Hvordan banker eller regjeringer kunne tørke Bitcoin av planeten

[ware_item id=33][/ware_item]

Hvor mye vil det koste å gjøre Bitcoin verdiløs?Hvordan banker eller regjeringer kunne tørke Bitcoin av planeten.


Last ned Lexies Bitcoin eBok gratis!

Dens talsmenn annonserer Bitcoin som et desentralisert nettverk som ikke kan kontrolleres av noen. Faktisk er cryptocurrency-eksperimentet som nå er verdsatt til mer enn 70 milliarder dollar nær umulig å slå av - selv brukerne deres vet ikke hvordan de skal slå av.

Noen åpenbare ting kan selvfølgelig stoppe Bitcoin. Men de reiser ofte flere komplikasjoner og er i seg selv svært kompliserte.

Vil du bare ha en oppsummering? Tl; dr

Hva kan en organisasjon gjøre for å gjøre Bitcoin verdiløs?

Slå av internett

Hvordan slår man av internett? Bortsett fra den høye mengden samarbeid dette vil kreve fra private enheter og myndigheter, vet vi ikke hvordan vi kan slå av internett. Nettverket var delvis designet for å fortsette, selv etter en atomangrep, og det har ikke en drepsbryter etter design. Internett er også i seg selv veldig spenstig mot angrep, og informasjon vil bare rute rundt hver del som vi slår av.

Selv om betydelige deler av Internett ble stengt av eller skadet, kan Bitcoin's båndbreddekrav (for tiden 1MB per ti minutter minimum) være små nok til å kringkaste over radiobølger, eller telefonsystemet lykkes.

På toppen av det, ville noen organisasjoner virkelig ønske å slå av internett? Internett har mange andre bruksområder, som å sende kattebilder. Den økonomiske skaden ved å slå av internett ville være gigantisk, og det vil sannsynligvis til og med koste liv.

Ødelegg alle noder og gruvearbeidere

Bitcoin-nettverket består av enkeltpersoner, grupper og organisasjoner som kjører Bitcoin-programvaren på sine bærbare datamaskiner, telefoner og til og med Raspberry Pis. Noen av disse deltakerne driver også dedikerte datamaskinbrikker, kalt Bitcoin-gruvearbeidere, for å bytte strøm til Bitcoins. I et slags digitalt lotteri kan de som gjør nettverket sikrere ved å delta i det, få noen Bitcoins.

Selv om noen av disse Bitcoin-gruvearbeiderne og nodeoperatørene er veldig synlige, vil de ikke være interessert i å slå av systemene frivillig. Det kan være mulig å ta beslag på eller ødelegge noen gruvearbeidere eller nodeoperatører, men dette vil bare gjøre gruvedrift mer lønnsomt for de som driver hemmelighet.

Som et svar vil gruvedrift i Bitcoin gå under jorden, og noder vil gjemme seg bak VPN-er og Tor-nettverket. Så lenge det er penger å tjene i Bitcoin-gruvedrift, vil folk risikere deres frihet til å delta. For eksempel forblir Bitcoin-gruvedrift attraktivt i Venezuela, der Bitcoin er ulovlig.

Gjør Bitcoin ulovlig

Hvis en stat skulle gjøre Bitcoin ulovlig, ville det blitt mye vanskeligere for folk å kjøpe Bitcoin-gruvearbeidere, bytte Bitcoins til papirpenger eller godta det som betaling i en butikk.

Men som i en verden av online medikamentmarkeder (som også til en viss grad er drevet av Bitcoin), er folk veldig villige til å bryte loven for noe overskudd, og den pseudonyme karakteren til Bitcoin vil gjøre det vanskelig å spore opp handelsmenn, eiere og brukere.

Mine tomme Bitcoin-blokker

Den eneste garanterte måten å stoppe Bitcoin, og gjøre det verdiløst, er å delta i nettverket selv og forstyrre det innenfra.

Det er en del av Bitcoin's anarkistiske natur at hvem som helst kan delta i systemet anonymt, så lenge de er i samsvar med reglene som er fastsatt i Bitcoin-programvaren. For eksempel er det ingen regel som sier at blokker må fylles med transaksjoner for å være gyldige, så en gruvearbeider kunne teoretisk bare gruve tomme blokker.

Hvis alle blokkene var tomme, kunne ingen handle på Bitcoin Blockchain, og uten muligheten til å sende penger, ville det blitt verdiløst.

Med bare 10% av den globale Bitcoin-datakraften, kunne en organisasjon redusere Bitcoin-nettverket betydelig. Når den onde operasjonen utvides, vil den til slutt nå 50% av den totale hasskraften, slik at de kan holde ALLE blokkene tomme.

Bitcoin-noder aksepterer den lengste gyldige blockchain som gyldig, så hvis en gruppe har mer enn 50% av den totale hasskraften, kan de til slutt skape en kjede lenger enn de andre, ærlige gruvearbeiderne, som foretrekker å fylle ut blokkene sine med transaksjoner.

Bitcoin grunnlegger, den pseudonyme Satoshi Nakamoto, forklarer:

“Løpet mellom den ærlige kjeden og en angriperkjede kan karakteriseres som en Binomial Random Walk. Suksesshendelsen er den ærlige kjeden som utvides med en blokk, øker ledelsen med +1, og feilhendelsen er angriperens kjede som utvides med en blokk, og reduserer gapet med -1. "

Hvordan banker eller regjeringer kunne tørke Bitcoin av planeten

Med alt dette i bakhodet, gjør du hvordan du ødelegger Bitcoin:

Trinn 1: Kjøp masse Bitcoin-gruvearbeidere

For øyeblikket har Bitcoin-nettverket en total hasskraft på omtrent 5,7 Exahash per sekund. Det er 5,7 x 10 ^ 18 Hash hvert sekund. Den siste modellen til en moderne Bitcoin-gruvearbeider, som Antminer S9, produserer omtrent 14 Terrahash per sekund, eller 14 x 10 ^ 12.

