Er du fast på nyttårsforsetter? Her er 10 forslag for å forbedre nettlesikkerheten din i 2020

[ware_item id=33][/ware_item]

En liste med tittelen 2020 med sjekkemerker ved siden av hver linje.


Med det nye året og tiåret (!) Nesten på oss, er det på tide å sette oss ned og utarbeide noen få ambisjoner om nyttårs resolusjoner. Det kan være lurt å treffe treningsstudioet mer, sjekk noen få reisemål fra listen din (selv om det kan være virtuelt), eller holde kontakten nærmere med familie og familie.

Vi har noen få nettbaserte sikkerhetsrelaterte oppløsninger som du kanskje vil vurdere å legge til listen din hvis du ikke allerede har gjort dem. Noen av disse vil bare ta sekunder, mens andre kan ende opp med å ta evighet (som å oppdatere enhetene dine - vi spøker, nesten).

Sjekk ut disse nyttårs resolusjonene for 2020:

 1. Bruk HTTPS overalt
 2. Begynn å bruke en sikker meldingsapp
 3. Begynn å bruke en personvernorientert nettleser også
 4. Bruk sterke passord; lagre dem i en passordbehandling
 5. Bruk 2FA og MFA der det er mulig
 6. Vær på vakt mot offentlig Wi-Fi
 7. Vær mer forsiktig med hva du deler på nettet
 8. Slett kontoer du ikke lenger trenger
 9. Tenk før du klikker på den e-postlenken
 10. Oppdater enhetene dine

1. Bruk HTTPS overalt

Hvis et nettsted bruker HTTPS (indikert av den grønne låsen i nettleserfeltet), betyr det at dataene mellom nettleseren og nettstedets server er kryptert.

Det er fremdeles mange nettsteder som ikke tilbyr denne grunnleggende HTTPS-krypteringen. Selv om du utsetter dataene dine for ISP, serverens ISP, din Wi-Fi-ruter / operatør og enhver enhet mellom ISPen din og serverens ISP.

Med EFFs HTTPS Everywhere-utvidelse (tilgjengelig for Firefox og Chrome, og inkludert i ExpressVPN-nettleserutvidelsene), kan du sikre at alle dataene som reiser mellom nettleseren og nettstedets server er kryptert. Du kan krysse av denne oppløsningen på sekunder.

 • Få HTTPS overalt

2. Gjør overgangen til en sikrere meldingsapp

Fra WhatsApp til Snapchat gir meldingsapper en enkel tjeneste å kommunisere med venner, familie og kolleger.

Men uten kryptering, kan meldingene dine leses av selskapet bak appen, tredjeparter og myndigheter som samler inn private data om sine innbyggere.

Heldigvis bruker flere meldingsapper ende-til-ende-kryptering for å forhindre at noen unntatt deg og den tiltenkte mottakeren ser innholdet i meldingene. Vi anbefaler at du får Signal (tilgjengelig på iOS, Android og Desktop), fordi den uten tvil har den sikreste meldingsprotokollen til partiet, er ende-til-ende kryptert som standard, og er helt åpen kildekode, slik at sikkerheten kan garanteres for.

Det vanskeligste med å bruke disse meldingsappene er kanskje å få alle andre du melder til å bruke den samme appen som du gjør. Men ditt personlige privatliv og sikkerhet er verdt det.

 • Beste meldingsapper for å holde meldingene dine private og sikre
 • Hvordan beskytte meldingsappene dine med et passord

3. Begynn å bruke en personvernorientert nettleser også

Ideelt sett bør nettleseren din ofte oppdateres for å beskytte deg mot nye trusler.

Vi rangerte de mest populære nettleserne basert på personvern og sikkerhet, og mens Tor Browser kom ut på toppen, fant vi at Firefox og Chromium-baserte Brave var bedre egnet for daglig bruk. Begge er åpen kildekode og har en rekke alternativer for innhold og annonse-blokkering.

 • De mest populære nettleserne rangert etter deres personvern og sikkerhet
 • Hva er nettleseravdeling?

