Facebook stiller endelig opp for personvernet som den amerikanske regjeringen krever å hacke Messenger

[ware_item id=33][/ware_item]

Facebook Messenger-logoen med en rød prikk for å indikere en ny melding har kommet. Men det er en vri! Den røde do har en krypteringsnøkkel.


U.S. Department of Justice ønsker at Facebook skal bryte end-to-end-krypteringen av Messenger-chat-appen sin, slik at regjeringen kan spionere etter en mistenkt.

Så langt spiller ikke Facebook ball.

Saken er forseglet, så ingen informasjon om den er tilgjengelig for publikum, men den er tenkt å angripe en etterforskning av MS-13 gjengen i Fresno, California.

Facebook hevder at fordi den mistenkte brukte en "hemmelige samtaler" -funksjon i Messenger-appen, den ikke klarer å se innholdet i chatten. Selv om vanlige Messenger-samtaler ikke er kryptert, muliggjør funksjonen for hemmelige samtaler end-to-end-kryptering.

Den amerikanske regjeringen prøver å tvinge retten

Ettersom Facebook forblir trassig under økende press, ønsker den amerikanske justisdepartementet at selskapet holdes forakt for retten for å nekte å gi ut chattranskriptene. Regjeringen sier at Facebook bør tvinges til å etterkomme kravene, men Facebooks holdning er uendret: Meldingen ble kryptert fra en til ende, og ingen kan se den.

Ende-til-ende-kryptering gjør det nesten umulig for andre enn deltakerne å se innholdet i en samtale.

For å gi en transkripsjon av chatten, må Facebook fjerne kryptering fra Messenger eller hacke den mistenkte fullstendig - to ting det ikke er villig til å gjøre.

Det er ikke første gang USA prøver å tvinge et selskap til å hacke seg selv

Rettsaken er ikke ulik Apple mot FBI-skvetten som startet da myndighetene krevde hjelp til å hacke seg inn på en iPhone.

Apple nektet og uttalte at å hjelpe FBI ville få katastrofale personvernkonsekvenser for sine millioner av kunder. Imidlertid kom saken aldri til prøvelse da FBI fant et annet middel til å hacke enheten.

Tilbake i 2006 bestemte den amerikanske regjeringen at telefonselskaper må la politiet lytte til på innbyggernes VoIP (Voice over Internet Protocol) samtaler slik de kan i vanlige telefonsamtaler i henhold til gjeldende lov om avlytting. Loven dekker for øyeblikket ikke chat-apper, spillchatter og andre lignende tjenester som Google Hangouts, Signal og Facebook Messenger.

Er dette slutten på krypteringen?

Hvis den amerikanske regjeringen lykkes i saken mot Facebook Messenger, vil den gi en urovekkende presedens med alvorlige implikasjoner for internett-personvern.

La oss håpe Facebook står i bakken og bøyer seg ikke til dette åpenbare forsøket fra den amerikanske regjeringen på å hacke seg inn i hver kryptert chat.

Facebook stiller endelig opp for personvernet som den amerikanske regjeringen krever å hacke Messenger
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.