8 apper for å beskytte personvernet ditt på nettet

[ware_item id=33][/ware_item]

Logoene til de åtte appene som er omtalt i denne listen.


Å navigere i minefeltet for personvern som er dagens internett kan være en utfordring.

Med cybersikkerhetshendelser som Equifax-hacket og Kinas modige målretting mot amerikanske selskaper som vises så ofte i nyhetene, bør du vokte ditt digitale fotavtrykk mer nidkjært enn noen gang før.

Telefonene våre og andre personlige enheter har enorm data. I gale hender kan disse dataene føre til identitetstyveri, utpressing av skadelig programvare og enda mer ubehagelige utfall.

Men alt er ikke tapt. Følgende appanbefalinger skal hjelpe deg med å sove enklere om natten, komfortabel i visshet om at personvernet ditt er ivaretatt.

1. Kaspersky Antivirus

Vi har ikke for vane å installere en antivirus-app på telefonene eller nettbrettene våre, men den kan fungere som en effektiv første forsvarslinje mot hackere eller påtrengende enheter.

Kaspersky har vært i antivirusbransjen i flere år, og produktene er robuste. Det kjører i bakgrunnen, og skanner stadig etter innkommende skadelig programvare eller andre trusler.

Du kan bruke den til å lokalisere enheten din hvis den går tapt og sette koder på spesifikke apper for å forhindre at folk fysisk snuser på innholdet. I tillegg kan telefonen fjernes rent eksternt hvis du føler at den er blitt kompromittert.

Noen funksjoner er bare tilgjengelige hvis du oppgraderer til en betalt konto, men det er verdt pengene.

Last ned Kaspersky for Android (dessverre, det er ingen iOS-versjon).

2. Telegram Messenger

Du vet at du gjør noe riktig når statlige utnevnte hackere prøver å overvelde serverne dine med et Distribuerte Denial of Service (DDoS) angrep.

Telegram er noe av en elskling på sikkerhets- og personvernområdet. Mens ende-til-ende-kryptering er en universell standard blant meldingsapper, er faktum at WhatsApp aldri vil tjene den samme typen plauditter takket være morselskapet, Facebook, og det forferdelige omdømmet det har angående personvern.

Telegram gir deg samme funksjonalitet som andre meldingsapper (greit, kanskje ingen klistrete klistremerker) og følger det opp med uknuselig kryptering og garantert personvern.

Hva er ikke å elske?

Last ned Telegram for Android eller iOS.

3. DuckDuckGo

Googles verdt hundrevis av milliarder dollar hovedsakelig fordi den har en så enorm datamengde. Den sporer hver eneste bevegelse: hvilke nettsteder du klikker på, hvilke ting du kjøper online og hvor du logger deg på internett fra.

Det er mildt sagt ubehagelig. Vil du virkelig registrere dine personlige vaner til en leviatan?

Et personvernfokusert alternativ er DuckDuckGo. Den lagrer ikke brukerdata, IP-adresser eller personlig informasjon. Og det er ingen reklame. Dessuten tvinger det nettsteder til å bruke en kryptert tilkobling der det er mulig.

Du kan laste ned DuckDuckGo-nettleseren (som et alternativ til Chrome) eller bare navigere til nettstedet for å søke..

Last ned DuckDuckGo-nettleseren for Android eller iOS.

4. ExpressVPN

Overraskelse! Et virtuelt privat nettverk (VPN) skal være din go-to-app for å kryptere all Internett-trafikk som strømmer til og fra enheten din. Det er en nødvendighet når du vurderer at du kan koble deg til dårlig sikrede Wi-Fi-nettverk eller gaffel over økonomisk informasjon via usikrede nettsteder.

VPN-er er en utmerket metode for å dekke ditt digitale fotavtrykk og port din beliggenhet til forskjellige deler av verden for streaming av sport og fjerne blokkering av streaming-mediasider..

Last ned ExpressVPN for Android eller iOS.

5. 2. linje

Hvis du er selvstendig næringsdrivende eller frilansende, må du bygge kontakter, men ønsker ikke virkelig å dele ut ditt personlige mobilnummer. Det er spesielt irriterende når du gir nummeret ditt til en salgsrepresentant, bare for å bli oversvømmet av oppfølgingssamtaler.

2nd Line gir deg et alternativt telefonnummer som skal brukes til bedriftssamtaler eller for når du vil holde ditt personlige nummer privat.

Last ned 2. linje for Android.

6. ProtonMail

Googles data mining utvides ikke bare til søk. Hvis du bruker Gmail, kan du være trygg på at algoritmer er i arbeid, og etablere en metadataprofil som kan tjene deg mer målrettede annonser.

Hvis du ikke er tilhenger av denne personverninvasjonen, er det verdt å skifte til ProtonMail, et langt sikrere alternativ til Gmail.

I likhet med Gmail er ProtonMail gratis å bruke. Men det er her likhetene slutter. Du trenger ikke personlig informasjon for å registrere deg. All e-post er kryptert fra en til ende, noe som betyr at selskapet ikke kan tyde innholdet i meldingene dine.

I tillegg er ProtonMail integrert i Sveits og må derfor operere innenfor rammen av landets stive personvernlover.

ProtonMail ble grunnlagt i 2013 av forskere ved CERN, og tilbyr passordbeskyttede e-postmeldinger sammen med et selvdestruktivt alternativ. Det er også åpen kildekode, slik at alle kan revidere koden hvis de ønsker det.

Last ned ProtonMail for Android eller iOS.

7. LastPass

Vi pleier å bruke det samme passordet på alle appene og nettstedene vi får tilgang til — det er bare enklere. Men denne vanen gir deg bare ett hack bort fra en kataklysmisk hendelse.

Med LastPass kan du holde alle passordene dine trygt ekstruerte på ett sted. Du kan også lagre andre datapunkter som førerkortinformasjon, personnummer, kredittkort og bankkontodetaljer.

Den fungerer også som en passordgenerator, noe som betyr at du ikke ofte trenger å komme med nye på egen hånd.

Last ned LastPass for Android eller iOS.

8. Spiser

Vi er så vant til å automatisk gi alle apptillatelser som vi har en tendens til å glemme hvor inngripende noen av disse kan være.

Bouncer hjelper til med å dempe dette potensielle personvernet: Appen kan skifte tillatelser på dine vegne og forhindre at apper får tilgang til mer data enn de trenger.

La oss si at du vil tweete et bilde av din strandferie, men du har deaktivert kamerainnstillingene på Twitter-appen. Bouncer hjelper deg med å få tilgang til den og deretter slå den av automatisk etter en forhåndsbestemt tidsperiode.

Og du kan bruke den på et bredt spekter av apper.

Last ned Bouncer for Android.

8 apper for å beskytte personvernet ditt på nettet
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.