9 kvinnelige tech-aktivister å følge på Twitter

[ware_item id=33][/ware_item]

Kvinners teknologiske aktivister.


Hei! Jeg ønsket å dele mine favoritt-kvinnelige teknologiske aktivister å følge på Twitter.

Disse kvinnene jobber alle for å holde internett åpent og vår online kommunikasjon privat og sikker mens de inspirerer oss med deres vidd og overbevisning.

For å være ærlig, kan dette være en veldig, veldig lang liste. Hvis du har andre favorittteknologiske aktivister, vennligst gi oss beskjed i kommentarene!

Yan Zhu

Yan Zhu @bcrypt

Med navnet på en passord-hashing-funksjon som hennes håndtak, er det umiddelbart klart hvor Yans interesser ligger. Yan er en dyktig ingeniør som sannsynligvis er mest kjent for sine personvernprosjekter for programvare godkjent av EFF, for eksempel Privacy Badger og HTTPS Everywhere.

Jessy Irwin

Jessy Irwin @jessysaurusrex

Jessy er en sikkerhetsforsker og evangelist som gjør sikkerhetsproblemer lett for alle å forstå. Jessy er stort sett et geni med å bruke morsomme emoji- og ASCII-kunst for å oppmuntre folk til å øke infosec-spillet. Du kan høre henne snakke på konferanser og universiteter over hele verden.

Yael Grauer

Yael Grauer @yaelwrites

Yael er en teknisk journalist som skriver om teknologi, personvernproblemer og alt annet vi bryr oss om (som TV-showet Mr. Robot). Du kan finne Yaels velutforskede artikler på Hovedkort, Forbes og Ars Technica, samt på hennes personlige blogg.

Sarah Jamie Lewis

Sarah Jamie Lewis @SarahJamieLewis

Sarah jobber hardt med prosjektet sitt OnionScan, som måler størrelsen og omfanget av det mørke nettet og dets sårbarheter. På kort tid har hun oppnådd mye for anonymitet og har vært en pionér innen feltet Dark Web Research.

Chelsea Manning

Chelsea Manning @xychelsea

Chelsea leverte en skattekiste av amerikanske diplomatiske og militære dokumenter til publikum gjennom Wikileaks. Filene utsatte korrupsjon, forbrytelser mot menneskeheten og løgner - de fleste er fremdeles ubesvart for. Chelsea ble dømt til 35 års fengsel, hvor hun ble torturert og holdt under umenneskelige forhold, selv om den kommer til å løslates tidlig, 17. mai i år.

Alexandra Elbakyan

Alexandra Elbakyan @ringo_ring

Alexandra, som opprinnelig var fra Kasakhstan, vred noen av verdens mektigste forleggere da hun samlet en tro av vitenskapelig forskning bak lønnsmurer og frigjorde dem gjennom sitt eget prosjekt, Sci Hub. Alexandra gjemmer seg for tiden i Russland, og frykter en utlevering til USA.

isis agora lovecruft

isis agora lovecruft @isislovecruft

Isis er en av de ledende figurene bak Tor-prosjektet og har også jobbet for Open Whisper Systems, selskapet bak kryptert meldingsapp, Signal. I fjor gikk Isis overskrifter da hun uttalte seg mot trakassering av FBI.

Eva Galperin

Eva Galperin @evacide

Eva ble nylig utnevnt til direktør for cybersikkerhet hos EFF og fungerer også som teknisk rådgiver for Freedom of the Press Foundation. Galperin forsker på malware og skriver guider om informasjonssikkerhet for menneskerettighetsforkjempere, aktivister, journalister og bloggere - som dette nyttige Digital First Aid Kit.

Julie Borowski

Julie Borowski @JulieBorowski

Julie er mest fremtredende som YouTube-personlighet og politisk aktivist, der hun kommenterer aktuelle politiske forhold i USA, ofte med fokus på personvern og teknologi. Julie er en selvbeskrevet kapitalist med teft for frihetsrelaterte spørsmål, og har vært en prinsipiell stemme for privatliv i USAs politiske sfære siden 2012.

Hvilke kvinner i personvern ser du opp til?

ExpressVPN og jeg vil rette en stor takk til de bemerkelsesverdige kvinnene på denne listen.

La jeg noen være ute? Del gjerne dine favorittteknologiske aktivister i kommentarene nedenfor!

9 kvinnelige tech-aktivister å følge på Twitter
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.