnet lovverk om retningslinjer for genetisk testing av forbrukere. Mens Frankrike og Tyskland har forbudt genetisk testing av forbrukere, har andre nasjoner ingen spesifikk lov.

I USA har FDA kommet med noen retningslinjer som testkrav og en gjennomgang. Men når det gjelder lover rundt styring? Dette kommer fra stat til stat og stammer fra andre uspesifikke forskrifter.

Kan dette være et tilfelle av teknologi som akselererer raskere enn regulatorene? Når de mulige implikasjonene av massive kommersielle DNA-databaser blir diskutert ordentlig i regulatorisk forstand, kommer det til å være å prøve å få tak i Usain Bolt.

En titt på personvernreglene til bedrifter for genetisk testing

For tiden er det hovedsakelig opp til DNA-profileringsbedriftene å etablere sikkerhets- og personvernregler. Så hvordan har de det?

La oss dele ned deler av personvernreglene på Ancestry.com, for eksempel:

"[Ancestry.com] kan også bruke informasjonen din i genealogiske eller genomiske forskningsprosjekter, for å forbedre eller utvikle nye produkter og tjenester, og for interne forretningsformål ..."

Betydning, Ancestry.com vil bruke ditt DNA:

  • i forskning (hva slags forskning nøyaktig? Å undersøke om det er et seriemorder-gen?)
  • for nye produkter og tjenester ("god idé Jim! La oss åpne en dateringsarm for virksomheten!")
  • for “interne forretningsformål” (OK, så hva om genetikken min ender opp med å kunne bestemme hvor mottakelig jeg er for visse former for markedsføring, eesh!)

"[Ancestry.com] deler ikke vanlig identifiserende informasjon knyttet til dine genetiske data eller helsedata med tredjepart, med mindre vi får ditt eksplisitte samtykke eller er pålagt å gjøre det."

Det er ingen betingelser for hva som utgjør "påkrevd", men i 2017 mottok USA-baserte Ancestry.com 34 kriminelle stevner fra USA, Tyskland, Canada og Storbritannia. Og de ga ut data i 31 av disse sakene.

“[Ancestry.com] bruker din personlige informasjon for å markedsføre nye produkter og tilbud fra oss eller våre forretningspartnere. Dette inkluderer annonsering tilpasset deg basert på dine interesser. "

Denne snakker for seg selv!

Hvor sikre er dataene du sender inn for gentesting?

Vel, hvor sikre er data? Hvis du er en amerikansk statsborger med en kredittrapport, ble sannsynligvis dine sensitive personopplysninger utsatt av Equifax sammen med 143 millioner andre menneskers.

3 milliarder (milliarder !!) Yahoo-brukere ble også funnet å være hacket i 2017 ved hjelp av forfalskede informasjonskapsler. Og Aadhaar, identitetssystemet for over 1 milliard indianere som inkluderer biometrisk informasjon, har blitt kompromittert flere ganger.

Uansett hvilke systemer folk har på plass, har vi nå lært at ingenting er ufeilbarlig. En kombinasjon av programvarefeil og sosiale ingeniørtriks brukt av hackere kan ha global innvirkning.

Din hensynsløse familie og deres DNA vil forråde deg

Vil du vite det mest urovekkende ved alt dette? Du trenger ikke en gang å gi en prøve selv for å bli fanget opp i det.

Hvis din bror, søster eller tante Lilly sender inn sitt DNA, betyr familiemarkører at det er en god sjanse for at essensen din er på fil også.

Vi vet ennå ikke alle hemmelighetene DNA-en inneholder. Men med store nok datasett og maskinlæringsalgoritmer, kan du satse på at disse selskapene sperrer for å prøve å finne ut av det.

Hvorfor? Så de kan tjene mer penger på deg selvfølgelig. I 2017 ble markedet for genetisk testing for forbrukere verdsatt til $ 117,12 millioner. I 2026 er det spådd å nå $ 611,24 millioner.

Personvernkostnadene ved DNA-profilering av forbrukere
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.