Kunngjør vinneren av 2018 Future of Privacy Scholarship

[ware_item id=33][/ware_item]

En gullpokal med mørtelhette på toppen og en rullet rulle lent på den.


Etter stort overlegg er vi stolte av å kunngjøre vinneren av ExpressVPN Future of Privacy Scholarship 2018: Savannah Sorenson, en junior fra Empire High School i Tucson, Arizona. Gratulerer!

Årets oppføringer kom til utfordringen med å lage en tiårsplan for å sikre retten til privatliv for neste generasjon. Planene varierte fra alvorlige politiske briefs og monologer til satirer som justerte forutsetningen til noen gjennomsyret av "de samlede maktene til alle verdens ledere."

I løpet av de tre årene vi driver dette stipendet, har vi alltid blitt rammet av tanken, humoren og kreativiteten som oppføringene våre klarer å pakke inn på bare 400 ord. Å velge en vinner ser bare ut til å bli vanskeligere for hvert år.

Savannahs faux-nyhetsartikkel fanget imidlertid øyet og beskrev hvordan en ny form for kunstig intelligens, med kallenavnet Carson, kan bidra til å sikre personvern for alle på jorden. Les hennes vinnende essay på siden ExpressVPN Future of Privacy Scholarship.

Det var tøff konkurranse, men disse fem sterke løpere hadde alle uvanlige inntrykk av 10-årsplanen, som vi vil anerkjenne. De vant hvert år et helt år med ExpressVPN!

De er:

  • Mirte Kuijpers, University of Cambridge, Storbritannia
  • Marc Pescion, University of Denver, Colorado, U.S..
  • Tran Duy Minh, University of Massachusetts, U.S..
  • Brendan Flaherty, St. Anselm College, New Hampshire, U.S..
  • Leah Abrams, Duke University, North Carolina, U.S.A..

Har et ord med vinneren

Som ungdom ved Empire High School i Tuscon, Arizona, er Savannah Sorenson allerede klar over hovedproblemene med teknologi.

"Den største trusselen mot sikkerhet er enkeltpersoner som ikke vet hvem som har tilgang til deres personlige opplysninger," sier hun. "Denne trusselen er spesielt utbredt i sosiale medier fordi folk deler så mye informasjon."

Og denne informasjonen forblir heller ikke privat i disse dager, uansett hvor den går på internett. "Du må anta at all personlig informasjon som er plassert på internett ikke lenger er privat uansett hva sikkerhetsinnstillingene dine er," sier Sorenson. "Å være klar over hva du legger ut på internett er det første trinnet for å beskytte ditt digitale personvern."

Med en voldsom interesse for informatikk og øye på kunstig intelligens (AI), argumenterer Savannah for at menneskelig tilsyn med cybersikkerhet ikke vil være nok. "Et selskap kan ansette tusenvis av programmerere for å beskytte sikkerhet, men ettersom trusler mot nettets sikkerhet endrer seg, er en datamaskin det eneste som kan følge med i tempoet. Det er et enkelt tallspill som AI kan løse. "

Hennes løsning på det utvidede inngrepet på personvernrettigheter var da naturlig nok å bygge AI som kunne bekjempe disse truslene.

Historien om Carson

Savannah skulle opprinnelig gå etter noe mer konvensjonelt. "Jeg opprinnelig skrev essayet som en historie fra en tredjepersons allvitende synspunkt," sa Savannah til ExpressVPNs stipendisjef, Caroline Aguin. "Etter endt essay følte jeg imidlertid at i historien forlot leseren fjernt fra ideen om å bruke AI."

"Endring av essayet til en nyhetsartikkel tillot meg å fortelle leseren nøyaktig hvordan AI kunne brukes, og vise hvor mye potensielt AI har for å løse verdens sikkerhetsproblemer i vår verden i dag."

Og hvorfor kalle det Carson?

“Jeg navngav programmet Carson fordi jeg ønsket å gi AI et unisex-navn å bli kjent av. Jeg inkluderte det ikke i essayet, men Carson står for Central ENkunstig intelligens RAPID Sikkerhet Opennekilde Network.”

Jeg antar at Cairsosn ikke helt har samme ring.

Å oppnå personvern er fortsatt et problem

Inntil Carson, eller noe lignende, til og med kan underholdes, er Savannah imidlertid besluttsom når hun tar personlig digital personvernhygiene på alvor. "Det er ansvaret til alle som velger å få tilgang til internett eller eie en elektronisk enhet," sa hun. "Du kan ikke anta at du kan bruke moderne teknologi og ikke ta skritt for å beskytte din egen digitale sikkerhet."

På et personlig nivå sier Savannah at hun alltid vil være klar over dataene hun legger på nettet, men kampen er fortsatt. Hun peker på den rare situasjonen folk som har "vokst opp" med gjennomgripende teknologi er i. ”Yngre generasjoner har større kunnskap om hvordan de kan beskytte deres digitale sikkerhet fordi de har vokst opp med teknologi som er ny for eldre generasjoner, men det samme styrke kan gjøres om til uvitenhet når yngre generasjoner ikke klarer å gjenkjenne trusler mot nettets sikkerhet fordi de tar denne teknologien for gitt. ”

Ser fremover

Det er kanskje håp ennå - Savannah er opptatt av å forfølge interessen sin for informatikk på college, og fokuserer spesielt på kunstig intelligens.

Hennes drivkraft og besluttsomhet for å forfølge dette raskt voksende feltet er prisverdig, og vi i ExpressVPN ønsker henne lykke til videre i hennes fremtidige studier.

~

Er personvern et tema som betyr noe for deg? Vurder å søke på ExpressVPN Future of Privacy Scholarship neste år! Flere detaljer kommer i begynnelsen av 2019.

Kunngjør vinneren av 2018 Future of Privacy Scholarship
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.