Hvordan ExpressVPN autentiserer appene sine

[ware_item id=33][/ware_item]

ExpressVPN-brukernavn og passordgodkjenning.


Hvordan vet ExpressVPN-servere hvilken app som tilhører en kunde og hvilken ikke?

På de fleste apper skjer autentiseringen i bakgrunnen. Når en bruker logger seg på, vil appen autentisere seg hver gang den kobler seg til.

ExpressVPN bruker et brukernavn og passordkombinasjon for å autentisere brukere, som har betydelige fordeler med personvern og ytelse i forhold til alternativer som sertifikater.

Sertifikater kontra passord

Sertifikater eller, mer presist, offentlige nøkkelsertifikater, er signerte offentlige nøkler. I forbindelse med en VPN er de to mest relevante mulige sertifikat serversertifikater og klientsertifikater.

Serversertifikater sørger for at appen kobles til en server som drives av ExpressVPN, i motsetning til en som for eksempel drives av en ondsinnet snoop.

  • ExpressVPN bruker 4096-bits sertifikater
  • Lær mer om hvordan serversertifikater fungerer

Klientsertifikater sørger for at klienten er autorisert til å opprette tilkoblingen, dvs. bruke VPN. Selv om sertifikater kan virke som det mer fancy alternativet, har de noen betydelige ulemper sammenlignet med et brukernavn og passordkombinasjon.

Problemene med personvernsertifikater og fordelene med brukernavn og passord

Brukergodkjenningssertifikater sendes til internett i ren tekst. Selv om dette ikke er et sikkerhetsproblem - en tilkobling startes bare hvis sertifikatene er legitime og ikke er forkjølet med - har hver bruker et unikt sertifikat, slik at en observatør kanskje kan se begynnelsen på en VPN-forbindelse og bruke den til å bygge en brukerens profil.

Selv om et sertifikat ikke har et navn eller e-postadresse vedlagt, kan annen informasjon, for eksempel postene til en Internett-leverandør (ISP) eller mobiltelefonoperatør, brukes til å utlede hvilket sertifikat som tilhører hvem.

Hvis alle Internett-leverandører samler inn klartekstsertifikater automatisk, kan de kartlegge bevegelsene til hver bruker og for eksempel, gjennom sitt vanligste tilkoblingssted, identifisere eieren ved navn og hjemmeadresse.

For bedre personvern bruker ikke autentisering av brukernavn og passord. Snarere sikrer en TLS-forbindelse mellom appen og serveren overføringen av all legitimasjon blir kryptert - noe som betyr at det ikke er noen identifiserende informasjon.

ExpressVPN velger privatliv og bekvemmelighet

Når du bruker ExpressVPN-apper, er godkjenningsmetoden usynlig for brukeren, og enhver potensiell observatør, noe som betyr at personvernet ditt er bedre beskyttet.

Hvis du ikke bruker ExpressVPN-appene, men heller bruker en tredjepartsapplikasjon, for eksempel Tunnelblick, må du konfigurere appen din for å koble til ExpressVPN-nettverket manuelt.

Følg disse enkle trinnene for å få autentiseringsbrukernavn og passord (som er annerledes enn innloggingsinformasjon på ExpressVPN-panelet):

  1. Logg deg på ExpressVPN-panelet
  2. Klikk Sett opp ExpressVPN
  3. Plukke ut Manuell konfigurering

ExpressVPN manuell konfigurering konfigurert.

Det er ikke nødvendig å huske brukernavnet og passordet ditt, ettersom du alltid vil kunne hente dem fra ExpressVPN-panelet. Det bør du imidlertid,
hold legitimasjonsbeskrivelsene dine private for å forhindre at andre bruker VPN-tjenesten din.

Når du konfigurerer en enhet med en ikke-ExpressVPN-app, er det langt enklere og mer praktisk å kopiere brukernavn / passordkombinasjon enn et sertifikat.

Hvis du får problemer med en ExpressVPN-app, kan du kontakte supportteamet.

Hvordan ExpressVPN autentiserer appene sine
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.