De 9 øverste nettsteder fra dypet av det mørke nettet

[ware_item id=33][/ware_item]

Må-se nettsteder på det mørke nettet


Hva er det mørke nettet?

Den dype nettet er den delen av internett som ikke indekseres av søkemotorer. En del av det dype nettet er det mørke nettet, som eksisterer i lagdelte proxy-nettverk - kjent som darknets. Av disse mørkernettene er Tor den desidert største. Suffikset til de opprinnelige domenene, .onion, har blitt synonymt med internettfrihet.

Denne artikkelen finner du også på det mørke nettet!

Få Tor-nettleseren (også kjent som .onion-nettleseren) og gå til http://expressobutiolem.onion/blog/best-onion-sites-on-dark-web/.

Men hva slags nettsteder er vert i dette mørke nettet? Hva gjør de, og hvorfor er de der? ExpressVPN presenterer stolt ni av de mest (innen) berømte:

(Merk: Du trenger Tor Browser for å åpne alle lenker til .onion nettsteder i denne artikkelen og for å få tilgang til det mørke nettet. Du kan få Tor Browser her.)

1. Den Pulitzer-vinnende ProPublica

https://www.propub3r6espa33w.onion/ Løk hjemmeside for ProPublica.

Den første nettpublikasjonen som vant en Pulitzer er nå også den første store publikasjonen med en .onion-adresse.

ProPublica gjør mange ting annerledes. Dens finansieringskilde er den dype lommeboken til Sandler Foundation og forskjellige andre lignende organisasjoner.

Å surfe på ProPublicas arbeid gjennom .onion-nettstedet fungerer bra, og selve nettstedets eksistens er en stor gevinst for personvern og ytringsfrihet.

2. Facebooks .onion-side

https://www.facebookcorewwwi.onion/

Løk hjemmeside for Facebook.

Hvorfor vil en av de største organisasjonene som er kjent for sin invasive holdning til personvern og kontroversiell retningslinjer for klart navn, ha en .onion-adresse?

Selv om Facebook kanskje samler alt du sier og gjør på plattformen, er den ikke fornøyd med å dele denne informasjonen med andre. Facebook er også veldig klar over mange regjeringers forsøk på å begrense tilgangen til et verktøy som lar fremmede over hele nettet snakke og samarbeide fritt.

Facebooks .onion-adresse gjør det ikke mye lettere å opprettholde en anonym konto, men den gjør Facebook mer tilgjengelig på steder der den er sensurert.

3. DuckDuckGo der Google ikke gjør det

http://3g2upl4pq6kufc4m.onion/

Løk hjemmeside for DuckDuckGo.

Leter du etter innhold, men ønsker ikke å gi opp personvernet ditt? DuckDuckGo er et flott alternativ til Google. Søkeaktivitet er ikke logget av design. Selv uten muligheten til å lære om din oppførsel eller overvåke e-post og surfing, gir DuckDuckGo anstendige resultater. Noe som reiser spørsmålet: Er Googles omfattende overvåkningsteknikker virkelig nødvendige?

Over Tor blir Google irriterende å bruke, fordi det ofte utsetter søkere for captchas for å bevise at de er mennesker. Men The Duck utmerker seg med hastighet, pålitelighet og personvern.

4. Personvernbevisste Wasabi-lommebok

http://wasabiukrxmkdgve5kynjztuovbg43uxcbcxn6y2okcrsg7gb6jdmbad.onion

Løk hjemmeside for Wasabi Wallet.

Wasabi Wallet er en Bitcoin lommebok som ikke bare skjuler alle dataene dine i Tor-nettverket, men også lar deg "delta" i transaksjonene dine med andre for å øke din anonymitet. Dette gjør det utrolig vanskelig å finne ut hvem du betaler.

Prosessen koster en avgift, men i motsetning til andre ‘tumbler’ eller ‘mixing’ tjenester, er det ingen risiko for at Wasabi eller noen av brukerne kan svindle deg ut av myntene dine.

5. Riseup, den anonyme e-post- og chatleverandøren for aktivister

http://vww6ybal4bd7szmgncyruucpgfkqahzddi37ktceo3ah7ngmcopnpyyd.onion

Løk hjemmeside for Riseup.

Riseup er en frivillig drevet e-postleverandør for aktivister over hele verden.

