NSA kontra CIA: Hvordan beskytte deg mot begge deler

[ware_item id=33][/ware_item]

NSA mot CIA


I 2013 viste Edward Snowden at National Security Agency (NSA) har et globalt overvåkingsapparat som dekker all vår digitale kommunikasjon.

I 2017 ga Wikileaks ut en trove med data fra det "andre" amerikanske etterretningsbyrået, Central Intelligence Agency (CIA).

Lekkasjene utsetter virkningene av de ellers hermetisk forseglede spionasjebyråene til verdens mektigste nasjon.

Vi har lært at NSA og CIA er veldig forskjellige i deres spioneringsteknikker og hacks.

NSA er mest avhengig av å avskjære massemengder data, bryte krypteringsprotokoller og penetrere telekommunikasjonsleverandører.

CIA fokuserer imidlertid på sluttpunktene - kompromitterende enheter og mennesker i stedet.

NSA vs. CIA: Hvordan spioneringsteknikkene deres er forskjellige

Selv om NSA kanskje forsøker å avskjære og bryte krypteringen av alle verdens chat-meldinger, ville CIA prøve å hente meldingene direkte fra telefonen din.

På samme måte er NSA interessert i å vite hvor alle biler til enhver tid er, mens CIA bare er interessert i å hacke bilen din (og hvordan du kan bruke den til å myrde deg).

Hvordan NSA spionerer på alle

Hvordan NSA overvåker planeten

NSA har ingen feltagenter. Deres ansatte forblir nesten utelukkende på NSAs fysiske lokasjoner og datasentre, spesielt Fort Meade i Maryland eller Utah Data Center.

Mens NSA har agenter stasjonert i å lytte til utposter rundt om i verden, er den avhengig av hjelp fra andre etater eller myndigheter for å infiltrere verdens internettinfrastruktur og undersjøiske kabler fysisk.

På grunn av dette er du fysisk trygg fra NSA. De kan prøve å hacke systemene dine eksternt, men det er utrolig usannsynlig at de kommer til deg personlig for å ta den bærbare datamaskinen din (selv om de kan avskjære og installere spyware på forsendelsene dine).

NSA har som mål å "samle alt sammen", noe som betyr at de ønsker å bygge en database med alle informasjonsstykker som noen gang er utvekslet over internett.

Massekryptering er til hinder for NSA-spioneringsmaskinen, men det er ikke nok

Før kryptering var utbredt over hele internett, gjorde NSAs årlige budsjett på USD 11 milliarder det enkelt for dem å samle data. Ved å trykke på sentrale punkter i global internettinfrastruktur samlet de de fleste e-postmeldinger, telefonsamtaler, surfeøkter og data.

Der kryptering brukes, vil NSA forsøke å fjerne beskyttelse mot kommunikasjon. Å forstyrre forbindelser kan lure deltakerne til å tro at det er en feil. Håpet er at folk vil gå tilbake til ukrypterte kanaler for å omgå den fabrikerte feilen.

Hvis beskyttelsesstripping ikke fungerer, vil NSA bryte seg inn i datasentre der e-post eller telefonsamtaler er lagret eller kompromittere tjenesteleverandørene. Hvis NSA ikke kan avskjære data under transport, kan de få tilgang til dem på datasenteret

I tillegg vil NSA forsøke å svekke eller ødelegge krypteringssystemer eller innføre bakdører (ofte gjennom hemmelige betalinger). Spesielt de siste trinnene har gjort nettverkene våre mer sårbare for hackere.

Gitt deres budsjett, størrelse og raffinement er NSA sannsynligvis den første til å finne betydelige sårbarheter i teknologiprodukter og protokoller. Men de er ikke den siste, og eventuell sårbarhet, hvis ikke den løses umiddelbart, oppdages etter hvert av andre regjeringer og kriminelle.

Regjeringen plukker låsene våre, sniker seg rundt våre private liv og lar døra åpne for at andre kan komme inn.

Hvordan CIA hacker folk

Hvordan CIA vil hacke deg

I motsetning til NSA har CIA agenter på feltet. Du kan forvente at de finner deg uansett hvor du er i verden.

Men CIA overvåker eller hacker ikke internett i stor skala (NSA gjør det allerede).

CIA bruker hacking-teknikker for å hente ut intelligens direkte fra endepunktene, som din telefon eller datamaskin. Det er vanskelig å hacke enheter i stor skala, og målrettede angrep gir bedre resultater.

CIA sysselsetter mange informatikere og forskere for å finne svakheter. Målet deres er å komme inn på enheten din, enten eksternt eller direkte, for å hente ut data og intelligens, eller kanskje til og med kontrollere det.

På samme måte som NSA, forhindrer CIA også sårbarheter i stedet for å avsløre dem til produsentene.

Hvordan beskytte deg mot NSA og CIA

Med mindre den amerikanske regjeringen har målrettet deg, bør du ikke frykte CIA.

Det er skummelt og ubehagelig, for ikke å nevne urettferdig og ulovlig, å få hvert eneste trekk registrert i evighet av NSA. Handlingene deres utsetter deg også for andre, som forfølgere, lokale myndigheter eller kriminelle foretak.

"Regjeringen plukker låsene våre, sniker oss rundt i våre private liv og lar døra åpne for at andre kan komme inn."

Bruk kryptering når du kan. Vurder å kryptere de sensitive e-postene dine med PGP eller gå til sikrere direktemeldingsplattformer.

For å stoppe at NSA sporer deg:

 • Betal alltid med kontanter eller Bitcoin
 • Unngå ridesharing-apper og nettbutikker
 • Søk med DuckDuckGo
 • Krypter samtalene dine
 • Ikke bruk e-post
 • Bla gjennom Tor og en VPN
 • Blokkerer annonser og tredjeparts informasjonskapsler
 • Unngå sosiale nettverk

Det er vanskelig å gjøre, men å slå av telefonen (eller bli kvitt den) vil gjøre det vanskeligere for NSA å spore bevegelsene dine. Du kan også gjøre en innsats for å forsvinne fullstendig.

Slik stopper CIA sporing av deg:

 • Bruk enheter som mottar vanlige sikkerhetsoppdateringer
 • Bestandig oppdater telefon og datamaskin (for å beskytte mot kjente sikkerhetsproblemer)
 • Ikke la enhetene dine være uten tilsyn
 • Ikke legg unødvendige nettverksenheter hjemme (kameraer, smarte TV-er, kjøleskap)

Og husk at hvis du er i fare for attentat, bør du unngå nyere bilmodeller helt!

NSA kontra CIA: Hvordan beskytte deg mot begge deler
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.