I en gevinst for talsmenn for personvern kan DuckDuckGo nå være din standard søkemotor i EU

[ware_item id=33][/ware_item]

Android-logoen vinker med et DuchDuckGo-flagg.


Nye Android-brukere i EU kommer til å dra fordel av en antitrust-kjennelse som EU avsa i fjor.

Fra og med mars får brukerne muligheten til å velge mellom fire søkemotorer når de registrerer og setter opp en Android-enhet. Valget blir deres standardnettsted når de starter et søk i Chrome eller startsiden for Android. Standard søkeleverandørens dedikerte app blir også installert på individuelle enheter.

Google vil forbli et alternativ, men brukerne må eksplisitt oppgi preferansen for at den skal forbli standardinnstillingen.

Personvernbevisst søkemotor DuckDuckGo vant en konkurransedyktig anbudsprosess som skal vises som det hyppigste alternativet i EU-land. Dette betyr ikke at den automatisk blir den mest populære søkemotoren blant Android-enheter i EU, men det er et sterkt løft for selskapets image og generelle synlighet.

Hvorfor blir Google tvunget til å be brukere om deres preferanser?

En landemerke som kjennetegnet av antitrustregulerende myndigheter i juli 2018 ble bøtelagt Alphabet (Googles morselskap) på nesten 5 milliarder dollar, hvor det heter at “Google har brukt Android som et kjøretøy for å sementere dominansen av søkemotoren. . . [og] nektet europeiske forbrukere fordelene ved effektiv konkurranse ”, idet de anså praksisen som ulovlig i henhold til EU-lovgivningen.

Spesielt bemerket EU-lovgivere at Alphabet gjorde det obligatorisk for smarttelefonprodusenter å forhåndsinstallere Googles pakke med apper, inkludert søk og Chrome, hvis de ønsket å kunne få tilgang til Play Store.

Den la til at rapporterte betalinger til noen produsenter og mobilnettoperatører for å utelukkende bruke Google-apper, samt forhindre at noen kjører alternative versjoner av Android, stred mot antitrustregulering.

Hva vil skje videre?

Android-brukere har alltid hatt muligheten til å velge en annen søkemotor enn Google, men alternativet ble begravet så dypt inne i innstillingsmenyen at de fleste brukere kanskje ikke engang visste at det var i deres kontroll.

Det nye systemet vil sette brukerne i firkantet kontroll, ettersom de vil bli pålagt å velge søkemotorens preferanser under installasjonen. Alternativene varierer for hvert land i EU, fordi utvalgskriteriene er knyttet til et auksjonssystem.

Hver leverandør har gitt Google beskjed om hvor mye den er villig til å betale selskapet hver gang de er valgt. De tre beste leverandørene blir valgt og vist for brukere, med Google som avrunder listen. Det valgte selskapet betaler imidlertid bare beløpet som tilbys av det fjerde høyeste budet og ikke sin egen pris.

Praksisen trer i kraft i mars, men auksjonene vil bli gjennomgått hver fjerde måned.

Her er oppdelingen fra land til land:

Land

Søkealternativer

Østerrike DuckDuckGo, GMX, Info.com
Belgia DuckDuckGo, Info.com, Qwant
Bulgaria DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Kroatia DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Tsjekkisk Republikk DuckDuckGo, Info.com, Seznam
Danmark DuckDuckGo, Givero, Info.com
Estland DuckDuckGo, Info.com, Yandex
Finland DuckDuckGo, Info.com, Yandex
Frankrike DuckDuckGo, Info.com, Qwant
Tyskland DuckDuckGo, GMX, Info.com
Hellas DuckDuckGo, Info.com, Qwant
Ungarn DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Island DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Irland DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Italia DuckDuckGo, Info.com, Qwant
Latvia DuckDuckGo, Info.com, Yandex
Liechtenstein DuckDuckGo, Info.com, Qwant
Litauen DuckDuckGo, Info.com, Yandex
Luxembourg DuckDuckGo, Info.com, Qwant
Malta DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Nederland DuckDuckGo, GMX, Info.com
Norge DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Polen DuckDuckGo, Info.com, Yandex
Portugal DuckDuckGo, Info.com, Qwant
Republikken Kypros DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Romania DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Slovakia DuckDuckGo, Info.com, Seznam
Slovenia DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Spania DuckDuckGo, Info.com, Qwant
Sverige DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Storbritannia Bing, DuckDuckGo, Info.com

DuckDuckGo dominerer alternativene for alle land unntatt Storbritannia, der Microsofts Bing hadde det høyeste budet. Dette kan skyldes de høyere inntektene som søkeannonser i Storbritannia uunngåelig vil rake i, sammenlignet med land som Latvia og Kroatia.

Da Alphabet først kunngjorde sin intensjon om å auksjonere alternativer for søkeleverandørene for Android, ble avgjørelsen sterkt kritisert av DuckDuckGo administrerende direktør Gabriel Weinberg, som sa at Google vil fortsette å tjene på bekostning av konkurransen.

2) En auksjon med bare fire spilleautomater betyr at forbrukerne ikke får alle valgene de fortjener, og Google vil tjene på bekostning av konkurransen. Vi oppfordrer tilsynsmyndigheter til å samarbeide direkte med Google, oss og andre for å sikre det beste systemet for forbrukerne.

- Gabriel Weinberg (@yegg) 2. august 2019

Det ser ut til at han hadde støttet seg fra sine tidligere synspunkter, og sannsynligvis erkjent at det er en uvurderlig mulighet for selskapet å komme foran og sentrum for forbrukernes sinn.

Ikke desto mindre, hvis du verdsetter personvernet ditt, kremmer deg mot uønskede annonser og ikke ønsker skummel overvåkningsteknologi som holder øye med alle handlingene dine på nettet, er denne nyheten absolutt grunn til å feire.

I en gevinst for talsmenn for personvern kan DuckDuckGo nå være din standard søkemotor i EU
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.