5 vanlige apper som utsetter personvernet ditt – bruker du en?

[ware_item id=33][/ware_item]

Apper som misbruker personvernet ditt.IlluminiPhone: Telefonen ser alt du gjør, pass på at den ikke svirrer.


Med den store mengden apper som er tilgjengelig i dag, har nesten alle en form for personopplysninger på nettet. Det er ikke sikkert du er klar over det, men appene dine utsetter personvernet ditt. Bildene du tar, meldingene du sender, og til og med den nøyaktige plasseringen din, kan samles og selges for fortjeneste.

5 typer apper som er dårlige for personvernet ditt

Ikke bli fanget uvitende. Her er en rask titt på noen få vanlige apper som er funnet å eksponere og potensielt selge din private informasjon.

1. Glow og andre periodesporere

All informasjon som kan spores tilbake til deg, bør anses som sensitiv, men potensielt inngripende informasjon om en persons menstruasjonssyklus skal alltid være privat.

Dessverre er det ikke tilfelle for periode trackere som Glow, som ble pustet ut for noen år siden for å ha personverninnstillinger så svake at praktisk talt alle med datamaskin og noen timer til overs kunne få tilgang til og endre e-posten til en person, sjekke brukerens innspilte seksuelle historie og annen intim informasjon.

Da en etterforsker fra Consumer Reports ble offentliggjort med funnene sine, oppdaterte selskapet bak Glow raskt personverninnstillingene og ga ut en oppdatert versjon av appen deres.

Uansett om selskapet var klar over (eller brydde seg) om disse sikkerhetsproblemene før, viser det hvor lite personvernprotokoller som blir vurdert når det gjelder markedsføring av en app.

2. Grunnleggende verktøy-apper som den lyseste lommelykten

Du skulle tro at enkle apper med en enkelt funksjon ikke trenger å få tilgang til informasjon som bilder, e-postmeldinger eller kontakter, men du tar feil. The Brightest Flashlight, en populær verktøyapp, avgjorde et FTC-søksmål for noen år siden på grunn av påstander om at den samler inn en brukers GPS-plassering og unike enhetsidentifikator, som den deretter selger til tredjepart.

Selv etter at denne skandalen først kom fram (unnskyld ordspillet), fortsatte folk å laste ned appen, noe som ga selskapet en enkel måte å tjene penger på mens de privat sukker opp data i bakgrunnen. Snakk om å forlate folk i mørket.

Pro-tips: De fleste telefoner har innebygde lommelykter, noe som gjør disse personvernsugende appene foreldet.

3. Starbucks og forskjellige lojalitetsapper

Mens Starbucks-appen gjør det enklere å bestille din doble høye frappuccino med en smule kanelpulver uten å stave navnet ditt, ble det bustet for å lagre svært sensitiv informasjon - som passord og e-post - over HTTP i stedet for HTTPS, som i utgangspunktet ikke bare etterlater inngangsdøren din er ulåst, den lar den være åpen.

For å gi fornærmelse mot skade blir dette uforsiktige sikkerhetstiltaket enda farligere når du lagrer kredittkortinformasjonen din på appen. Se for deg å bruke appen din til å betale for mokka din mens noen i bakgrunnen rolig noterer seg kredittkortet ditt. Skummel tanke.

4. MeetMe, AffairD og andre datingapper

Som om det ikke allerede var vanskelig nok å legge inn din personlige informasjon i en dating-app, må du nå bekymre deg for at sensitiv informasjon blir samlet inn, analysert og deretter solgt. Populære dating-apper som MeetMe, som krever at brukerne oppgir sin religion, alder, etnisitet, seksuell orientering og mer, oppretter en hemmelig ID for hver bruker og sender deretter denne informasjonen i bulk til datafirmaer - uten at brukeren noen gang vet eller samtykker.

AffairD, en annen dating-app, gir også brukere mer enn de forhandlet for. Ved å overføre svært personlige datapakker over HTTP, etterlater den "ingen-strenger-vedlagte" appen et spor for praktisk talt alle å se. Ditt navn, e-postadresse, passord osv. Er åpen sesong.

