Hva beskytter ikke inkognitomodus?

[ware_item id=33][/ware_item]

Hva beskytter inkognitomodus egentlig?


Blant mange andre teknikker kan nettsteder bruke informasjonskapsler for å spore surfeloggen din, noe som også kan avsløre online vaner.

Utover bruken av informasjonskapsler, kan du bli sporet gjennom DNS-poster eller av systemadministratoren. Et inkognitovindu vil hjelpe mot noen trusler, men er ubrukelig mot andre.

Nesten alle nettlesere har et privat søkevindu, men inkognitomodus på Chrome er kanskje den mest kjente.

Hva er inkognitomodus på Chrome?

Inkognito-modus på Chrome er et nytt vindu som ikke lagrer nettleserloggen, søkene eller informasjonskapslene du henter. Når du lukker inkognitovinduet, går økten for godt.

Hvordan gå inkognito på Chrome

 1. Klikk på de tre punktene øverst til høyre i Chrome-nettleseren
 2. Plukke ut Nytt inkognitovindu fra rullegardinmenyen

Alternativt kan du åpne inkognitomodus på Chrome med snarveien Ctrl + Shift + N.

Bla gjennom privat med andre nettlesere

Privat surfing i Safari

I Safari-appen velger du Fil > Nytt privat vindu.

Privat surfing med FireFox

 1. Klikk på de tre horisontale linjene i øverste høyre hjørne
 2. Plukke ut Nytt privat vindu fra rullegardinmenyen

Alternativt kan Firefox privat surfing åpnes med snarveien Ctrl + Shift + P.

Slik fungerer inkognitosurfing

Et inkognitovindu eller en privat nettleser vil åpne et nytt vindu som oppfører seg som en nylig installert nettleser på en ny datamaskin. Det er ingen plugins, ingen informasjonskapsler, ingen bokmerker, ingen lagrede søk og ingen ferdigfylte skjemaer. Hver gang du lukker inkognitovinduet, blir all informasjonen nettleseren samlet inn slettet.

Selv om det kan være flott å skjule deg i surfehistorikken, forhindrer dessuten inkognitomodus andre fra å samle informasjon om deg. Her er et par ting som inkognitomodus vil beskytte mot, og noen som det definitivt ikke gjør:

inkognitosider-modus-broswers

Inkognitomodus vil hindre informasjonskapsler fra å identifisere deg

Når du besøker et nettsted, vil innebygde skript plassere en liten fil som heter a kjeks på datamaskinen din. Denne informasjonskapselen kan, når du besøker nettstedet igjen, leses av nettstedet og brukes til å identifisere deg.

Dette kan være nyttig, fordi det lar deg være logget på selv etter at datamaskinen er startet på nytt, og raskt lar deg dele nyheter på sosiale kontoer i sosiale medier.

Imidlertid lar informasjonskapsler også selskaper i sosiale medier (og NSA) spore deg på tvers av nettsteder. Nettsteder på sosiale medier lar for eksempel nyhetsorganisasjoner legge inn kodebiter som viser hvor ofte en artikkel har blitt delt.

Disse tekstutdragene inneholder også informasjon om hvilke nettsteder du har besøkt, og hvilke artikler du har lest. Disse innsamlede dataene kan brukes til å mate målrettede annonser eller identifisere dine religiøse, politiske eller seksuelle preferanser.

Slik slutter du å spore informasjonskapsler

 1. Deaktiver tredjeparts informasjonskapsler og vurder å slette informasjonskapsler hver gang du starter nettleseren på nytt
 2. Installer Privacy Badger for å se hvilke informasjonskapsler et nettsted bruker, og blokker dem deretter der det er aktuelt
 3. Bruk et inkognitovindu for å åpne nettsteder og artikler som du ikke ønsker å være koblet til dine vanlige nettlesings- eller kjøpsvaner

Bruk inkognitomodus for å stoppe informasjonskapsler som sporer deg

Inkognitomodus vil bidra til å beskytte mot nettleserens fingeravtrykk

Informasjonskapsler er fremdeles den viktigste metoden for å samle informasjon online, men nettleserens fingeravtrykk har blitt stadig mer populært.

Med fingeravtrykk for nettlesere vil nettstedet du besøker samle informasjon om nettleseren din, skriftene du har installert, og tilleggene eller nettleserutvidelsene du bruker. Denne informasjonen kan være nok til å oppdage deg, selv om du er nøye med personvernet ditt.

Fingeravtrykk av nettlesere er mer sannsynlig enn nøyaktig samsvar med hvem som er hvem på internett, men det fungerer og er vanskelig å forsvare seg mot. Sjekk ut EFFs Panopticlick for å se hvordan fingeravtrykk av nettlesere ser ut i aksjon.

Slik begrenser du effektiviteten til nettleserens fingeravtrykk

 1. For å unngå fingeravtrykk, kjør en populær nettleser som ikke bruker noen standard skrifter eller utvidelser, som Tor Browser
 2. Vær forsiktig med utvidelser, siden noen utvidelser kan oppdages av nettstedene du besøker. ExpressVPN Chrome-utvidelsen er trygt å bruke selv i inkognitomodus.

