Den åpenbare og grufulle sannheten om Star Trek ingen snakker om

[ware_item id=33][/ware_item]

Den åpenbare og grufulle sannheten om Star Trek ingen snakker om


Star Trek lover en fremtid med fred og vitenskapelig utforskning. Det er en verden der mennesker lever uten intern krigføring og er bevæpnet med annet enn en liste over direktiver som visstnok oppmuntrer til menneskers avansement. Det er ingen penger eller ønsker; replikatorer gir all den næringen noen ønsker.

Det hele høres veldig fint ut, og er litt fjernt fra verden av krig, korrupsjon og institusjonalisert overvåkning vi for øyeblikket smitter over i.

Men hva gjorde at morgendagene i Star Trek la sine forskjeller til side slik at mennesker kunne leve lenge og blomstre uten hindring? Visstnok merkes ikke den drakoniske praksisen vi ser regjeringer i dag, i det virkelige liv i Star Trek-kanonen. Eller er de det?

Darmok og Jalad på Tanagra

Maktposisjonen vi ofte ser i Star Trek-verdenen er den som befalingsoffiser (som Picard og Kirk), og de handler med total straffrihet og uten noen grense. For eksempel er det mange tilfeller der offiserer tilsidesetter låser for å komme inn i personlige lokaler, uten noen rettslig prosess, rettferdiggjørelse, eller noen ganger til og med årsak. Det virker som om personvern ikke er bekymringsfullt på det 24. århundre.

Det er også den blinde hengivenheten som forventes å bli vist som kaptein. En befalingsmanns hvert innfall må følges, av frykt for krigsdommer eller død, selv om nevnte innfall plasserer mennesker direkte på skadelig vis.

Som allerede nevnt er det ingen penger i Star Trek-verdenen eller behov for belønning - replikatorene sørger for det. Noe som betyr at folk må følge en kapteins ordre uten annen grunn enn frykten for konsekvenser hvis de ikke gjør det.

Og hvilke konsekvenser det kan være. Et stjerneskip er et fullstendig ødeleggelsesvåpen, mer enn i stand til å oppløse en hel planet, dersom kapteinen anser det som nødvendig. Er det rart at massene spiller ball, da?

Og som om å bukke under for en fullmakt fra en kaptein ikke var nok, er det også en hemmelig organisasjon som eksisterer rent for å manipulere, kontrollere og sikre fortsettelsen av Forbundet. Og nei, det er ikke ‘akkurat som NSA’. Å nei, det er langt, langt verre enn det.

fremtids personvernStill inn faserne til å "ødelegge moroa".

Avsnitt 31 Er NSA ved Warp Factor 9

Avsnitt 31 er en autonom og hemmelig organisasjon som har til hensikt å beskytte sikkerhetsinteressene til Jorden og Forbundet. De opererer separat fra Starfleet og er offisielt ikke-eksisterende, med svært få som til og med har hørt om dem. Organisasjonen er ikke ansvarlig overfor noen, og er blitt beskrevet som å ha gitt seg selv maktene til dommer, jury og bøddel.

Avsnitt 31 har eksistert minst så lenge Starfleet og har lisens for å drepe alle de anser som "en trussel for Føderasjonens interesser". Det er ganske mye makt, mer enn noe som er bevist å eksistere i den virkelige verden, selv om det er sikkert at noen regjeringer veldig gjerne vil ha en så altomfattende dissident-stamme til disposisjon.

Temba, hans armer bredt

Ikke la deg lure til å tro at § 31 eksisterer bare for å "beskytte" mennesker mot romvesener. "Føderasjonsinteresser" er et utrolig bredt begrep, og har ofte blitt tolket som et middel for å la organisasjonen underlegge seg selv de de visstnok beskytter.

Spesielt ble Starfleet Doctor Bashir tatt, torturert og forhørt av seksjon 31, slik at de kan få vite om hans lojalitet til føderasjonen. Organisasjonen var i stand til å skaffe seg bruken av en holodeck i noen dager for å teste Doctor Bashir, uavbrutt, og ingen spurte hvordan de klarte å gjøre dette.

Det ser ut til at til tross for den generelle mangelen på bevissthet rundt § 31, de fremdeles er i stand til å kommandere store ressurser i Forbundet. Dette antyder et antagelig grundig nettverk av spioner, eller absolutt autoritet over deres domene.

