Å gjøre data om til kontanter: Den skumle siden av Facebooks annonsemotor

[ware_item id=33][/ware_item]

Hvordan Facebook målretter deg med annonser.


Med all informasjonen folk bytter på nett i disse dager, har selskaper blitt mye flinkere til å finne ut hvem de skal markedsføre til og når de skal gjøre det. Det overrasker ikke å høre hvordan Facebook spiller en enorm rolle i det.

Facebook tjener mesteparten av pengene sine på annonser. Faktisk utgjør Facebooks annonseplattform 97% av FBs annonseinntekter. Og med over 29,6 milliarder dollar i omsetning i fjor, er det mange annonser.

Hvis du ser en "som" -knapp ved siden av en artikkel, er sjansen stor for at informasjon går rett over til Facebook.

Årsaken til at Facebooks annonseplattform er så vellykket, er at den er skremmende nøyaktig. For det første kan det tilpasses - annonsører kan målrette seg mot nesten alle aspekter av et publikum. For det andre tar det data fra flere kilder til null inn på brukerspesifikasjoner.

Slik fungerer det.

Et innvendig blikk på Facebooks massive annonsemotor

Facebooks annonsetjeneste er delt inn i fire hovedemner: demografi, interesser, atferd og mer.

Annonsører kan velge å målrette annonsene sine basert på enten by, stat, postnummer eller til og med så nøyaktige som individuelle nabolag. Derfra kan de bestemme seg for å målrette menn, kvinner eller begge i hvilken som helst aldersgruppe.

Hvordan Facebook målretter deg

Her begynner det å bli inngripende. Når det grunnleggende er fylt ut, kan annonsører velge spesifikke interesser, oppførsel og til og med målrette mennesker ut fra personlige livsbegivenheter.

Som et eksempel bestemte ExpressVPN seg for å målrette menn og kvinner mellom 18 og 35 år som likte den siste Marvel-filmen, Logan, fordi den filmen rystet (og den inkluderer en stor nok gruppe til å få en nøyaktig fremstilling av hvordan denne tjenesten fungerer).

Som du kan se er det hundrevis av underemner i interessegruppen Logan, inkludert forskjellige andre X-Men-filmer, bøker og skuespillere.

Facebook kan målrette mot en veldig spesifikk demografisk

Facebook kunne målrette Marvel-filmelskere.

Etter å ha angitt de opprinnelige parametrene, kan markedsførere gå videre til mer pusete temaer som et målgrupps forholdsstatus, hvor de gikk på skolen, hvilke klær de kjøper, antall kjæledyr de eier, hvor ofte de trener og hvilken sport lag de liker.

Det er til og med mulig å målrette folk mot ikke bare deres politiske preferanser, men etter hvor ofte de pleier å nevne politikk.

Facebook kan målrette deg ut fra dine politiske preferanser.

Markedsførere kan også velge å begrense søket ved å velge slike små emner som veldedige donasjoner, når og hvor ofte en person reiser, og nøyaktig hvor mye penger de tjener. Og dette er bare å klø i overflaten.

Facebook vet hvor du går.

Det er til og med et alternativ for å velge brukere som har jubileum.

Facebook kjenner jubileet ditt.

Når markedsførere har all denne informasjonen på plass, kan de deretter fokusere på mer påtrengende underemner som en målgrupps multikulturelle tilhørighet.

Målrette et publikum med Facebook.Hvordan utpeker Facebook om en brukers aktivitet er i samsvar med ‘afroamerikansk flerkulturell tilhørighet’?

Så godt som alle aspekter av en persons daglige liv er i ferd med å ta tak. Det er ikke mye igjen til fantasien når det gjelder å plukke et publikum. Og hver gang en annonsør legger til flere krav, reduseres potensiell rekkevidde.

Skummelt, ikke sant?

Hvordan skjule informasjonen din fra Facebook

Bestem først av om du vil bli inkludert i Facebooks massive annonsetjeneste. Siden personvern har blitt en økende bekymring blant brukere de siste årene, har nettsteder som Facebook tatt store skritt for å tilby mer albuerom når det gjelder din personlige informasjon og hvordan den brukes.

For å endre annonseinnstillingene, sjekk annonseinnstillingene dine her.

Slik sjekker du dine Facebook-annonseinnstillinger.

Du kan tilpasse hvordan du får annonser eller til og med velge bort FBs annonsetjeneste. Selv om det er viktig å merke seg at selv om du kan velge å unngå annonser på FB, betyr det ikke nødvendigvis at du er unntatt fra å få informasjonen din samlet.

Ekstra trinn du kan ta for å stoppe at Facebook målretter deg mot annonser

Et annet enkelt trinn for å redusere det digitale fotavtrykket ditt er å logge ut av Facebook etter at du har brukt det. Facebook vet allerede mer om deg enn din betydningsfulle annen, men når du lar Facebook være i bakgrunnen mens du surfer, kan nettstedets algoritmer samle søkedata basert på nettstedene du besøker og ting du liker.

Hvis du ser en "som" -knapp ved siden av en artikkel, er sjansen stor for at informasjon går rett over til Facebook.

I tillegg kan det være lurt å begrense hva du liker og hva du deler på Facebook. Fordi markedsførere kan målrette seg mot nesten alt om deg, og gi dem mindre informasjon å jobbe med gir deg mer kontroll over din anonymitet.

Ettersom Facebooks annonseinntekter falt nesten 30% i løpet av det siste kvartalet 2016, kan du forvente at disse annonsene blir mer fremtredende, mer målrettede og stadig mer nøyaktige.

Foreløpig har du fortsatt noe å si for hvordan du mottar dem.

Utvalgt bilde: BrianAJackson / Deposit Photos

Å gjøre data om til kontanter: Den skumle siden av Facebooks annonsemotor
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.