Inkognitomodus vil Stopp familiemedlemmer som snufser på datamaskinen din

Hvis noen andre, som et familiemedlem eller en flat kamerat, har tilgang til datamaskinen din, kan et inkognitovindu hjelpe deg med å skjule visse aktiviteter (som å kjøpe bursdagspresang) for dem. Faktisk er det sannsynligvis et mye bedre alternativ enn å slette historien helt, noe som kan gi unødvendig mistanke.

Inkognitomodus vil ikke stoppe folk med å spore deg med dine DNS-poster

Hver gang du besøker et nettsted, som ExpressVPN.com, vil nettleseren din måtte hente nettstedets IP-adresse. Nettleseren vil spørre en DNS-server “hva er IP-adressen til expressvpn.com.” DNS-serveren svarer deretter med riktig svar, slik at du kan koble deg til ExpressVPN-nettstedet.

Imidlertid kan DNS-serveren registrere spørsmålene dine og selge dem til annonsører eller gi dem videre til rettshåndhevelse.

Som standard leveres DNS-tjenesten din av Internett-leverandøren din, men den kan endres til en som vedlikeholdes av Google. Det er også gratis DNS-tjenester som lover å ikke videreformidle informasjonen din, for eksempel OpenNIC.

VPN-leverandører som ExpressVPN vedlikeholder også sin egen DNS-tjeneste, som følger med et VPN-abonnement. ExpressVPN fører ikke logger og videregiver ingen informasjon til annonsører.

Minimer trusselen fra DNS-sporing:

Inkognitomodus vil ikke hindre systemadministratorer på jobb eller skole i å spore deg

Hvis du bruker offentlig Wi-Fi eller kobler til skole- eller arbeidsnettverket ditt, kan administratoren se hvert nettsted du besøker. For nettsteder som ikke er kryptert med HTTPS, kan de til og med se innholdet på nettstedet og all informasjon du utveksler med det.

Inkognitovinduer vil ikke beskytte deg mot systemadministratorer.

Minimer trusselen om at administratorer sporer deg

 1. Bruk Tor eller en VPN (eller begge deler) for å skjule surfevanene dine for nettverksadministratoren.

Vær forsiktig hvis datamaskinen du bruker ikke er din (for eksempel en datamaskin på skolen eller på jobb). Eieren av disse enhetene kan ha installert annen sporingsprogramvare som vil samle informasjon selv om du bruker en VPN eller Tor.

Trenger du flere alternativer? Bruk separate nettlesere eller plugins!

Browser compartmentalization er en ide som kan være en attraktiv måte for strømbrukere å få mer detaljer fra nettleserinnstillingene.

For eksempel kan en bruker konfigurere en nettleser til å akseptere og huske informasjonskapsler for nettsteder som regelmessig besøkes, og en annen for å søke (bruk duckduckgo!), Lese og annet surfing..

Denne separate nettleseren, i motsetning til et inkognitovindu, kan konfigureres til å huske akkurat nok, for eksempel surfing og søkehistorikk, men ingen nettstedskaker eller tilkoblinger til tredjeparts annonseringsnettverk..

Et skjermbilde av Chrome-innstillingssiden.

Smarte måter å konfigurere nettleseren din som en bruker av personvern. Bare naviger til innstillingene i favorittleseren din og bruk søkefeltet til å tilpasse verktøyene dine. Her er noen ideer som vi bruker:
Angi Duckduckgo som standard søkemotor

 • Slå av automatisk utfylling
 • Velg bort "prediksjonstjenesten" som fullfører søkene dine automatisk
 • Send "Ikke spor" forespørsler
 • Ikke la nettsteder sjekke om betalingsmetoder er lagret
 • Ikke bruk en prediksjonstjeneste for å laste sider raskere
 • Angi noen standardverdier under "Nettstedsinnstillinger"
  • Ikke tillat informasjonskapsler som standard
  • Blokkerer tredjeparts informasjonskapsler
  • Spør før du sender plassering, eller gir tilgang til kamera eller mikrofon
  • Tillat aldri varsler
  • Ikke tillat synkronisering av bakgrunn
  • Ikke la nettsteder bli standardhåndterere
  • Lag unntak for spesifikke nettsteder, f.eks. For å tillate at informasjonskapsler for at et pålitelig nettsted skal fungere

Gode ​​grunner til å åpne et inkognitovindu

 • Skjul nettleserloggen din for andre ved hjelp av datamaskinen
 • Skjul surfevaner for annonsører
 • Unngå fingeravtrykk av nettlesere

Benytt deg av inkognitovinduet når det er fornuftig! Det er et flott verktøy som hjelper deg med å opprettholde kontrollen over dine egne data. Bruk Tor Browser og en VPN-tilkobling for å beskytte mot inntrengere, og bruk dine egne enheter når det er mulig.

Hva beskytter ikke inkognitomodus?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.