Kan Facebook-quizer virkelig fortelle deg navnet på din fremtidige ektefelle?

[ware_item id=33][/ware_item]

Facebook-quizer invaderer ditt privatliv


Selvfølgelig kan de ikke det, det er absurd.

Men uoverkommelige quiztitler som disse kullet Facebook-veggene våre, nesten konstant. Pusterom er vanligvis bare i form av at en annen foreldrende foreldre legger ut babyens første middag, spasertur eller turd.

Men verre er det: for å ta en av disse vakre quizene, må brukerne gi quizmakerne tilgang til alle sine Facebook-data. Det vil sannsynligvis ikke fungere annet. Skrekken.

Kanskje du ikke er typen (godtroende) til å ta en avskyelig quiz på nettet, og unngå dem som om du ville en forgiftet kalk på et fjell av elendighet; men har du idioter for venner?

Ikke innhold med bare detaljene dine. Facebook-quizer vil også søke tilgang til all informasjonen på vennene dine. Så hvis en av vennene dine som drar med knoke tar en quiz, kan de gi bort dine personlige data så vel som sine egne.

Og for hva? Sannsynligvis bare for å se hvilken Beyoncé-sang som er mest lik deres kjærlighetsliv, eller hvilket kattebilde som best reflekterer deres personlighet.

Personverninnstillinger gjør ikke det du tror de gjør

Ikke å bekymre deg. De fleste tilregnelige mennesker har sine Facebook-profiler satt til private i den tåpelige troen på at dette vil beskytte dataene deres.

Nei.

Selv om Facebook-en din er privat, kan en quizutvikler - som du ikke kjenner - få tilgang til alt fra profilen din: din religion, seksuelle legning, politiske tilknytning, bilder, listen over idiotvenner og alle grupper du tilhører..

Rikelig med informasjon for å bygge et relativt robust bilde av deg, som kan brukes på en rekke onde måter.

Facebook ser imidlertid ikke ut til å bry seg veldig mye om dette gapende avspillet i en personvernpolitikk, og bare skvetter noe vagt spøk i din generelle retning. Vilkårene deres sier at når du installerer en app, kan du gi den tillatelse til:

“... få tilgang til den offentlige profilen din, som inkluderer navn, profilbilder, brukernavn, bruker-ID (kontonummer), nettverk og all informasjon du velger å gjøre offentlig tilgjengelig. Du gir også appen annen informasjon for å tilpasse opplevelsen din, inkludert vennelisten din, kjønn, aldersområde og sted. "

Dette er et stort personvernproblem; vennene dine kan avtale å dele informasjonen din uten din viten eller samtykke.

Hvordan er dette akseptabelt? Dette er standardinnstillinger for personvern for applikasjoner!

Nøyaktig hva som deles, og hvorfor gjør de dette?

Det er et stort antall Facebook-quiz-apper der ute, og det er vanskelig å ikke være skeptisk når man grubler over deres eksistens.

Hva har de å tjene på å fortelle deg hva din favorittfarge skal være? Ikke mye. Det er de deilige dataene dine, modne for høsting, som de virkelig vil ha.

Og disse appene er ikke bare "å samle inn data for å gjøre bedre spørrekonkurranser." Tro det eller ei, det er egentlig ikke så mye vitenskapelig studie eller algoritme som kreves for å fortelle deg hvilken berømt fiktiv hund som best matcher ditt nåværende humør.

Hvis du finner det, vil en apps personvernregler gå i detalj om hvordan de kan bruke dine personlig identifiserbare data til egen gevinst. Når det gjelder hva disse gevinstene er, er gjetningen din like god som noen. Men det er sannsynligvis pengene som tjenes ved å hallere detaljene dine til høystbydende.

Det blir verre, men hver gang noen installerer en Facebook-app, vil den fortsette å kjøre i bakgrunnen og fortære all ny informasjon den kan høste. Appen vil samle inn data lenge etter at en bruker har glemt spørrekonkurransen de tok om skoene i One Direction.

For en knekk.

Facebook-spørrekonkurranser fremhever et større personvernproblem

Folks holdninger til personvern og internetsikkerhet er uvøren.

Nesten ingen ville sitte naken i en lysende, gardinløs stue og vise kjødet for alle og forskjellige. Men det ser ikke ut til at mange har noe imot at Facebook, Apple og Google velger bort hvert aspekt av livet.

Denne inkonsekvensen gjør oss sårbare. Å akseptere en form for brudd på personvern, men bli rasende over en annen, gjør det vanskelig for lovgivere å opprette brukeravtaler som folk vil godta (og ikke er strødd med smutthull).

Det er på tide å lure opp og søke etter konsistens på tvers av personvernspekteret. Og husk: Det er ikke bare dataene du gir bort neste gang du vil vite hva IQ-maten din er.

Som for øvrig ikke er en ekte ting.

Kan Facebook-quizer virkelig fortelle deg navnet på din fremtidige ektefelle?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.