Uansett hva kilden bak deres makt er, en ting er sikkert: enhver § 31 anser som en sikkerhetstrussel blir behandlet "stille og raskt". Faktisk er det kjent at seksjon 31 opptrer med en så brutal kraft at de har blitt sammenlignet med det beryktede ekle Romulanske imperiets hemmelige byrå, Tal Shiar.

Det er riktig, det er mer enn ett hemmelig, autoritært regime i Star Trek-universet, og mennesker har ikke monopol på dem.

Ulykke og mord: Tal Shiar gjør det slik

Romulerne er en varmeartende art i Star Trekverse. ExpressVPN ønsker ikke å si at de er romvesener. Men de er romvesener.

Tal Shiar er det fryktede etterretningsbyrået i Romulan Empire. Selv om den er opprettet for å vokte imperiets sikkerhet, handler Tal Shiar også med forrædere i den romulske befolkningen.

"Forræder" er unnskyldning når som helst et regime vil at noen skal straffes eller avhendes og er like tvetydige som det er skremmende. Hvem skal bestemme hvilke handlinger, til og med de uskyldige, er forrædersk? Det er et begrep skapt av makt, for å beholde makten.

Det hemmelighetsfulle Tal Shiar holder Romulan-folket i en konstant tilstand av paranoia, og uenighet blir møtt med øyeblikkelig og alvorlig straff. Verre er det at noen dissidenter forsvinner fullstendig.

Ubehagelige som de ser ut, men Tal Shiar er en boks med kattunger sammenlignet med den kardassiske rekkefølgen av manipulering og kontroll.

Picard-fire-lightsFem lys.

Det er fire lys! Obsidianordenen

Cardassianene er en humanoid art, kjent for å være spesielt hensynsløs og kontrollerende. Hva kan deres tolkning av et hensynsløst kontrollregime være, da?

Ganske lystig en! I hvert fall til medlemmene. Agents of the Order er utstyrt med et kranialt implantat som frigjør et stoff som kalles promazin, som er designet for å la Obsidian-midler bedre motstå tortur. Medikamentet gjør opplevelsen av tortur faktisk behagelig.

På toppen av å avsløre hvor de fleste ville bli frastøtt, er rekkevidden til Obsidianordenen unektelig absolutt. Det er blitt sagt at en kardassisk statsborger ikke kunne sette seg ned til et måltid uten at hver rett ble behørig notert og registrert av Obsidian Order.

Den praktiske allmektige overvåkningen av ordenen har ført til rask eliminering av mange "forrædere", og alle kardassere lever i konstant frykt for organisasjonen.

For en tid å være i live.

Det var en mørk og stormfull natt ... Kan vi unngå Star Trek Dystopia?

Vel, fremtiden høres ut som et grundig stygt sted å bo. Det er et univers hvor det forventes at folk tår på linjen eller blir forsvunnet.

Massive regjeringsorganisasjoner kontrollerer alt og belønner ikke engang folk for å være en del av det. Det universelle mottoet er do or die. Det henger mindre gulrot på en pinne, og mer hamrer skjerpede pinner i folks hjerner.

Men hvordan stopper vi en så stygg fremtid med kontroll og undertrykkelse som rammer oss, her i den virkelige verden? Kanskje det er på tide å handle. ExpressVPN samarbeider med mange organisasjoner som kjemper for personvern og står imot myndighetsinnvirkning.

Senest stilte ExpressVPN med EFF for å begrense endring av regel 41. Et direktiv som kan øke regjeringens makt til å hacke tusenvis av datamaskiner, hvor som helst i verden, alt sammen med en enkelt garanti - som virker som om seksjon 31 ville være stolt av.

På tide å trappe opp, før dine etterkommere blir fanget i et helvetet fengsel som flyter gjennom verdensrommet, ved et innfall av en flyktig diktator som er i besittelse av en uten grunn mektig fotonkanon.

Hva tenker du, hvordan kan vi unngå den fryktinngytende fremtiden til et Star Trekesque-regime med frykt og terror? (Eller har Johnny 5 gjort alt helt galt? - Redaktør). Ville en Star Trek VPN løst alt? Legg igjen kommentarene nedenfor!

Utvalgt bilde: Steph_Zieber / Sett inn bilder
Phaser: s_bukley / Sett inn bilder

Den åpenbare og grufulle sannheten om Star Trek ingen snakker om
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.