Hvem kan se dataene dine når du besøker et ikke-kryptert HTTP-nettsted?

[ware_item id=33][/ware_item]

Bruk en VPN for tryggere surfing på HTTP-nettsteder.


Nettsteder som bruker HTTPS (indikert med den grønne låsen i nettleserfeltet) krypterer alle data mellom nettleseren din og nettstedets server. Ingen i mellom kan se innholdet i forbindelsen, noe som holder deg trygg mot angrep fra mennesket til midten.

Bla gjennom nettsteder som ikke bruker HTTPS

Et nettsted som ikke tilbyr grunnleggende HTTPS-kryptering eksponerer dataene dine for en rekke aktører. Å bruke en VPN kan bidra til å beskytte deg mot det verste av disse.

Hvem kan se HTTP-dataene dine når du ikke bruker VPN?

  • Wi-Fi-ruteren / operatøren
  • Internett-leverandøren din
  • Aktører mellom Internett-leverandøren din og serverens ISP
  • Serverens ISP

Det er umulig å unngå snoops på internasjonale internettbrytere og havfiberkabler. Etterretningsbyråer i store nasjonalstater, så vel som alle regjeringer dataene går gjennom, kan se og høste av ukryptert innhold.

Hvis du kobler deg til en VPN, vil avlyttere ha en vanskeligere tid med å identifisere deg og hvor du befinner deg. Imidlertid kan informasjonen i de overførte dataene (som e-postadresser, navn eller informasjon om datamaskinen din) fremdeles identifisere deg.

Wi-Fi-ruter / operatører kan se nesten alt du gjør på nettet

Operatøren av et lokalt nettverk kan se hvert nettsted du besøker og følge hvert klikk du gjør eller skjema du fyller ut. På toppen av dette er også innholdet i kommunikasjonen som er laget via HTTP-forespørsler synlig.

Lokale nettverksoperatører kan også injisere ondsinnet kode på ethvert nettsted du besøker eller erstatte programvare du laster ned med sin egen.

Ofte tar de ondsinnede injeksjonene uskyldige former, for eksempel reklame, som rutere vil plassere på nettstedene du besøker. Mer intelligente malwarevarianter vil erstatte eksisterende annonser med sine egne, og frata nettstedseierne annonseinntekter.

Utskifting av annonser skyldes vanligvis ikke ondskap på siden av enheten som leverer internett. Mer ofte er ruteren infisert med skadelig programvare og sprer den til andre enheter i nettverket uten kunnskap om systemeieren.

I tillegg, hvis Wi-Fi ikke er konfigurert med en moderne krypteringsstandard (helst WPA2), kan andre rundt deg også lese og avskjære internettdataene dine.

Bruke en VPN for tryggere HTTP-tilkoblinger

Koble til en pålitelig VPN-tjeneste eliminerer alle disse truslene fra Wi-Fi-ruteren ved å etablere en kryptert tunnel mellom enheten din og VPN-tjenesten. Ingen derimellom, som din nabo eller Wi-Fi-operatøren, er i stand til å avlytte eller lese data.

Eventuelle bekymringer for at ruteren er hacket, kan også ignoreres trygt. VPN sørger for at en ruter ikke kan forstyrre forbindelsen din utover å kutte den av.

Det er viktig å velge et VPN du kan stole på

Det er sant at en VPN-tjeneste er i en posisjon der den kan lese og avlytte dataene dine. Heldigvis er det enklere å finne en godt vedlikeholdt tjeneste med sikre VPN-servere som ikke fører logger enn å finne offentlig Wi-Fi med en kompetent systemadministrator.

Å abonnere på en pålitelig VPN vil beskytte deg overalt du kobler til Internett. Du trenger ikke å ta en lang spasertur for å finne en forbindelse du kan stole på. Bare koble til VPN hvor som helst.

Hvem kan se dataene dine når du besøker et ikke-kryptert HTTP-nettsted?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.