Dette er grunnen til at Australias regning på nettets sikkerhet er en forferdelig idé

[ware_item id=33][/ware_item]

Et australsk flagg sitter på toppen av en serie med alfanumeriske sifre.


Til tross for internasjonal protest har Australia vedtatt en ny lov som i hovedsak forbanner krypteringsteknologi, noe som gjør befolkningen på 25 millioner (og 10 millioner besøkende årlig) mindre trygg.

Lovforslaget om telekommunikasjons- og annen lovgivning (hjelp og tilgang) fra 2018 krever at teknologiselskaper bygger bakdører og svakheter i ethvert kommunikasjonssystem, inkludert apper, telefoner eller web-tjenester.

Loven vil tvinge populære apper som WhatsApp eller Telegram til å gjøre samtalene deres tilgjengelige for australsk rettshåndhevelse. I noen tilfeller gjør loven det til og med ulovlig for selskaper å informere brukerne sine om mangelen på beskyttelse, og det er nesten ikke noe domstolsoppsyn.

Makt gjort tilgjengelig for alle etater, bortsett fra de som bekjemper korrupsjon

Den nye lovgivningen gjør det umulig å utføre ingeniørarbeid i Australia eller stole på australske leverandører eller underleverandører. Enhver programvare som stammer fra Australia vil nå sannsynligvis inneholde svakheter som kan utnyttes av konkurrenter, ektefeller eller kriminelle.

Mangelen på ansvarlighet gjør det også langt enklere for ondsinnede systemadministratorer eller hackere å injisere sårbarheter i eksisterende systemer, noe de lett kan klandre for de eksisterende statsinntrengingene..

Mens et første utkast til lovforslaget “bare” gjorde disse nye maktene tilgjengelig for føderale etater, tillater den endelige, godkjente versjonen all lovhåndhevelse å tvinge ingeniører og selskaper til å fjerne informasjonssikkerhetsbeskyttelse, bortsett fra korrupsjonsbyråer.

Med kriminalitet generelt i tilbakegang i Australia de siste årene, er det uklart hvorfor regjeringen trenger disse nye maktene, eller hvilke forbrytelser politiet forventer å kunne kjempe med disse bestemmelsene.

Er den nye australske nettverkslovgivningen rettskraftig?

Selv om tech-giganter som Facebook, Google og Amazon ikke utfører mange sikkerhetsfølsomme oppgaver i Australia, vil loven bare fraråde selskaper å drive slik virksomhet Down Under. ExpressVPN er ikke vert for sensitiv informasjon, krypteringsnøkler eller ansatte i Australia.

Mens dette skader den lokale teknologibransjen, gjør det det vanskelig for den australske regjeringen å håndheve denne loven i utlandet. WhatsApp og iPhones vil trolig fortsette å være tilgjengelige i sin sikre form for australske forbrukere, noe som vil føre til at utenlandske produkter blir mer attraktive for forbrukerne og svekker den australske teknologibransjen ytterligere.

Er det for sent å stoppe den australske krypteringsregningen?

Dessverre ja. Men hvis du er i Australia, er det fortsatt verdt å vise din motstand mot denne loven. Støtt partier og kandidater som søker å oppheve den.

For å beskytte deg mot bakdører og svak kryptering, bruk godt revidert open source-programvare. Den åpne naturen til åpen kildekodeverktøy gjør det vanskeligere for stater å snike seg inn bakdører og svakheter, og endringer kan lettere oppdages.

Dette er grunnen til at Australias regning på nettets sikkerhet er en forferdelig idé
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.