Hva er en e-signatur, og hvordan fungerer den?

[ware_item id=33][/ware_item]

En illustasjon av en telefon med


Hvis du nylig har signert en ny jobbkontrakt, avsluttet leieavtalen på en leilighet eller bekreftet et lån på nettet, er sjansen stor for at du har brukt en e-signatur-app - eller kunne hatt godt av en.

Bruken av e-signatur-appavtaler steg med 747% mellom 2012 og 2017. Mange mennesker får med seg programmet.

Apper for e-signatur er sikret med kryptering / dekrypteringsteknologi som kan bekrefte samtykke fra begge parter og vitne om gyldigheten av avtalen. De er praktisk talt umulige å kopiere eller smi, noe som gjør dem langt mer autoritative enn tradisjonelle papirbaserte avtaler.

Hvordan fungerer e-signaturer?

En e-signatur-app effektiviserer prosessen med å signere myke kopier av dokumenter. Brukere lagrer signaturen sin på appen ved hjelp av metoder som å skrive signaturen sin på en berøringsskjermenhet eller laste opp en bildefil.

For å signere et dokument, åpner brukeren dokumentet og merker stedene der en signatur er nødvendig. De fleste apper vil hjelpe deg med å sende det signerte dokumentet videre.

Er e-signatur-apper juridisk bindende?

Alle elektroniske kontrakter har samme juridiske gyldighet og status som blekkbaserte avtaler. Det er takket være ESIGN-loven som ble vedtatt i loven av kongressen i juni 2000.

En av ESIGN-lovens mest inderlige talsmenn var senator Spencer Abraham, som presset på at lovforslaget ble gjennomført i 1999, overbevist om at det ville muliggjøre vekst av online virksomheter. Amerikas interesse for internettøkonomien var på feberbane i løpet av disse dagene, og en rekke stater hadde allerede vedtatt sine egne versjoner av lover knyttet til elektronisk handel. Den føderale ESIGN-loven bidro til å anerkjenne lovligheten av elektroniske signaturer for mellomstatlig handel.

Selv om dommere konsekvent har uttalt seg for kontrakter som er signert elektronisk siden denne loven ble gjennomført, er det viktig å vite at de trenger å bli overbevist om intensjonen bak avtalen. I tillegg, hvis en dommer mistenker at et dokument har blitt endret etter signering på grunn av dårlig sikkerhet eller utilgjengelige revisjonslogger, kan de regjere det som utilregnelig.

Så neste gang du kjøper eller signerer en e-signatur-app, må du sørge for at den bruker strenge tekniske standarder og har et solid omdømme.

7 e-signaturapper du kan prøve

DocuSign

DocuSign kan skryte av over 200 000 brukere, noe som gjør det til en av de mest populære og robuste e-signatur-appene som brukes i dag. Det er enkelt å bruke, og tilpassbarheten er et annet sterkt poeng, ettersom det tilbyr flere API-er som kan integreres i din eksisterende programvare.

DocuSign bruker en sterk pakke med sikkerhetsfunksjoner for å ivareta signerte avtaler og har fått flere sikkerhetssertifiseringer over hele verden. Standardplaner starter på 25 USD per måned, med en gratis prøveversjon tilgjengelig.

Hellosign

HelloSign inkluderer en Chrome-nettleserutvidelse, noe som gjør det enkelt å be om og signere dokumenter mens du er på farten. I tillegg gir innfødte apper for både iOS og Android brukeropplevelsen. Du kan bruke lagrede signaturer for flere dokumenter eller laste opp et bilde av din faktiske signatur med telefonen.

Innebygde dashbord hjelper deg med å spore dokumenter, inkludert de som venter på signatur. Du kan bruke HelloSign gratis for opptil tre dokumenter hver måned, mens Pro-planen tilbyr ubegrensede signaturer for bare 13 USD per måned.

AdobeSign

AdobeSign er en ekte enterprise-grade pakke med et prispoeng å matche. Det var et av de første programvareselskapene som våget seg inn i dette rommet, og det er satt standarden for andre e-signatur-apper som har fulgt.

Kontrakter utført ved bruk av AdobeSign kan signeres fra hvilken som helst nettleser eller mobil enhet, uten å måtte logge inn på en Adobe-konto. Dessuten betyr Adobes API at du kan beholde forhåndsbrukte signaturer i andre applikasjoner over hele Adobe-pakken.

Adobe spilles perfekt sammen med andre tredjepartsverktøy som Salesforce og følger globale standarder for samsvar. Planene starter på 29,99 USD per måned for opptil ni brukere. En gratis prøveperiode er inkludert.

Docsketch

Docsketch tilbyr mange funksjoner, inkludert dokumentsporing og påminnelser om høflighet. Du kan også inkludere personlige meldinger og andre tilpassede funksjoner, avhengig av valg av plan.

Innebygde revisjonsrapporter sikrer samsvar med internasjonal lov om e-signatur, og programvaren kommer med en gratis plan som lar deg registrere deg til tre dokumenter per måned. Kraftbrukere kan velge den ubegrensede planen, som er priset til 15 dollar per måned. Det inkluderer ubegrenset dokumentsignering og maler, i tillegg til alternativer for å endre farger, bilder og skriftstiler.

eSignLive

eSignLive har som mål å gi konkurranse til AdobeSign i bedriftsområdet. Det tilbyr de beste sikkerhetsfunksjonene i klassen og er klarert av store selskaper som BMW og IBM.

Bedrifter kan bruke eSignLive både med on-prem-servere (for større sikkerhet) så vel som en skybasert løsning for ekstern arbeidsstyrke og tredjepartsavtaler. Det er tilgjengelig på både mobil og stasjonær. Profesjonelle planer starter på 20 USD per måned. En 30-dagers gratis prøveperiode er inkludert.

Signable

Signerbar er unik ved at den tilbyr et betal-per-bruk-alternativ. Den er først og fremst rettet mot europeiske markeder. Den integreres enkelt med flere tredjepartsplattformer som Zapier og tilbyr flerspråklig støtte for tysk, spansk, fransk, nederlandsk og portugisisk, sammen med engelsk.

Signerbar er tilgjengelig på både iOS og Android, så vel som via e-post. Betal per bruk starter på 1 GBP per dokument, mens virksomhetsplaner kan gå opp til 149 GBP per måned.

Zegal

Zegal er et online advokatfirma som tilbyr en e-signaturtjeneste som en del av en bredere juridisk pakke. Dashbordet lagrer alle dokumentene dine på nettet, og lar deg ha full kontroll over alt du oppretter, noe som gir mulighet for sikkert samarbeid mellom autoriserte parter.

Zegal er en online tjeneste som er tilgjengelig gjennom alle nettlesere. De fem første signaturene er gratis, deretter starter abonnementene på rundt 100 USD per måned.

Hva er en e-signatur, og hvordan fungerer den?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.