Hvorfor Facebook er det valgte verktøyet for regjeringsmanipulering

[ware_item id=33][/ware_item]

En profil av en ropende person.


Global Disinformation Order, en ny studie fra Oxford Internet Institute, bekrefter vår verste frykt for regjeringers bruk av sosiale medier for å påvirke folket.

“Bevis for organiserte manipulasjonskampanjer på sosiale medier har funnet sted i 70 land, opp fra 48 land i 2018 og 28 land i 2017,” lyder studien. "I hvert land er det minst ett politisk parti eller et statlig organ som bruker sosiale medier for å forme offentlige holdninger innenlands."

Sosiale medier er blitt effektivt valgt av autoritære regimer i 26 land, heter det. "Cyber ​​tropper", i form av roboter eller trollgrupper, er et av stadig flere verktøy som brukes til å fremme spesifikke fortellinger, undertrykke menneskerettigheter og offentlig smøre politiske motstandere.

Og disse operasjonene er ikke bare begrenset til innenlandske målgrupper. Rapporten fant at syv land - Saudi-Arabia, Iran, India, Pakistan, Kina, Russland og Venezuela - aktivt har forsøkt å bruke beregningsmessige elementer av sosiale medier-algoritmer (viralitet, hashtags og kontinuerlig squawking) for å fremme desinformasjon på global skala også.

Og Facebook dominerer på dette området. "Til tross for at det er flere plattformer for sosiale nettverk enn noen gang, er Facebook fortsatt den valgte plattformen for manipulering av sosiale medier," heter det i rapporten.

De vanligste metodene for å påvirke mening ligger i disse brede kategoriene:

  • Opprettelse av desinformasjon eller manipulerte medier
  • Masse rapportering av innhold eller kontoer
  • Datadrevne strategier
  • Trolling, doxing eller trakassering
  • Forsterkende innhold og medier på nettet

Facebook-brukere er sårbare mål

Jeg er ikke stolt over at jeg ikke kan få meg til å slutte å bruke Facebook og andre sosiale plattformer. Men begrunnelsen jeg gir meg selv er at jeg nesten utelukkende følger pålitelige, legitime publikasjoner, inkludert mange regionale og nisjepublikasjoner, og jeg er avhengig av at sosiale medier skal fungere som en innholdsmotor..

Selv om jeg har opplevd nok til å kunne forstå forskjellen mellom et troverdig nettsted og botkontoer som entusiastisk kan pumpe ut falske nyheter, er det ikke mange brukere som er nye på internett.

I Nigeria, Indonesia og India, for eksempel, tror mange netizens Facebook er internett. Dette antyder at de er avhengige av, om ikke utelukkende, på Facebook som en kilde til nyheter, kommunikasjon med venner og familie, spill og andre former for innholdskonsum..

Det er ikke så rart at folk stoler på det som deles på sosiale medier. Gitt hvordan Facebook, historisk sett, har gjort lite eller ingenting for å forhindre desinformasjon, betyr vi at vi lever i tider hvor sannheten lett kan manipuleres..

Hva gjør selskaper i sosiale medier om falske nyheter?

For å være sikker, har selskaper i sosiale medier tatt noen grep for å bekjempe trollhærene. I april publiserte den en uttalelse som beskrev hvordan den fjernet "koordinert inauthentic atferd og spam fra India og Pakistan."

I løpet av de siste månedene har Twitter fjernet tusenvis av kontoer fra Egypt, U.A.E., Kina, Spania og Ecuador for å forsterke meldinger fra regjeringer eller politiske partier..

Brede tiltak Facebook har kunngjort inkluderer redusering av News Feed-eksponering av innlegg fra grupper som gjentatte ganger gir feilinformasjon og innlegg fra publikasjoner av lav kvalitet. Det har også utbedret fakta-sjekkingsprogrammet og introdusert indikatorer i Messenger for å hjelpe brukere med å vurdere påliteligheten til informasjonen de mottar.

Og som Buzzfeed News skrev i 2017, er WhatsApp “den primære vektoren for spredning av feilinformasjon” i India. Meldings-appens rolle i den falske nyhetskrisen har blitt grundig undersøkt, og i år kunngjorde selskapet at det begrenset videresending til fem ganger per melding.

Vær veldig redd

De av oss som sitter i Vesten tenker kanskje ikke så mye på studien til Oxford Internet Institute. Propaganda har eksistert i århundrer, og det vil alltid være rykter og feilinformasjon som flyr rundt. Selv om dette i det siste kan ha vært arbeidet til rettshissere, kan noen hevde at det bare er verktøyene som har endret seg i moderne tid.

Men det tilsvarer det å begrave hodet i sanden. Propagandakampanjer utelukkende organisert på sosiale medier har bidratt til folkemord. Digitale aktivister er blitt målrettet av trollhærene, bortført og torturert.

Internett kan ikke bli kapret av noen få interesser. Gitt de nåværende omstendighetene, er dens fremtid som et middel for åpen kommunikasjon og kunnskapsdeling truet alvorlig. Med mindre vi gjør noe for å ta tilbake kontrollen, tjener det kanskje ikke menneskeheten slik de opprinnelige grunnleggerne hadde sett for seg.

Hvorfor Facebook er det valgte verktøyet for regjeringsmanipulering
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.