4. Bruk sterke passord og lagre dem i en passordbehandling

Du har hørt dette før, men "passord" er IKKE et godt passord. Verken er navnet ditt, fødselsdato eller hjembyen. Gjør passordene dine vanskeligere å gjette - for eksempel ved å bruke en tilfeldig passordgenerator - og lagre dem i en passordbehandling. På den måten trenger du bare å huske passordet for passordbehandleren din. Bare ikke skriv det ned.

 • ExpressVPNs tilfeldige passordgenerator
 • Slik bruker du en passordbehandling

5. Bruk 2FA og MFA der det er mulig

Ett passord er rett og slett ikke sikkert nok lenger - du vil doble beskyttelsen med en annen passordkode. Denne doblingen av passord kalles ofte tofaktor- eller flerfaktorautentisering og blir raskt en standardform for ekstra sikkerhet som kreves for kontoene dine. Du gjør sannsynligvis allerede dette i en viss kapasitet med en SMS-kode sendt til telefonen din eller med en app.

 • Hvorfor skal jeg bruke tofaktorautentisering?
 • Hvilken tofaktors autentiseringsmetode skal du bruke?

6. Vær mer på vakt mot offentlig Wi-Fi

Det kan være mange offentlige Wi-Fi-hotspots å låse enheten din på for gratis tilgang til internett. Men det betyr ofte at din online aktivitet er prisgitt Wi-Fi-leverandøren, som, hvis den ikke er kryptert, kan utsette trafikken din for noen.

Bortsett fra å bruke en VPN for å beskytte deg på offentlig Wi-Fi, må du sørge for at du ikke automatisk kobler deg til disse nettverkene, bruker data hvis du kan, og unngå å sende sensitiv informasjon som kredittkortet ditt på offentlige Wi-Fi-nettverk.

 • Hvilken informasjon går gjennom mobile Wi-Fi-nettverk
 • Hvordan offentlig Wi-Fi kommer til en pris for sine brukere
 • Slik bruker du en VPN for å beskytte deg på offentlig Wi-Fi

7. Vær mer forsiktig med hva du deler på nettet

Noen ganger er det vanskelig å ikke dele det du har på Facebook og Instagram eller rope inn på Twitter-tomromet. Vær oppmerksom på at når du gjør det, er det alltid en sjanse for at noen kan finne ut hva du gjør, hvor du er og hvem du er sammen med.

Mye kan gjøres med den informasjonen, ikke minst for å phish deg, eller målrette deg mot et sosialteknisk angrep. Gå gjennom bildene dine og gjør dem private på sosiale medier, eller slett innleggene dine helt hvis du synes det gir for mye bort.

 • Slik gjør du bildene dine mer private på sosiale medier
 • Hva er sosialteknikk?
 • Hva er phishing?

8. Slett kontoer du ikke lenger bruker

Facebook vekker ikke lenger glede? Stoppet ved hjelp av apper og tjenester du registrerte deg på? Just Delete Me har et nyttig utvalg av nettsteder og tjenester som hjelper deg med å finne ut om du kan slette de forskjellige kontoene dine. Hvis du vil #DeleteFacebook eller andre sosiale medier og meldingskontoer, har vi en guide for det.

 • Slik sletter du det Google vet om deg permanent
 • Slik sletter du alle dine online kontoer

9. Tenk to ganger før du klikker på den e-postkoblingen

All sikkerhet i verden kan ikke hjelpe deg hvis du faller etter et phishing-forsøk. Lær hvordan du kan forsvare deg mot phishing-angrep og når du skal stille spørsmål om passord og kredittkortinformasjon.

10. Oppdater enhetene dine

Til slutt, og vi vet at det er vondt, vil oppdatering av enhetene dine beskytte deg mot skadelig programvare, programvarebugs og nulldagers utnyttelse. Bare oppdater dem, og mens du venter, kan du glede deg over en pause fra skjermen.

Hva er nyttårsforsettene dine for 2020? Ikke fortell oss det!

Er du fast på nyttårsforsetter? Her er 10 forslag for å forbedre nettlesikkerheten din i 2020
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.