Det betyr at det tilsvarer omtrent 400 000 Antminer S9-er som for øyeblikket er i drift i hele markedet, som til 1099 dollar hver vil koste omtrent 447 millioner dollar.

For å få 50% av den totale datakraften, må du legge til den totale verdens regnekraft til nettverket. Etter hvert som flere gruvearbeidere blir med i nettverket, blir det vanskeligere for alle å gruve. Hvis prisen på Bitcoin ikke stiger, vil den bli ulønnsom for andre å gruve, og du trenger ikke å prøve like hardt å ta over 50% av det totale nettverket. Du kan også være i stand til å bygge gruvearbeidere for billigere enn det de selger for online, men marginene er ikke enorme.

En organisasjon bør forvente å investere rundt 350-400 millioner dollar for å sette i gang angrepet.

Trinn 2: Kjør alle gruvearbeidere

En Antminer S9 bruker 1372 W, så 400 000 Antminers vil forbruke 548 800 kW. Per time er det 548.800 kWh (4.800 GWh per år). For perspektiv genererer den største atomkraftstasjonen i verden, Bruce Nuclear Power Station i Ontario, Canada, omtrent 47 000 GWh på ett år.

Bitcoin kraftforbruk på 550 MW er omtrent 1/10 av det i en by som San Francisco. Så Bitcoin er fremdeles liten nok til at en gruppe kan skaffe strøm til Bitcoin-angrepet på det åpne markedet.

Forutsatt at angriperen valgte den billigste strømforsyningen som er tilgjengelig, vil den koste rundt 0,04-0,06 dollar per kWh, som betyr ~ 22 000-33 000 dollar per time for strøm, eller omtrent 192 millioner dollar per år—Just å holde Bitcoin-blokker tomme.

Når stopper de pågående strømkostnadene?

Etter hvert som de andre gruvearbeiderne sakte forsvinner, kan det daglige strømforbruket synke bit for bit. Det er uklart hvor lenge andre ville være villige til å holde ut - kanskje en måned er nok, men det kan ta et år eller lenger. I en ytterligere økning i utgiftene, kan angriperen til og med måtte kjøpe flere gruvearbeidere og bruke mer på strøm for å holde et angrep i gang.

En angriper skulle håpe andre gruvearbeidere raskt skulle gli inn i insolvens. Det ville være vanskelig å hente inn penger til gruvearbeiderne, ettersom de bare kan gruve Bitcoin (og Bitcoin er nå død), og vil derfor ikke ha noen salgsverdi.

Hvem kan finansiere et Bitcoin-angrep?

Bitcoin er et aktivum på 70 milliarder dollar, med nær 1 milliard dollar handler over hele verden på en dag. En organisasjon kan prøve å innhente noen av investeringene ved å kortslutte Bitcoin i riktig øyeblikk, ettersom den uunngåelig vil miste mye av verdien de første ukene av et angrep.

Store banker har en markedsandel på rundt 340 milliarder dollar (JP Morgan Chase), 95 milliarder dollar (Mitsubishi UFJ) eller 145 milliarder dollar (HSBC). Mellom disse kan de kanskje samle inn nok penger til å finansiere et Bitcoin-angrep, selv om en halv milliard ville være vanskelig for dem å svelge (og rettferdiggjøre for sine aksjonærer).

Imidlertid, hvis en regjering eller parti av regjeringer ønsker å ta ned Bitcoin, vil det sannsynligvis være relativt enkelt for dem å kreve midlene fra skattyteren. Og det totale beløpet som trengs vil sannsynligvis være sammenlignbart med bare en promille av det årlige amerikanske forsvarsbudsjettet.

Hvordan kunne et Bitcoin-angrep stoppes?

Det er noen få ting Bitcoin-samfunnet kan gjøre for å stoppe et angrep og redde Bitcoin. Til å begynne med kan de kreve at gruvearbeidere skal inkludere transaksjoner i hver blokk, som en angriper kan svare på ved å legge til meningsløse transaksjoner mellom Bitcoins.

Etter hvert ville Bitcoin-utviklere endre bevisets arbeid-algoritmen til Bitcoin, og gjøre angripere (og alle andres) Bitcoin-gruvearbeidere verdiløse. Andre gruvearbeidere ville raskt ta plass, og mer investering ville være nødvendig for å holde angrepet i gang.

Tl; dr

Den beste måten å gjøre Bitcoin ubrukelig er å gruve tomme blokker og gjøre det umulig for noen å foreta overføringer, noe som vil gjøre Bitcoins verdiløs.

Det ville kostet omtrent 350-400 millioner dollar på forhånd for å produsere nok Bitcoin gruvearbeidere, og omtrent 16 millioner per måned for å gjøre Bitcoin ubrukelig. En angriper kan være i stand til å gjøre noe av det ved å forkorte markedet, men selv for en stor bank vil dette være vanskelig å skaffe.

Samfunnet ville ha noen få triks opp ermene for å gjøre et angrep ubrukelig, noe som vil kreve ytterligere investeringer for å holde det gående.

Hvordan banker eller regjeringer kunne tørke Bitcoin av planeten
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.