Er Craig Wright mannen bak Bitcoin?

[ware_item id=33][/ware_item]

hvem-er-Satoshi-Nakamoto


Vil den ekte Satoshi vær så snill og stille opp?

Det er spørsmålet i alles sinn denne uken etter at den australske datamaskinforskeren og forretningsmannen Craig Wright hevdet å være Satoshi Nakamoto - oppfinneren av Bitcoin.

Wrights “tilståelse” har blitt publisert i BBC, GQ, The Economist og hans personlige blogg. Det har også fremkalt en rekke svar som hevder at Wright faktisk ikke er Nakamoto. Så hvem har rett? Er Craig Wright personen bak aliaset til Satoshi Nakamoto? Vi bestemte oss for å ta på oss detektivkappene og avdekke mysteriet selv.

Så hvor begynner vi?

I motsetning til andre alter ego-avsløringer, har jakten på Satoshi Nakamotos sanne identitet involvert mange individer som ble spekulert i å være oppfinneren av Bitcoin, men så langt har alle sannsynlige kandidater benektet det. Til i dag er identiteten til Satoshi Nakamoto fortsatt et av de store mysteriene på internett.

Wright er bare den siste i en lang rekke mulige kandidater til å være Nakamoto, selv om han er den første som hevdes å være Bitcoin-oppfinneren selv. Til støtte for sine ville påstander har Wright tilbudt en rekke bevis som kobler seg til den unnvikende programmereren, og har til og med påtegninger fra andre personer bak Bitcoin som bekrefter påstandene sine. Så hva er bevisene? Og gjør de alle sammen?

1. Blogginnlegg før utgivelsen av Bitcoin

En av de tidligste og mest enkle bevisene som tyder på at Wright er Nakamoto, er en samling innlegg fra førstnevnte personlige blogg, og nevner den forestående utgivelsen av Bitcoin før cryptocurrency faktisk ble utgitt.

Dessverre for Wright, ble dette beviset ganske lett avbrutt. Flere rapporter indikerer at Wrights innlegg var tilbakedatert for å gi inntrykk av at Wright hadde informasjon om Bitcoin før utgivelsen. Innleggene er overraskende siden blitt slettet fra Wrights blogg.

2. Wrights akademiske og personlige historie

Å lage Bitcoin var ingen mening og antydninger til det kryptografiske geniet til Nakamoto. Mange har siden spekulert i at Wrights imponerende liste over akademiske prestasjoner gjør ham til en god kandidat til å være far til Bitcoin. I følge hans nå-slettede Linkedin-profil har Wright en doktorgrad. i datavitenskap fra Sydney's Charles Sturt University, fungerte som foreleser og fagkoordinator ved universitetet, og utviklet til og med et mastergrad i digital forensikk for skolen.

Eller ikke. Forbes mottok en uttalelse fra CSU i desember 2015 der den sa

“Wright har ikke fått en doktorgrad. fra CSU ”.

Universitetet avviste også å bekrefte Wrights andre prestasjoner ved CSU, noe som reiser spørsmål om troverdigheten til hans andre påstander. Videre var Wright tidligere sentrum for en etterforskning fra det australske skattekontoret, som begynte etter at gründeren lanserte et mistenkelig krav på millioner av dollar i skattekreditt. Til sammen inspirerer Wrights rutete historie ikke mye tillit til at han er grunnleggeren av et cryptocurrency som er basert på ansvarlighet og sikkerhet.

3. En digital signatur fra Nakamoto

At Wright fremmet tvilsomme påstander om seg selv i det siste, garanterer imidlertid ikke umiddelbart at hans nåværende påstand også er falsk. For å bestemme det, må vi se på beviset han presenterte for å demonstrere at han er skaperen av Bitcoin.

Wright opprettet angivelig en digital signatur og la den til en tale av Nobelprisvinnende forfatter og filosof Jean-Paul Sartre. Suksessen til Wrights bevis henger sammen med ideen om at den digitale signaturen ble laget med en kryptografisk nøkkel som bare kunne være i Nakamotos eie.

digital-signatur-wrightWright hevder at han la en ny digital signatur, tilhørende Nakamoto, til en tale av forfatteren Jean-Paul Sartre.

Så fungerer Wrights bevis? Konsensus fra datasikkerhet og cryptocurrency-kretser er et rungende “nei”. Signaturen som ble presentert av Wright som bevis, var ikke knyttet til et stykke av Sartre, men ganske enkelt en signatur fra en 2009 Bitcoin-transaksjon av Nakamoto. Med andre ord tok Wright en eksisterende digital signatur og presenterte den som en ny for å bevise sin identitet som Nakamoto.

Andre har hevdet at Wrights bevis er unødvendig kompliserte og i prinsippet ikke åpne for validering. De anklager Wright for med vilje å presentere et innviklet bevis for å lure mindre teknisk kyndige medlemmer av pressen og offentligheten når et mye enklere bevis vil være tilstrekkelig. Som en Bitcoin-kjerneutvikler har uttalt, trenger Wright bare å gi en signatur, kjent for å være Nakamotos, på meldingen "Craig Wright er Satoshi Nakamoto," i stedet for å "kopiere andres signatur på et offentlig tilgjengelig dokument og hevde at det er et bevis på at du er dem."

Wright har siden reagert på skeptikerne og hevdet at han vil overføre “bitcoin fra en tidlig blokk” og presentere en serie uavhengig verifiserbare bevis “i løpet av de kommende dagene.” Imidlertid er noen eksperter fast på at selv å flytte penger fra en tidlig blokk ikke er tilstrekkelig, og Wright ville ikke være i stand til å bevise sin sak med mindre han var i stand til å flytte en mynt fra bitcoins første gruppe av transaksjoner (kjent som Genesis-blokken) eller signere en melding med den private nøkkelen fra den blokken.

Til ingen overraskelse støttet Wright sitt løfte om å gi ytterligere bevis, og sa at han “ikke har motet” til å bevise saken sin og (igjen) slette alle sine tidligere blogginnlegg.

Juryens In, og Wright er nesten absolutt ikke Satoshi Nakamoto

Alt i alt ser ikke bevisene ut til å gå i Wrights favør. Men mannen selv ser ikke ut til å være plaget av situasjonen, og sier

"Jeg vil ikke ha penger, jeg vil ikke ha berømmelse, jeg vil ikke ha tilbedelse. Jeg vil bare være i fred ... Jeg vil aldri, aldri, være på kamera noen gang igjen. ”

Når vi kommer til slutten av denne ukeslange kontroversen, er det nesten sikkert at Craig Wright ikke er Satoshi Nakamoto. Men spørsmålene gjenstår: hvem er Satoshi Nakamoto? Hvor er Nakamoto nå? Vil den neste kandidaten som påstår å være ham / henne / dem presentere en mer overbevisende sak? Bare tiden vil vise.

Utvalgt bilde: ulchik74 / Sett inn bilder
Craig Wright: Nypheean172 / Wikimedia Commons
Digital signatur: Julia Tim / Deposit Photos

Er Craig Wright mannen bak Bitcoin?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.