Hvordan lage en liten server til hjemmet ditt

[ware_item id=33][/ware_item]

Et hus som består av blå servere og et blått tak på toppen


Servere er bare datamaskiner uten skjermer og tastaturer, men de kan være relativt billige å kjøpe, sammenlignet med kostnadene ved å leie en Virtual Private Server (VPS) i skyen.

Lagring kan fort bli dyrt i et skyforekomst, men harddisker med over 1 TB kapasitet koster mindre enn 50 dollar.

La oss se på det hvordan du bygger en hjemmeserver slik at du kan kutte ned dyre online lagringsplass.

En trinn-for-trinn-guide for å installere en hjemmeserver

1. Start med en enkel datamaskin med en billig eller integrert grafikkprosessor (i tilfelle du vil vise statistikk eller grafikk på en skjerm senere).

2. Koble datamaskinen til en skjerm og et tastatur (bare for installasjonsprosessen, på den måten trenger du ikke å lære hvordan du installerer Ubuntu via nettverket).

3. Installer Ubuntu med minstekrav og aktiver ssh og åpne en port i den innebygde brannmuren. Det er ganske viktig at du deaktiverer passordbasert pålogging via ssh, og det anbefales ikke å gjøre den åpne porten tilgjengelig for det generelle internett. I stedet skal du holde hjemmetjeneren bak en fysisk brannmur som en ruter, og bare videresende portene du vil være tilgjengelig for alle.

Ubuntu-installasjon trinn i detalj

 1. Forbered serveren din ved å koble til skjerm, tastatur, mus og Ethernet-kabel
 2. Forbered en Ubuntu Live USB
 3. Sett Live USB i serveren
 4. Start serveren og angi BIOS-innstillingene
 5. Start fra Live USB og installer Ubuntu på serveren din (alle data vil bli utslettet)
 6. Etter installering aktiverer du shh med følgende kommandoer:
  sudo apt oppdatering
  sudo apt install ssh
  sudo ufw tillate 22
 7. Du kan nå koble fra skjermen, tastaturet og musen og bruke din vanlige datamaskin
 8. For å finne ut serverens interne IP-adresse, naviger til ruteren og se listen over tilkoblede enheter
 9. Du kan logge på serveren din med kommandoen ssh [email protected]
  Bytt ut 'ubuntu' med brukernavnet ditt og IP-adressen med serverens IP-adresse
 10. Når du er logget inn, kan du legge datamaskinens ssh-nøkkel til serveren og deaktivere innlogging med brukernavn og passord for din sikkerhet
 11. Du er nå klar til å installere programmer på datamaskinen din! Det beste er å begynne med å få de siste oppdateringene:
  sudo apt oppdatering
  sudo apt oppgradering

4. Når ssh er aktivert, kan du logge på hjemmeserveren din fra den bærbare datamaskinen, så lenge du er i samme nettverk.

Noen fantastiske ting å gjøre med den nye hjemmeserveren din

Følgende forslag er relativt enkle hvis du er komfortabel med en kommandolinje. Du må redigere konfigurasjonsfiler, men ikke å programmere deg selv.

Vert for din egen Tor .onion-tjeneste

Rangeringstabell: 1 poeng for båndbredde, 1 poeng for datakraft, 1 poeng for lagring

Hvor mye datakraft du bruker vil selvfølgelig avhenge av hva du er vertskap for, og båndbreddekravene dine avhenger av hvor mange som besøker nettstedet. Men for et enkelt personlig nettsted vil ikke dine behov være veldig høye. Alt du trenger er koden for nettstedet ditt, en webserver (som nginx eller apache) og tor-programvaren.

Vert en chattjeneste

Rangeringstabell: 1 poeng for båndbredde, 1 poeng for datakraft, 1 poeng for lagring

En chattetjeneste som ejabberd er enkel å installere, men kan være slitsom å konfigurere. Dessverre er det også færre som bruker Jabber / XMPP når folk migrerer til sentraliserte mobile plattformer, til tross for den utmerkede krypteringsfunksjonen til OTR.

Kjør en Tor-node

Rangeringstabell: 2 poeng for båndbredde, 3 poeng for datakraft, 1 poeng for lagring

Å installere og konfigurere en tor-node er blant de enkleste tingene du kan gjøre, og er en utmerket service for personvern. Men vær forsiktig, hvis plasseringen til den skjulte tjenesten din virkelig må være hemmelig, ikke kjør et stafett og en skjult tjeneste samtidig.

Hvis du er i en boligforbindelse, kan det hende at du ikke vil kjøre en avkjøringsnode, da dette kan føre til at det ser ut som om andre mennesker bruker internettforbindelsen din for uærlige ting. Hvis du er i et land der du kan holdes ansvarlig for hva andre gjør på IP-en din, er det bare å sette opp et stafett i stedet.

Kjør en Bitcoin-nod

Rangeringstabell: 3 poeng for båndbredde, 3 poeng for datakraft, 3 poeng for lagring

Din lille hjemmeserver vil trolig ha en lagringsutvidelse for å kjøre Bitcoin, som har nådd 170 GB og vil vokse med omtrent 40-80 GB per år (kanskje enda mer, hvis samfunnet noen gang kan komme til enighet om en økning i blokkstørrelsen).

Å kjøre en Bitcoin-node er en utmerket idé hvis du prøver å bekrefte integriteten til nettverket for deg selv, for eksempel hvis du mottar Bitcoin-betalinger regelmessig, eller hvis du investerer i det. Ellers kan det å kjøre en fullstendig node bare være ditt lille bidrag til desentraliseringen av morgendagens økonomiske infrastruktur. Bravo, du!

Kjør en lynknute

I motsetning til å kjøre en Tor- eller Bitcoin-node, er en Lynnode i hovedsak noe for deg. Du kan ikke bruke det på mye akkurat nå, men løftet om øyeblikkelige, rimelige Bitcoin-transaksjoner er utvilsomt spennende. For å kjøre en lynknute, må du også kjøre en Bitcoin-knute, selv om du kan kutte ned på båndbreddekravene ved ikke å videresende blokker eller transaksjoner.

Kjør dine egne servere for å desentralisere nettet

Internett blir mer og mer sentralisert etter hvert som applikasjoner og data skyves inn i skyen. Med bare et dusin store nettskyleverandører over hele verden, er de mer i stand til enn noen gang å spionere på oss og til og med nekte oss tilgang til vår e-post, data eller kommunikasjon.

Ved å legge dataene våre tilbake i hjemmene våre, kan vi sakte ta tilbake rettighetene våre fra de som kontrollerer personvernet vårt.

Hvordan lage en liten server til hjemmet ditt
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.