De tre største svindelene i historien

[ware_item id=33][/ware_item]

rød-ball-og-kopper-svindel


Lenge før internett lurte folk hverandre på mer og mindre kreative måter. Tre spesielt fantasifulle svindlere klarte å selge Eiffeltårnet (to ganger), ødelegge en hel økonomi og overbevise folk om å bare gi dem gratis ting.

Her er våre tre mest favoritt svindelhistorier:

3. William Thompson overbeviste alle om å stole på ham med ting

William Thompson bodde på midten av 1800-tallet i New York City og var sannsynligvis den første personen som ble kjent som en "tillitsmann" - en type svindler som ble enormt populær i de surrende metropolene i den sene industrielle revolusjonen.

Som en "tillitsmann", ville Thompson utnytte naiviteten til mennesker han møtte på gater, barer eller arrangementer med en type sosialteknisk ordning som ble kalt et "tillitstriks."

Thompson ville gå opp til folk på en vennlig måte, hilse på dem og gi inntrykk av de to hadde møtt før. Etter å ha fått en fremmed tillit, ville Thompson ganske enkelt spørre:

"Har du tillit til meg til å stole på meg med klokken din til i morgen?"

Utrolig, dette fungerte. Thompson klarte å gjenta trikset på forskjellige mennesker før myndighetene fanget ham.

På en eller annen måte ble trikset "du kan stole på meg, gi meg ditt klokke" så populært at det inspirerte en hel generasjon tillitsartister. En kvinne, Bertha Heyman, fortsatte selv å finne ofre mens hun låst inne i fengsel. Berthas opplegg var mer forseggjort enn Thompsons og ganske likt dagens "419 Bedrageri" (Nigerian Letter Scam). Heyman vil påstå å ha mistet tilgangen til sin enorme formue, og trengte litt økonomisk hjelp for å få den tilbake.

2. Victor Lustig solgte Eiffeltårnet, to ganger

Eiffeltårnet ble konstruert for verdensmessen i 1889, sammenfallende med 100-årsjubileet for den franske revolusjonen. På det tidspunktet var det den høyeste strukturen som ble bygd av mennesker og beholdt den tittelen i 41 år (til Chrysler Building i New York overgikk den).

I 1925, da Victor Lustig var 35 år gammel, lærte han hvor dyrt tårnet hadde blitt å vedlikeholde. Deretter kom han på ideen om å selge Eiffeltårnet til en metallforhandler.

Lustig fant den mest godtroende skrapmetallforhandleren han kunne for å gi et pristilbud og klarte til og med å få en betydelig bestikkelse lagt til for godt mål. Han slapp unna med det også - skrapmetallforhandleren var så skamfull for å bli lurt at han ikke gikk til politiet.

Etter svindelen flyttet Lustig til Wien i et tog med kofferter fulle av kontanter. Han anså svindelen som så vellykket at han flyttet tilbake til Paris neste måned for å gjøre det igjen med en annen separat skrapmetallforhandler. Selv om han ikke lyktes en gang, var han fortsatt i stand til å unndra seg arrestasjon.

I USA gjennomførte George C. Parker en lignende ulempe da han solgte Brooklyn Bridge. Flere ganger. Politiet måtte gjentatte ganger fjerne barrikader av kjøpere som forsøkte å sette opp bompenger.

I India ble en mann ved navn Natwarlal berømt for å ha solgt Taj Mahal, Røde Fort og parlamentshuset. Han ble sist sett i 1996 i en alder av 86 år og antas å ha dødd i frihet en gang mellom 1996 og 2009.

1. Alves dos Reis trykte seg selv ekte penger

Alves dos Reis ble født i Lisboa i 1896. Og da han var 28 år gammel skrev han seg selv så mye penger at han forårsaket en økonomisk krise som førte til et nasjonalistisk militærkupp d’etat.

Reis forfalsket en kontrakt med Bank of Portugal som ga ham tillatelse til å trykke et nytt sett med sedler og henvendte seg til selskapet som tidligere trykket Bank of Portugal-sedler, Waterlow og Sons, for å tjene alle de nye kontantene.

Ettersom skriverne brukte legit, originale plater for å trykke sedlene, var forfalskene perfekte.

Reis hadde trykt 200 000 sedler, verdt nesten 1% av Portugals hele BNP, sammenlignet med å publisere omtrent 2 milliarder dollar i valuta i dag. På et tidspunkt var nesten halvparten av 500 Escudos-lapper falske.

Reis hadde faktisk så mye penger, virksomhetene, eiendommer og luksusvarer han kjøpte skapte en boom i økonomien.

Reis brukte en bank han kjøpte i Angola, en portugisisk koloni på den tiden, for å hvitvaske pengene før, strålende forsøkte han å kjøpe seg en eierandel i Bank of Portugal for å tilbakevisende godkjenne sine uautoriserte sedler.

Etter hvert ble Reis funnet ut av journalister fra O Século, en avis eid av tyrongen Alfredo de Silva som så på Reis som en konkurrent.

Omfanget av Reis 'konspirasjon var så stort at få trodde det kunne ha blitt utført av en enkelt person. Regjeringen og domstolene mistenkte at ikke bare korrupte ansatte i nasjonalbanken kunne ha hjulpet Reis, men at han også hadde støtte fra den tyske regjeringen i et forsøk på å overta kontrollen over Angola.

Reis fikk en fengsel på 20 år, hvorav han bare sonet 15. Han døde av et hjerteinfarkt i 1955.

Betaler kriminalitet?

De mest kjente svindlerne klarte stort sett ikke å glede seg over formuen. Mange gikk i fengsel, ble skutt av sine tidligere ofre, og noen falt til og med for andre svindlere i sin grådighet - og overbevisningen om at de var de smarteste menneskene i live.

Hold øynene åpne for svindel, og vær forsiktig med interwebs!

De tre største svindelene i historien
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.