Nord-Korea: Merkelige fakta fra det rareste landet på jorden

[ware_item id=33][/ware_item]

fakta i Nord-Korea


ExpressVPN svarer på DPRK-spørsmålene du har tenkt å stille. Og noen som du absolutt ikke har.

Kan du legge til FAQ? Legg igjen dine favorittordninger i Nord-Korea i kommentarfeltet, så legger vi dem til på listen. La oss prøve å få den største samlingen av Nord-Korea fakta på Internett!

Når vi snakkar om det…

1. Har Nord-Korea Internett?

Det gjør det absolutt! Og det er overraskende raskt, topphastighetene er så mye som 2,5 gbit / s. Selv om nettet for det meste er stengt av for nordkoreanske borgere, er det et nettverk som bare er innenlands, kjent som Kwangmyong. Utrolig nok var det bare 1 024 IP-adresser i Nord-Korea så sent som i 2014.

2. Hvor stor er den nordkoreanske militæren?

GIGANTISK! Fra 2013 har det nordkoreanske militæret minst 9 495 000 aktive, reserve- og paramilitære personell, noe som gjør det til den største militære organisasjonen på jorden. Svimlende 40% av befolkningen er i militæret.

Nord-Korea er den eneste nasjonen på planeten som har et amerikansk marineskip i varetekt. USS Pueblo har vært der siden 1968.

3. Hvor langt bak Vesten er Nord-Korea?

Nøyaktig 1 911 år. Året i DPRK er 105, basert på Juche-kalenderen, som startet med fødselen av Kim Il-sung, landets grunnlegger.

4. Vil jeg komme i trøbbel i DPRK?

Det er svinger og rundkjøringer. Du kan få en dødsdom for å ha sett Netflix. Men på den annen side er ikke marihuana klassifisert som et medikament i Nord-Korea.

5. Hvor er det største stadionet i verden?

Det ville være Nord-Korea. Rungrado 1. mai stadion har plass til 150 000 mennesker.

6. Gjør enhjørninger?

Ja. I 2012 brakte nordkoreanske arkeologer ideen om vestlig vitenskap på knærne, da de kunngjorde oppdagelsen av en gammel unicorn-leir.

Usynlig enhjørningEn flokk med enhjørninger, sett av vesten.

7. Kan jeg få håret klippet i Nord-Korea?

Ikke vær latterlig, selvfølgelig kan du det! Men ikke hvis du vil ha en av de avskyelige ‘kapitalistiske’ hårklippene. Inntil i fjor var det en, ærlig talt, dekadent 28 statlig godkjente hårklipp. Men hvem vil egentlig ha så mye valg? I november 2015 beordret den kjære nordkoreanske lederen klokt og tappert alle mennene om å kopiere sitt eget perfekte snitt. Og hva en spektakulær hårklipp det er.

8. Kan jeg eie en bil i Nord-Korea?

I motsetning til andre rapporter, ja, du kan ha en bil! Nord-Korea har til og med sin egen bilprodusent, Pyeonghwa Motors. De selger imidlertid bare rundt 400 biler per år, da ingen har råd til dem.

Kim Jong-Un lærte å kjøre på bare tre år gammel! Utrolig!

9. Vil Nord-Korea noen gang være demokratisk?

Hva snakker du om? Det er det allerede! Det er valg hvert femte år*. Avstemning er obligatorisk og valgdeltakelsen er alltid veldig nær 100%.

*Bare ett navn er på stemmeseddelen.

10. Hvorfor isolerer Nord-Korea seg fra resten av verden?

Mer vestlige løgner! Så sent som i 2013, nådde Nord-Korea ut til sine sørlige naboer. Det var riktignok en serie ruslende trusler. Og de sendte den på faks.

11. Kan jeg gå på en berg- og dalbane i Nord-Korea?

Wikipedia hevder det er minst syv fornøyelsesparker i Nord-Korea. Skjønt hvorfor ville du bry deg om når du kunne besøke landets mest populære turistattraksjon i stedet? Den døde kroppen til Kim Jong-Il.

12. Vil jeg forstå språket?

Hvorfor trenger du det? Det fantastiske Pyongyang fremmedspråkforlaget oversetter majestetisk nordkoreanske tekster til fremmedspråk, for din underholdning.

Lykke til å følge med DPRK-borgerne, men. Nord-Korea har en svimlende 100% literacy rate.

13. Kijong-Dong ser fin ut, kan jeg besøke den?

Kijong-Dong er en nydelig landsby som ligger i den demilitariserte sonen, nær grensen til Sør-Korea. Men du kan ikke besøke, for det er ikke ekte. Observasjoner fra sør bekrefter at ingen faktisk bor der, og det antas at spøkelsesbyen ble bygget for å oppmuntre sørlige avhoppere til Nord.

På en morsom måte satte Sør-Korea en massiv 320 fot flaggstang på deres side av grensen, i en by som heter Tae Sung Dong. Nord-Korea svarte med å sette opp en 525 fots flaggstang i Kijong-Dong.

En Tae Sung Dong Kijong-Dong Kim Jong ding dong, hvis du vil.

14. Hvordan skal vi svare på Nord-Koreas kjernefysiske tester?

Tidlig i 2016 bestemte Nord-Korea seg for å vise frem sin militære styrke ved å prøvefyring av en atombombe. Dette løftet noen få øyenbryn over hele verden. Sør-Korea gikk en videre, ved å heve volumet også.

I en brutal propagandaøvelse stilte Sør-Korea opp høyttalere ved grensen og sprengte ut musikk fra Seouls fremste gutteband. Krig kan være veldig grusom.

The Curious Fascination with North Korea

Dette er våre favorittfakta om den mest hemmelighetsfulle nasjonen på planeten, men det er mange flere oddititeter angående Nord-Korea. DPRK er fortsatt en kilde til mye underholdning for Vesten, kanskje på grunn av hvor lite vi egentlig vet om stedet. Eller kanskje er det på grunn av de utmerkede Kim Jong-Un-historiene som ofte filtrerer gjennom til våre nyhetsleverandører av kapitalist-svin.

Nord-Korea WierdnessVi vil ha sannheten! Vi kan takle sannheten!

Hva er ditt nordkoreanske favorittfakta? Hjelp oss med å bygge de definitive DPRK-spørsmålene!

Legg igjen de merkeligste faktaene i Nord-Korea i kommentarene, så legger vi de beste til på listen. Sammen kan vi avdekke mysteriene til den rareste nasjonen på planeten.

Utvalgt bilde: viperagp + Steinar / Dollar Photo Club
Ingen enhjørninger: igor / Dollar Photo Club
Fakta: enterlinedesign / Dollar Photo Club

Nord-Korea: Merkelige fakta fra det rareste landet på jorden
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.