Hvilke av ExpressVPNs 2017-forutsigelser gikk i oppfyllelse? Og hva er neste gang i 2018?

[ware_item id=33][/ware_item]

Hva vil skje i 2018?


I 2016 og 2017 kom Lexie med dristige spådommer om hvordan verden for online personvern og informasjonssikkerhet kan utvikle seg. Siden 2018 nå er i full gang, er det på tide å oppdatere hvordan disse trendene utviklet seg i 2017 (eller hvordan de ikke gjorde det).

1. Prediksjon: En stor finanskrise vil gjøre penger verdiløse, og cryptocurrency vil innta sin plass midlertidig

Selv om vi ikke så en stor finanskrise feie verden i 2017, har cryptocururrency opplevd et enestående møte, og økt verdien av økosystemet til over en halv billion amerikanske dollar.

Spesielt Venezuela har sett sin valuta fortsette å være mindre og mindre nyttig ettersom inflasjonsrentene holder seg over 1000% årlig. Handel og gruvedrift Bitcoin har vist seg å være en livline for mange venezuelanere, selv om det også har satt dem på radaren til myndigheter, som anklager dem for å stjele strøm og omgå lokale lover.

Selv utenfor krigssoner og revolusjoner vokste de økonomiske systemene seg mer isolert i 2017. En ny runde med sanksjoner mot Ukraina, for eksempel, gjorde det enda vanskeligere for ukrainere å motta og foreta internasjonale betalinger, noe som førte til adopsjon fra Bitcoin over hele landet.

Kredittkort, bankoverføringer og Western Union fungerer fortsatt for det meste av den utviklede verden, men når resten av menneskeheten fanger opp og deltar i global handel, blir de stadig mer ekskludert fra nødvendig finansiell infrastruktur.

Hvorvidt en betydelig finanskrise skal feie verden i 2018 forblir tvilsom, men med den siste som skjedde for nesten ni år siden, blir den mer og mer sannsynlig. I det minste når krasjet skjer, vil Bitcoin være der for å gi litt midlertidig lettelse.

2. Prediksjon: Hackere vil målrette mot transport og infrastruktur for elektrisitet

Da Petya feide over hele verden i juni, så det ut til å ha sin opprinnelse i Ukraina, der russiske operativer brukte den i en slags science-fiction cyberwar.

Men til tross for Petyas status som det viktigste hacket på offentlig infrastruktur i 2017, kan det ha vært en ulykke - i det minste som et middel for å hente ut løsepenger fra ofre.

Det er en liten trøst for rederiet Maersk - som ble tvunget til å stanse driften i flere dager; Russisk oljeraffiner, Rosneft; og stålprodusenten, Evraz, som alle ble offer for hacket.

3. Prediksjon: Apple vil ha en stor personvernskandale

Apple hadde ikke en massiv personvernskandale i 2017, men VPN-bransjen ristet da programvaregiganten fjernet alle VPN-apper fra App Store i Kina, noe som drev frykten for at Apple i økende grad blir selvtilfreds med sensur.

Selskapet kunngjorde også at det ville flytte driften av sikkerhetskopitjenesten, iCloud, til en lokal leverandør for sine kinesiske brukere, og antydet at innholdet i chats, notater og fotoalbum ville bli gjort tilgjengelig for et av de mest gjennomgripende overvåkingsregimene på planeten.

4. Prediksjon: Noen vil hacke en stor bank

Det største økonomiske hacket i 2017 var ikke direkte med en bank, men infrastrukturen fikk et stort slag i USA da kredittkortleverandøren Equifax hadde kompromittert hele databasen - utsatte nesten 150 millioner kunder. Den resulterende identitetstyverisikoen vil fortsette å være en hodepine for amerikanere i mange år fremover og redusere bruken av kredittkort.

I Brasil kunne hackere ta kontroll over DNS-postene til en stor bank, lede all trafikk til sine egne servere, stjele kredittkortdetaljer og kontoinnlogginger..

Under et taiwanesisk virtuelt bankran ble malware brukt til å omdirigere utbetalinger på USD 60 millioner dollar gjennom internasjonale ledninger, selv om tjenestemenn til slutt fikk tilbake pengene og arresterte to mistenkte.

Imidlertid, i sannsynligvis den mest pinlige hendelsen, ble banker rundt om i Polen smittet med skadelig programvare gjennom nettstedet til den polske finansregulatoren.

5. Prediksjon: Vi vil ha en annen stor overvåkningspeil

Mens vi ikke så Edward Snowdens andre komme, så 2017 fortsatt noen store lekkasjer fra det amerikanske overvåkningsapparatet. Den største var sannsynligvis Vault 7, med detaljerte verktøy CIA bruker for å målrette dine bærbare datamaskiner, smarttelefoner og TV-er.

Den beryktede hacking-gruppen Shadow Brokers dukket også opp igjen med detaljer om hvordan NSA hadde infiltrert banksystemer i Midt-Østen.

En annen Shadow Brokers dump inneholdt tidligere ukjente og usikrede sikkerhetsproblemer for Windows. Hackere pakket ransomware rundt denne utnyttelsen og klarte å smitte over 300 000 datamaskiner over hele verden. Det ble mistenkt at Nord-Korea sto bak angrepet, men vi må ikke glemme at NSA fant og brukte sårbarheten mot målene deres også - og unnlot å avsløre programvareutnyttelsen og oppfylle sin plikt til å beskytte folket.

Hva blir det neste? Alle trendene ovenfor vil akselerere i 2018

Alle de ovennevnte trendene vil fortsette å være relevante i 2018. Andre spådde trender, for eksempel avansement av Mesh-nettverk, har bare kommet rolig fremover, og deres utseende i vårt daglige liv virker fortsatt langt ute.

Kryptering av all kommunikasjon og data er godt i gang, og det vil ikke vare lang tid før vi kan si at denne prosessen er fullført, selv om sikkerhet og personvern som helhet er utfordringer som vil være hos oss for alltid.

Hvilke av ExpressVPNs 2017-forutsigelser gikk i oppfyllelse? Og hva er neste gang i 2018?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.