5. Hver fitness-tracker. Noensinne.

Det er en merkelig tid når forsikringsselskaper begynner å tilby rabatter for folk som kjøper treningssykere. Ved første øyekast ser det ut som om forsikringsselskapene oppmuntret kunder til å dra nytte av treningssykling for å bli mer aktive - og ja, det er definitivt en sammenheng mellom sunnere forbrukere og lavere forsikringsrisiko - men den virkelige grunnen til at de vil at kundene sine skal spore fitnessvanene sine er enkelt: data.

Tallrike tester har vist at nesten hver fitness-tracker på markedet (til og med den ettertraktede Apple Watch) har minst noen få personvernfeil. Populære trackere som FitBit, Vivosmart og Jawbone utsetter ikke bare brukerens nøyaktige GPS-plassering, de bruker svakere sikkerhetsinnstillinger som gjør informasjonen din mer sårbar. Selv om Apple Watch uten tvil gir den beste generelle sikkerhetspakken, ble det funnet at den tilbyr oppdateringer gjennom den mye mindre sikre HTTP i motsetning til HTTPS, slik at personvernet ditt ble utsatt - om enn øyeblikkelig. Selv om det er hodet og skuldrene over andre apper angående personvern.

Slik holder du appdataene dine private.

4 måter å slå tilbake og holde private ting privat

En studie fra 2016 så på utvunnet data fra smarttelefoner. For Android-brukere er de mest delte dataene en persons e-postadresse, hvor det for iPhones er en persons GPS-data. Uansett er det informasjonen din som blir solgt og derfor på deg for å beskytte.

1. Hold VPN på

En rask og enkel måte å beskytte personvernet ditt på er å holde VPN til enhver tid. En VPN vil sikre nettverket ditt, automatisk kryptere trafikken din gjennom HTTPS, og forhindre at snoops og tredjeparter kaprer systemet ditt.

2. Sjekk hva appene dine har tilgang til

Er du usikker på hvilke apper som har tilgang til Google-kontoen din? Gå til Googles sikkerhetsside, bla ned til 'Tilkoblede nettsteder & Appenes lenke og sjekk hvilke apper som har tilgang til e-posten din. Derfra kan du velge og velge hvilke apper du vil beholde og hvilke du vil kaste. Du kan bli overrasket over hvilke apper som har tilgang.

3. Bruk en falsk e-postkonto

Når du legger inn personlig informasjon, kan det i tillegg være din beste interesse å sette opp en sekundær e-postkonto. På den måten hvis informasjonen din blir kompromittert, kan den aldri føres tilbake til deg.

4. Oppdater appene dine

Til slutt, gjør det til en vane å oppdatere appene dine konstant. I tillegg til at nye funksjoner og tjenester kontinuerlig tilbys, gir appoppdateringer en tryggere og bedre opplevelse.

Moralen i denne historien? Anta aldri at et selskap har dine beste interesser i tankene. Og bare fordi en app er gratis, betyr ikke det at du ikke betaler for den på en annen måte.

Konklusjon: Ta vare på personvernet ditt, da du ikke kan stole på at selskaper gjør det for deg

Dessverre veier selskaper alltid om tilgjengeligheten til en app er verdt å ofre privatlivet deres over, og i noen tilfeller tar det en total katastrofe (se: Snapchat) for dem å ta et øyeblikk for å løse sikkerhetsfeilene..

Den gode nyheten er at Apple kunngjorde at de vil begynne å kreve at apper bruker HTTPS som standard sent i fjor; noen måneder senere fulgte Google. Mens HTTPS sakte blir normen, følger ikke alle appene reglene.

Men vi er ikke ute av mørke tiders personvern ennå. Som et ordtak sier: Hvis en app er gratis, betaler du sannsynligvis for den på en annen måte.

5 vanlige apper som utsetter personvernet ditt - bruker du en?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.