Grunnlagt rundt 1999 av aktivister i Seattle, og har siden vokst til over seks millioner brukere over hele verden. Den publiserer et nyhetsbrev på flere språk og kjører ikke bare Onion-tjenester for nettstedet, men alle e-post- og chattetjenester.

5. Sci-Hub

http://scihub22266oqcxt.onion/

Løk hjemmeside for Sci-hub.

Sci-Hub er en plattform som har som mål å frigjøre verdens vitenskapelige kunnskap.

Grunnlagt av Alexandra Elbakyan fra Kasakhstan i 2011, og er vertskap for over 50 millioner forskningsartikler og gjør dem tilgjengelige gratis. Dette gir underfinansierte vitenskapelige institusjoner, så vel som enkeltpersoner, enestående tilgang til verdens kollektive kunnskap, noe som er sikkert for å øke menneskehetens søken etter en slutt på sykdommer, tørke og sult..

6. SecureDrop lar deg lekke informasjon anonymt

https://secrdrop5wyphb5x.onion/

Løk hjemmeside for SecureDrop.

SecureDrop er programvare som alle kan installere for sin lokale nyhetsorganisasjon. Det gjør det enkelt å la informanter trygt slippe lekket informasjon i en elektronisk ‘død postkasse’, som journalister senere kan åpne.

Verktøyet har også en funksjonalitet som lar journalister kommunisere privat med kilden. SecureDrop brukes av mange nyhetsorganisasjoner, inkludert ProPublica, The Guardian, The Intercept og The Washington Post. Ønsker å bla gjennom de lekkede dokumentene fra noen av verdens mest fryktede regjeringer?

7. Selve CIA

ciadotgov4sjwlzihbbgxnqg3xiyrg7so2r2o3lt5wz5ypk4sxyjstad.onion

Løk hjemmeside for CIA.

Tor har en usannsynlig historie. Den ble først utviklet av den amerikanske marinen for å hjelpe informanter som er postet i utlandet med å videresende informasjon tilbake. I den ånden lanserte CIA en Onion-side for å hjelpe mennesker rundt om i verden med å få tilgang til ressursene sine sikkert.

8. Keybase er kryptografisk profilkoblingssystem

http://fncuwbiisyh6ak3i.onion

Løk hjemmeside for Keybase.

Keybase er en spennende identitetstjeneste som tar sikte på å gjøre det enkelt for deg å koble tilstedeværelsen av dine online identiteter sammen på en kryptografisk måte. Du kan laste opp PGP-nøkkelen din, eller la nettstedet opprette en for deg, og bruke den til å kryptografisk koble Twitter-profilen din, Github-kontoen eller Bitcoin-adressen sammen.

Keybase hever baren betydelig for angripere som ønsker å etterligne deg.

9. The Hidden Wiki on .onion

http://zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion/wiki/index.php/Main_Page

Løk hjemmeside for Hidden Wiki.

Hvordan oppdager du innhold der søkemotorer ikke kan nå? Akkurat som i internettets gamle dager, opprettholder det mørke nettet mange indekser av nettsteder, som The Hidden Wiki.
Denne samfunnsredigerte .onion Wikipedia inneholder en rekke lenker til et bredt utvalg av tjenester og kilder som kjører på det mørke nettet. Mange av disse koblingene er slettet, og enda flere av dem lenker til svindel eller potensielt ulovlige aktiviteter. Klikk med forsiktighet!

Det er det eneste nettstedet i denne listen som allerede har den lengre, sikrere versjon 3-løkenettadressen.

Så mange flere flotte nettsteder

Dette er ExpressVPNs liste over .onion-domener som er verdt et besøk, men dette er ikke engang toppen av isfjellet. Det er så mye innhold der ute (vær imidlertid advart, det er ikke alle gode ting).

Vi likte også:

BBC: https://www.bbcnewsv2vjtpsuy.onion/
The New York Times: https://www.nytimes3xbfgragh.onion/
The Pirate Bay: http://uj3wazyk5u4hnvtk.onion/
Démocratie Deltakende: http://dp742web5fzh674o.onion/

Men vi beklager å informere deg om at The Onion ikke har en Onion-side: https://www.theonion.com/

Hva er dine favoritt-nettsteder? Er det noen nettsteder du ønsker å ha en .onion-adresse? Del tankene dine i kommentarene nedenfor!

De 9 øverste nettsteder fra dypet av det mørke nettet
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.